Cliff LeeTropicana padla
(7. 10. 2010, 00:35:12, přečteno 947×)

K úplně prvnímu utkání letošního play off nastoupili Rangers z Texasu proti Tampě Bay Rays. Šťastnějším týmem prvního zápasu se stali hosté z Texasu, kteří přehráli domácí tým v poměru 5:1. V utkání nejvíce kralovala hvězda Rangers Cliff Lee.

Hned v první směně se Rangers dostávali do šancí, ale pouze až při dvou outech, kdy singloval Hamilton a Guerrero. Poté však byl Cruz vyoutován a šlo se do dohrávky první směny. V té se výrazně střídaly výkony, když Bartlett singloval a následně Upton se nechal vystrikeoutovat. Poté však Crawford a Longoria zasinglovali a najednou byla před Rangers složitá situace, když měli Rays obsazené všechny mety a byl pouze jediný out. Cliff nevypadal příliš dobře, avšak se vzpamatoval a následně strikeoutoval Peňu i Baldelliho. Peňa se ovšem velmi zlobil na rozhodčí, který správně nezahlásil HBP. Do rozmíšky se vložil i manažer Maddon avšak Rays to nebylo nijak platné.

Cliff Lee Druhá směna už byla ve znamení změny skóre. Ian Kinsler trefil single a po něm na pálku nastoupil Jeff Francoeur, který doublem poslal Kinslera na domácí metu a zařídil tak první RBI letošního play off a Kinsler si připsal doběh. Bengie Molina při jednom outu poslal dlouhý míček do pravého pole a poslal Francoeura domů. V dohrávce druhé směny sice Zobrist zaznamenal hned ze začátku double, jenže Cliff Lee byl opět proti skórování a dvěma strikeouty a jedním flyoutem poslal Rays ze hřiště.

Ve třetí směně přidal další bod Nelson Cruz, který při dvou outech poslal mičudku daleko za střední pole a zaznamenal tak homerun. Ve čtvrté směně se opět měnilo skóre a opět v neprospěch domácích. Tentokrát při dvou outech napálil míč na tribunu Bengie Molina a připsal si tak již druhé RBI v play off. V páté směně Rangers opět posílili jejich vedení, Josh Hamilton se nejprve dostal na metu po erroru Seana Rodrigueze, poté ukradl druhou metu, a Vladi Guerrero ho poslal doublem domů. Stav utkání byl v tu dobu 5:0 a hosté jednoznačně diktovali tempo zápasu.

Od druhé směny se domácí tým nedokázal dostat ani jednou na metu. Podařilo se jim to až v šesté směně a především díky erroru Elvise Andruse, který si ukopnul droplý míč. B.J. Upton tak stihnul doběhnout na první metu. Ovšem další hráči Rays nedokázali navázat a byli outování skvělým Cliffem Lee. V sedmé směně domácí poprvé pokořili jinak výborného Cliffa a Ben Zobrist zametl homerun za pravé pole.

Osmou směnu doházelo za Rangers duo Darren a Darren. A povolili pouze jediný hit Rays. Utkání směřovalo zatím k jasnému konci a veškerou snahu o zvrat měl utnout closer Rangers Neftali Feliz. Feliz nastoupil na devátou směnu a s nutnou dávkou nervozity rozdal dvě mety zdarma při žádném outu. Další na pálku se chystal rozjetý Ben Zobrist a nepochybně se snažil o další homerun, tentokrát však jeho pokus skončil v rukavici pravého polaře Jeffa Francoeura. Poté už získal Feliz nutnou sebedůvěru a dalšího pálkaře Brignaca vystrikeoutoval. Poslední na pálku šel Matt Joyce, ale Neftalimu stačili pouhé tři nadhozy k zneškodnění Joyce.

V prvním utkání tak s přehledem zvítězili hosté z Texasu a ocenění si zaslouží hlavně skvělý výkon Cliffa Leeho, který za 7 směn rozdal 10 strikeoutů, žádnou metu zdarma, a jediný bod z ruky Zobrista. Série bude pokračovat zítra opět v Tropicana Field ve 20:37 CET

Neftali Feliz a Bengie Molina po prvním vyhraném zápase v play off
Neftali Feliz a Bengie Molina po prvním vyhraném zápase v play off


Průměrná známka: 1.33 (3 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (1) | Autor: Tomáš Háněl (Angeell) | Kategorie: Aktuality | Tampa Bay Rays Texas Rangers | Sdílet


Související články — Playoff 2010:

nerozbaleno Halladay drží Phillies ve hře, série se vrací do Philadelphie (22. 10.)
nerozbaleno Yankees stále žijí (21. 10.)
nerozbaleno Giants krok od postupu do Světové série (21. 10.)
nerozbaleno Rangers venku stále stoprocentní (20. 10.)
nerozbaleno Lee potvrdil roli favorita, Yankees proti němu opět bezmocní (19. 10.)
nerozbaleno Cody Ross opět řádil, na Oswalta to ale nestačilo (18. 10.)
nerozbaleno Giants v prvním zápase přehráli Philadelphii. Jsme tým se spoustou sebedůvěry, říká Lincecum (17. 10.)
nerozbaleno Umění zvratu (16. 10.)
nerozbaleno Odhalení rotací pro druhou část playoff (15. 10.)
nerozbaleno Historický úspěch Rangers (14. 10.)
nerozbaleno Postup slaví také Giants (12. 10.)
nerozbaleno Phillies bez větších problému postupují (12. 10.)
nerozbaleno Conrad stanovil nový rekord (11. 10.)
nerozbaleno Yankees jsou prvními postupujícími (11. 10.)
nerozbaleno Texas zvítězil i podruhé (8. 10.)
nerozbaleno Klasičtí soupeři, chtělo by se říct (8. 10.)
nerozbaleno Představení rotací pro playoff (6. 10.)
nerozbaleno Playoff je kompletní – Braves se postaví proti Giants (4. 10.)
nerozbaleno Žádné zápasy navíc (4. 10.)
nerozbaleno Phillies oznámili rotaci pro playoff (2. 10.)
nerozbaleno Reds a play off? ANO! (29. 9.)
nerozbaleno Yankees opět v playoff (29. 9.)
nerozbaleno Rangers zveřejnili startující nadhazovače pro playoff (27. 9.)
nerozbaleno Jde do tuhého (24. 9.)
nerozbaleno Twins můžou slavit (22. 9.)

©2010-2024 - Redakce