Mark Teixeira se raduje se spoluhráčiUmění zvratu
(16. 10. 2010, 20:25:12, přečteno 1019×)

Yankees povýšili svoji snahu o vyrovnání na umění a je to jedna z jejich charakteristických vlastností. Než ale v osmé směně vše začalo skokem Bretta Gardnera, děli se v zápase i jiné důležité věci. Nyní si shrneme, jak nám začalo finále Americké ligy.

Jak se ukazuje, větší odpočinek není kamarádem C.C. Sabathii. Během loňského playoff podával perfektní výkony po krátkém odpočinku, letos má zatím šanci si vždy odpočinout a stejně jako v divizní sérii proti Twins, mu to nejde k duchu. Proti Twins inkasoval 4 body a proti Rangers dokonce 5 bodů. Další zápas už bude C.C. po normálním odpočinku a pokud můžeme přihlédnout k jeho historii, tak by měl podat mnohem lepší výkon. Sabathiovo ERA 5.83 v pěti zápasech playoff, kdy měl na odpočinek 6 či více dní mluví za své.

Josh Hamilton se raduje se spoluhráči po svém tříbodovém homerunuRangers toho taky náležitě využili a v první směně rozjeli řádný kolotoč, zatímco Yankees už měli svoji půl směnu po třech rychlých autech za sebou. Vše začalo hned s prvním pálkařem Rangers Andrusem, vybojoval metu zdarma a následně se po jednometovém odpalu Michaela Younga posunul na třetí. Na pálku přišel Josh Hamilton a poslal míček těsně za plot pravého pole. 3-0 pro Rangers a stále žádný aut pro Sabathiu. Ten přišel s odpalem Vladiho Guerrera, jenže následoval další odpal Nelsona Cruze a meta zdarma pro Kinslera a C.C. začínal vypadat, že tenhle zápas pro něj nebude mít dlouhého trvání.

Obzvláště, když po další metě zdarma zaplnil mety. Hrálo mu do karet, že předtím získal druhý aut, ale i tak byla situace kritická a ještě víc se vyhrotila po divokém nadhozu, pro další bod se snažil doběhnout Nelson Cruz z třetí mety, ale Posada se Sabathiou situaci zachránili a podařilo se jim získat třetí aut pomocí autu na domácí metě. Sabathia k tomu prohlásil: „Neměl jsem vůbec žádnou kontrolu nadhozů a nemohl jsem trefit metu. Hádám, že to má co do činění s osmi denním odpočinkem, protože se cítím dobře. Ale nechci se na nic vymlouvat, dnes jsem prostě nemohl trefit zónu.“

Zatímco C.J. Wilson byl naprosto dominantní a nepřipouštěl žádné potíže, Sabathia se snažil se trochu dostat do zápasu. Druhou směnu zvládl dobře, ve třetí směně přišla opět meta zdarma a divoký nadhoz, ale body z toho žádné nebyly. Ty přišly až ve směně čtvrté, kdy se na metu dostali Endrus a Teanor a domů je poslal dvojmetovým odpalem Michael Young . Stav zápasu byl 5-0 a vzhledem k tomu, že Wilson podával suverénní výkon, zdálo se, že je o vítězi rozhodnuto. Sabathiu nahradili hráči z bullpenu a zápas drželi na stejném skóre. Změna přišla až v sedmé směně, kdy Robinson Cano odpálil sólo homerun. Stále to ale nevypadalo, že by Wilson měl mít větší potíže v zápase, byl to totiž teprve 5. dopal Yankees.

Brett Gardner se po hlavě vrhá na první metu a předbíhá C.J. WilsonaJenže v osmé směně se začali dít věci. Brett Gardner odpálil slabě k první metě, ale než stačil C.J. Wilson metu s míček zašlápnout, tak už na ní po břiše Gardner dojel a byl save. Domů ho následně poslal Derek Jeter svým dvojmetovým odpalem do levého pole. Stav 5-2 a trenér Washignton se rozhodne střídat. Na kopec nastupuje Darren Oliver a zaznamená akorát dvě mety zdarma a zaplní mety. Následně je střídán a nahrazuje ho O`Day. Alex Rodriguez na nic nečeká a první nadhoz dělovkou po zemi propálí skrz Michaela Younga na třetí metě. 5-4 a znovu střídání nadhazovače. Příchází Clay Rapada a proti němu Robinson Cano. Singl znamená vyrovnání na 5-5 a po drobné chybě Hamiltona se Rodriguez posunuje na třetí metu. Na pálku jde Marcus Thames a proti němu se nepochopitelně postaví levák Holland. Thames i přes zlomenou pálku získává pro Yankees vedoucí bod po singlu do levého pole. Stále žádný aut. Holland se ale následně v zápase chytne a zařídí tři auty a konec osmé směny. V tu chvíli byl ale texaský stadión úplně němý a v šoku.

