Giants slaví vítězství Západní divize NLŽádné zápasy navíc
(4. 10. 2010, 10:53:38, přečteno 1164×)

Poprvé v historii mohla nastat situace, že o postupujících do playoff budou muset rozhodnout dva dodatečné zápasy. Nejdříve by se týmy utkaly o vítězství v Západní divizi Národní ligy a posléze by se rozhodlo, kdo získá divokou kartu. Jak se tedy situace vyvinula?

Než se podíváme na vyvrcholení Národní ligy, nahlédneme ještě do Americké ligy. Zde již byli dva týmy v playoff jisté. V Západní divizi to byli Rangers a u nich byla situace celkem jasně daná. Jejich bilance je natolik slabá, že již poslední zápasy nemohly jejich nasazení do playoff ovlivnit a bylo jasné, že půjdou jako nasazená trojka. Twins jako jasní vítězové Centrální divize hráli o nejlepší bilanci Americké ligy, ale ani přes klopýtnutí Rays a Yankees této výhody nevyužili a závěr sezóny nevypadal, jak by si Twins sami představovali.

Rays slaví vítězství ve Východní divizi ALI Yankees odmítli nabídku slabších výkonů Rays proti relativně slabších soupeřům. Nutno podotknout, že Yankees měli závěr sezóny dosti obtížný proti tradičnímu soupeři z Bostonu. Rays a Yankees nakonec neudrželi ani nejlepší bilanci v celé MLB, o kterou se mezi sebou celou sezónu přetahovali. Yankees nakonec skončili zápas za vítězem Východní divize Tampou Bay Rays a v prvním kole se tedy utkají s Minnesotou Twins, stejně jako minulý rok, kdy vyhráli sérii 3-0. Tampa Bay Rays se utkají s Texas Rangers, kteří do playoff postoupili po 11 letech.

V Národní lize byl konečný obraz značně nejasný až do posledních zápasů. Jediná jistota byla, že Phillies vyhrajou Východní divizi a Reds Centrální. O vítězství v Západní divizi se přímo utkaly týmy Giants a Padres. Horší z nich by nakonec byl ve hře ještě o Divokou kartu s Atlantou Braves. Během posledních zápasů se rozhodlo, že Philadelphia Phillies postupuje do playoff s nejlepší bilancí v celé MLB. Giants porazili 3-0 Padres a získali tak titul v Západní divizi. Vzhledem k tomu, že Braves v dramatickém závěru udrželi vítězství nad Phillies, tak Padres jsou tím týmem, který v ruce drží „černého Petra“ a szóna pro ně skončila. Braves získali Divokou kartu a utkají se v prvním kole se San Francisco Giants.

Když se podíváme zpětně na naši analýzu před playoff, tak všechny dvojice jsou tak, jak jsme je předpověděli, pouze týmy Twins a Rays si prohodily předpokládané umístění. Twins v posledních 10 zápasech osmkrát prohráli, což nebylo očekáváno a je otázkou, jak jim to půjde v playoff. A tímto oslím můstkem se dostáváme k předpovědi pro první kolo playoff.

Twins asi nebudou tak snadnou kořistí jako loni, ale i přesto na tým Yankees mít nebudou. Texasu se vrátil skvěle hrající Hamilton, ale kromě Leeho a Vladiho nemá skoro nikdo z týmu zkušenosti z playoff a vyrovnanější rotace Rays mluví pro Tampu. Obě dvě série skončí výsledkem 3-1 pro týmy z Východní divize.

Phillies budou pokračovat ve své dominanci Národní ligy a nezkušené Reds přejedou 3-0. Souboj Braves a Giants bude velice vyrovnaný a i přes lepší bilanci Giants bych upřednostnil Braves, kteří budou bojovat o co nejlepší rozloučení s ikonickým trenérem Coxem. Braves sérii uchvátí 3-2 ve svůj prospěch. Již ve středu se v prvních zápasech dozvíme, jak si budou jednotlivé týmy vést v playoff.

Phillies mohou slavit nejen titul v divizi, ale i nejlepší bilanci v celé MLB
Phillies mohou slavit nejen titul v divizi, ale i nejlepší bilanci v celé MLB


Průměrná známka: 2.00 (1 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Carlyle | Kategorie: Aktuality | Atlanta Braves Cincinnati Reds Minnesota Twins New York Yankees Philadelphia Phillies San Diego Padres San Francisco Giants Tampa Bay Rays Texas Rangers | Sdílet


Související články — Playoff 2010:

nerozbaleno Halladay drží Phillies ve hře, série se vrací do Philadelphie (22. 10.)
nerozbaleno Yankees stále žijí (21. 10.)
nerozbaleno Giants krok od postupu do Světové série (21. 10.)
nerozbaleno Rangers venku stále stoprocentní (20. 10.)
nerozbaleno Lee potvrdil roli favorita, Yankees proti němu opět bezmocní (19. 10.)
nerozbaleno Cody Ross opět řádil, na Oswalta to ale nestačilo (18. 10.)
nerozbaleno Giants v prvním zápase přehráli Philadelphii. Jsme tým se spoustou sebedůvěry, říká Lincecum (17. 10.)
nerozbaleno Umění zvratu (16. 10.)
nerozbaleno Odhalení rotací pro druhou část playoff (15. 10.)
nerozbaleno Historický úspěch Rangers (14. 10.)
nerozbaleno Postup slaví také Giants (12. 10.)
nerozbaleno Phillies bez větších problému postupují (12. 10.)
nerozbaleno Conrad stanovil nový rekord (11. 10.)
nerozbaleno Yankees jsou prvními postupujícími (11. 10.)
nerozbaleno Texas zvítězil i podruhé (8. 10.)
nerozbaleno Klasičtí soupeři, chtělo by se říct (8. 10.)
nerozbaleno Tropicana padla (7. 10.)
nerozbaleno Představení rotací pro playoff (6. 10.)
nerozbaleno Playoff je kompletní – Braves se postaví proti Giants (4. 10.)
nerozbaleno Phillies oznámili rotaci pro playoff (2. 10.)
nerozbaleno Reds a play off? ANO! (29. 9.)
nerozbaleno Yankees opět v playoff (29. 9.)
nerozbaleno Rangers zveřejnili startující nadhazovače pro playoff (27. 9.)
nerozbaleno Jde do tuhého (24. 9.)
nerozbaleno Twins můžou slavit (22. 9.)

©2010-2024 - Redakce