Ron WashingtonRangers zveřejnili startující nadhazovače pro playoff
(27. 9. 2010, 14:52:49, přečteno 929×)

MLB spěje k závěru a Americká liga je prakticky rozhodnutá. Jistou účast v playoff již má Texas Rangers a manažer Ron Washington dnes představil rotaci. V čele podle předpokladů stojí eso Cliff Lee a měl by se snažit pomoci Texasu k první výhře.

Americká liga letos nenabízí takové napětí jako Národní, Rangers to však určitě nemrzí. Do konce sezony zbývá ještě několik zápasů, jejich účast v playoff je ale jistá. Texas se do playoff probojoval poprvé od roku 1999 a již samotné zapojení se do závěrečných bojů je velkým úspěchem. Rangers ale myslí na postup a pomoci by jim měla i kvalitní rotace.

První zápas odhází Cliff Lee, druhý C.J. Wilson a třetí Colby Lewis. Pokud by Rangers neukončili sérii ve třech zápasech, rádi by opět využili své eso. Cliff Lee by tak měl jen tři dny na odpočinek. Během celé své kariéry ještě v takové situaci nebyl a nikdo nemůže zaručit, že bude i na čtvrtý zápas připravený. „Jestliže bude potřeba hrát další zápas, budeme jej moci využít a budeme mít dobrý pocit z jeho možného nasazení, určitě jej využijeme dvakrát,“ vysvětluje Washington.

Rangers stále nevědí, jestli budou hrát proti Yankees nebo Rays. Yankees se včera velmi přiblížili postupu, když využili špatné formy trápícího se Papelbona a otočili zápas proti Bostonu v první extra směně. Ať už ale Rangers bude čekat jakýkoliv soupeř, jejich první dva zápasy budou odehrané venku. Plánované jsou na šestého a sedmého října, třetí a případně čtvrtý zápas na devátého a desátého. Jestliže by série dospěla až do pátého zápasu, tak ten by byl odehrán dvanáctého a pravděpodobně by mohl startovat podruhé i C.J. Wilson.

Pro případné nahrazení unaveného nadhazovače mají Rangers stále v záloze Tommy Huntera. Ten bude v každém případě v bullpenu, je ale schopný zápasy startovat. Na rotaci pro první tři zápasy ale není pravděpodobná žádná nevynucená změna. „V první řadě musíme dovést sezonu do konce. První zápas v playoff bude velice důležitý, vždy chcete ten první vyhrát a já udělám vše pro to, abych klubu pomohl,“ komentuje se značnou dávkou sebedůvěry své zařazení na první místo v rotaci Cliff Lee.

Rangers dlouho neměli jasno v tom, jestli nastoupí do playoff Hunter nebo Lewis, nakonec dostal přednost druhý jmenovaný. „Rozhodly jeho zkušenosti. Colby hází již od startu sezony a po celý rok se prezentoval dobře. Nic proti Tommymu, určitě se v playoff také ukáže, momentálně ale jde jen o tři nadhazovače a tím třetím bude Lewis,“ dodává k nominaci Ron Washington.

Další náročné rozhodnutí je kolem první mety. Přednost by měl ale mít Jorge Cantu, který podává lepší výkony, než Chris Davis, navíc byl v poslední době častěji v týmu. Do sestavy by se také mohl dostat Francoeur, jde o to, jestli se dá do pořádku Josh Hamilton, který je již více jak týden ze hry kvůli zranění. Dalším zraněným je Frank Fransisco, který začal sezonu jako closer a před zraněním měl pozici setupa. Podle vyjádření manažera je ale jeho účast velice nejistá, protože i kdyby se dal dohromady, postrádá zápasovou praxi.

Closera Felize v bullpenu určitě doplní Darren O’Day, Alexi Ogando, Darren Oliver a Matt Harrison. Možná je také účast Dustina Nipperta, Dereka Hollanda, Michaela Kirkmana a Clay Rapady. Určitě bude ve hře zmíněný Tommy Hunter. V poli by pak kromě Hamiltona neměli postrádat nikoho, Andrus i Kinsler se dokázali vrátit a Rangers tak mohou nastoupit skoro v plné síle. Rozhodující tedy bude to, jestli je nesrazí počet zkušeností a poslední dva měsíce, kdy pravidelně několik hráčů chybělo a manažer musel hodně točit sestavou i pořadím na pálce.


Průměrná známka: 1.20 (5 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Texas Rangers | Sdílet


Související články — Playoff 2010:

nerozbaleno Halladay drží Phillies ve hře, série se vrací do Philadelphie (22. 10.)
nerozbaleno Yankees stále žijí (21. 10.)
nerozbaleno Giants krok od postupu do Světové série (21. 10.)
nerozbaleno Rangers venku stále stoprocentní (20. 10.)
nerozbaleno Lee potvrdil roli favorita, Yankees proti němu opět bezmocní (19. 10.)
nerozbaleno Cody Ross opět řádil, na Oswalta to ale nestačilo (18. 10.)
nerozbaleno Giants v prvním zápase přehráli Philadelphii. Jsme tým se spoustou sebedůvěry, říká Lincecum (17. 10.)
nerozbaleno Umění zvratu (16. 10.)
nerozbaleno Odhalení rotací pro druhou část playoff (15. 10.)
nerozbaleno Historický úspěch Rangers (14. 10.)
nerozbaleno Postup slaví také Giants (12. 10.)
nerozbaleno Phillies bez větších problému postupují (12. 10.)
nerozbaleno Conrad stanovil nový rekord (11. 10.)
nerozbaleno Yankees jsou prvními postupujícími (11. 10.)
nerozbaleno Texas zvítězil i podruhé (8. 10.)
nerozbaleno Klasičtí soupeři, chtělo by se říct (8. 10.)
nerozbaleno Tropicana padla (7. 10.)
nerozbaleno Představení rotací pro playoff (6. 10.)
nerozbaleno Playoff je kompletní – Braves se postaví proti Giants (4. 10.)
nerozbaleno Žádné zápasy navíc (4. 10.)
nerozbaleno Phillies oznámili rotaci pro playoff (2. 10.)
nerozbaleno Reds a play off? ANO! (29. 9.)
nerozbaleno Yankees opět v playoff (29. 9.)
nerozbaleno Jde do tuhého (24. 9.)
nerozbaleno Twins můžou slavit (22. 9.)

©2010-2024 - Redakce