Naději přinesl v dohrávce druhou metou zdarma v zápase Ian Kinsler. Jenže po následném pickoffu ze strany Kerryho Wooda je šance zmařena a ani sám Kinsler nebyl se svým výkonem v zápase spokojen. Nezaznamenal žádný odpal a ještě se nechal hloupě chytit. Kinsler k tomu sám poznamenal: „Byl jsem příliš agresivní, Wood se rozhodl pro pickoff ve správnou chvíli a dostal mě.“ Nad Rangers se začali stahovat chmurná mračna a nevypadalo to s nimi dobře. Pálka byla bez šťávy a střídající nadhazovači si mohli jen drbat hlavy, jak zápas pokazili. Trenér Rangers Washington prohlásil: „I nadále budu chlapcům důvěřovat a v případě potřeby nebudu váhat je nastavit v dalších zápasech.“ Těžká deka v tomto zápase už na hráčích Texasu zůstala až do konce a zápas i přes jeden odpal bez potíží uzavřel Mariano Rivera.

Texas tak stále čeká na domácí vítězství v playoff a bude se o něj snažit dnes večer. Na kopec se postaví Colby Lewis a proti němu Philip Hughes, který na hřišti v Texasu ještě neprohrál a v letošní sezóně nasbíral 18 vítězství. Rangers tak budou muset opravdu máknout, musí se opět opřít o výkony hvězdného Joshe Hamiltona a pak budou očekávat zlepšení hry ze strany Kinslera a střídajících nadhazovačů. Na druhé straně se pak ve včerejším zápase nedostal na metu pouze Posada a odpal neměl Teixeira. Hlavním cílem ale bude, aby Hughes nenapodobil Sabathiu a vstup do zápasu byl povedenější.

Marcus Thames získává šestý bod pro Yankees a definitivně otáčí stav zápasu
Marcus Thames získává šestý bod pro Yankees a definitivně otáčí stav zápasu


Průměrná známka: 1.00 (1 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Carlyle | Kategorie: Aktuality | New York Yankees Texas Rangers | Sdílet


Související články — Playoff 2010:

nerozbaleno Halladay drží Phillies ve hře, série se vrací do Philadelphie (22. 10.)
nerozbaleno Yankees stále žijí (21. 10.)
nerozbaleno Giants krok od postupu do Světové série (21. 10.)
nerozbaleno Rangers venku stále stoprocentní (20. 10.)
nerozbaleno Lee potvrdil roli favorita, Yankees proti němu opět bezmocní (19. 10.)
nerozbaleno Cody Ross opět řádil, na Oswalta to ale nestačilo (18. 10.)
nerozbaleno Giants v prvním zápase přehráli Philadelphii. Jsme tým se spoustou sebedůvěry, říká Lincecum (17. 10.)
nerozbaleno Odhalení rotací pro druhou část playoff (15. 10.)
nerozbaleno Historický úspěch Rangers (14. 10.)
nerozbaleno Postup slaví také Giants (12. 10.)
nerozbaleno Phillies bez větších problému postupují (12. 10.)
nerozbaleno Conrad stanovil nový rekord (11. 10.)
nerozbaleno Yankees jsou prvními postupujícími (11. 10.)
nerozbaleno Texas zvítězil i podruhé (8. 10.)
nerozbaleno Klasičtí soupeři, chtělo by se říct (8. 10.)
nerozbaleno Tropicana padla (7. 10.)
nerozbaleno Představení rotací pro playoff (6. 10.)
nerozbaleno Playoff je kompletní – Braves se postaví proti Giants (4. 10.)
nerozbaleno Žádné zápasy navíc (4. 10.)
nerozbaleno Phillies oznámili rotaci pro playoff (2. 10.)
nerozbaleno Reds a play off? ANO! (29. 9.)
nerozbaleno Yankees opět v playoff (29. 9.)
nerozbaleno Rangers zveřejnili startující nadhazovače pro playoff (27. 9.)
nerozbaleno Jde do tuhého (24. 9.)
nerozbaleno Twins můžou slavit (22. 9.)

©2010-2024 - Redakce