Texas RangersTexas zvítězil i podruhé
(8. 10. 2010, 14:06:51, přečteno 1018×)

Druhý zápas divizní série mezi Tampou a Texasem opět patřil hostům. Tentokrát však Rangers dovolili soupeři pouze dva hity, žádný doběh a pohodlně si dokráčeli pro druhé vítězství v sérii. Klíčovým úspěchem Texasu, byla opět precizní obrana, vedená výbornými zákroky polaře Hamiltona a skvělými výkony nadhazovače Wilsona.

V první směně byl startující nadhazovač domácího týmu James Shields ještě neomylný a nedovolil tak soupeři, dostat se na metu. V dohrávce sice C. J. Wilson dovolil hned prvnímu pálkaři Bartlettovi odpálit single, avšak to bylo vše a Wilson směnu ukončil. V druhé směně se již Texasští Rangers dostali do skórovací pozice, když dlouhý odpal Nelsona Cruze přeletěl B. J. Uptona a Cruz tak zaznamenal double při jediném outu. Texas však tuto situaci nevyužil a do dohrávky druhé směny se šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Třetí směnu zahájil Shields trefením Matta Treanora a ten dostal metu zdarma. Po něm pálil do země Julio Borbon a posunul tak Treanora na druhou metu, sám byl však outován na první. Elvis Andrus odpálil single a poslal Treanora na třetí metu a sám se zastavil na metě první. Poté, když chtěl James Shields nachytat Andruse na švestkách a snažil se mu zabránit v krádeži druhé mety, hodil míč na první metu, kde se nepodařilo Zobristovi míček zkrotit a ten tak skončil za ním. A Matt Treanor mohl pohodlně skórovat. Rangers se tak ujali vedení.

C.J. Wilson Ve čtvrté směně se již schylovalo k ukončení a při dvou outech šel na pálku Ian Kinsler a poslal míček daleko za levé pole na homerun a zvýšil tak vedení svého týmu na dva body. Ve čtvrté směně se také konečně podařilo prolomit skvělého Wilsona a i Rays se dostali na metu. Avšak nebylo to zásluhou dobrého odpalu, nýbrž nepovedenému chycení míčku na druhé metě. I s tímto si však Wilson poradil a nedovolil Rays nadále pokračovat.

V páté směně nastoupil na pálku opět Matt Treanor a Shields ho opět trefil nadhozem a značně rozladěný Treanor se posunul na první metu. Julio Borbon se snažil ulejkou posunout Treanora na druhou metu, avšak díky skvělému čtení hry se podařilo Longoriovi přihodit včas na druhou, takže byl Treanor out. Po něm šel na pálku Elvis Andrus a singlem vyhnal Shieldse z kopce pryč. Za Tampu nastoupil rezervní nadhazovač Chad Qualls. Hned poté se udála kuriozní situace. Michael Young měl zahlášený již druhý strike a další nadhoz Quallse byl sice ball, avšak Check swing nevypadal příliš podařeně, ale rozhodčí na první metě zahlásil, že Young nemáchnul a tak při značné nelibě domácích hráčů se pokračovalo. Jenže hned další Quallsův nadhoz Young zametl přes celé hřiště na homerun a to už nevydržel ani domácí manažer Joe Maddon a okamžitě se slovně pustil do rozhodčího. Následně se podařilo Rangers přidat ještě jeden bod, když Guerrero se dostal singlem na první metu, poté Cruz singlem poslal uříceného guerrera až na třetí metu a z ní ho domů stáhl opět singlem Ian Kinsler.

Domácí tým poprvé pořádně zahrozil až v sedmé směně, kdy se na metu dostal Zobrist díky walku. Willy Aybar po něm odpálil dlouhý míč do zadního pole a Hamilton jej těsně minul na zdi a tak Zobrist skončil na třetí metě a Aybar na druhé. Domácí neměli žádný out. Další na pálku šel Kelly Shoppach a C. J. Wilsonovi se ho podařilo strikeoutovat. Po něm se už Ron Washington rozhodl Wilsona stáhnout a na kopec postali rezervního nadhazovače Darrena O’daye. Proti němu se na pálku postavil Matt Joyce ale O’day ho také vystrikeoutoval. Ron Washington hned poté opět střídal nadhazovače, tentokrát poslal leváka Darrena Olivera, který svému prvnímu pálkařovi dal metu zdarma a zaplnil si tak mety, ovšem další na řadě Jason Bartlett odpálil do zadního pole, kde ovšem míček bez problémů lapil Josh Hamilton. Oliver bez problémů odházel ještě další dvě směny a dovedl svůj tým k vítězství 6:0. C. J. Wilson zaznamel 7 strikeoutů, obdržel pouze dva hity a připsal si vítězství.

Série se za stavu 2:0 pro Rangers přesunuje do Texasu, kde bude pokračovat na stadionu v Arlingtonu a zde se také domácí tým pokusí o ukončení série. Texas se bude jistě těšit na mohutnou diváckou podporu. Pokud by Tampa chtěla pomýšlet na postup musí oba zápasy v Arlingtonu vyhrát, aby se série vrátila zpět na Tropicana Field. Další utkání této série se odehraje v sobotu ve 23:07 CET.

Dugout Rangers
Dugout Rangers


Průměrná známka: 1.50 (2 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Tomáš Háněl (Angeell) | Kategorie: Aktuality | Tampa Bay Rays Texas Rangers | Sdílet


Související články — Playoff 2010:

nerozbaleno Halladay drží Phillies ve hře, série se vrací do Philadelphie (22. 10.)
nerozbaleno Yankees stále žijí (21. 10.)
nerozbaleno Giants krok od postupu do Světové série (21. 10.)
nerozbaleno Rangers venku stále stoprocentní (20. 10.)
nerozbaleno Lee potvrdil roli favorita, Yankees proti němu opět bezmocní (19. 10.)
nerozbaleno Cody Ross opět řádil, na Oswalta to ale nestačilo (18. 10.)
nerozbaleno Giants v prvním zápase přehráli Philadelphii. Jsme tým se spoustou sebedůvěry, říká Lincecum (17. 10.)
nerozbaleno Umění zvratu (16. 10.)
nerozbaleno Odhalení rotací pro druhou část playoff (15. 10.)
nerozbaleno Historický úspěch Rangers (14. 10.)
nerozbaleno Postup slaví také Giants (12. 10.)
nerozbaleno Phillies bez větších problému postupují (12. 10.)
nerozbaleno Conrad stanovil nový rekord (11. 10.)
nerozbaleno Yankees jsou prvními postupujícími (11. 10.)
nerozbaleno Klasičtí soupeři, chtělo by se říct (8. 10.)
nerozbaleno Tropicana padla (7. 10.)
nerozbaleno Představení rotací pro playoff (6. 10.)
nerozbaleno Playoff je kompletní – Braves se postaví proti Giants (4. 10.)
nerozbaleno Žádné zápasy navíc (4. 10.)
nerozbaleno Phillies oznámili rotaci pro playoff (2. 10.)
nerozbaleno Reds a play off? ANO! (29. 9.)
nerozbaleno Yankees opět v playoff (29. 9.)
nerozbaleno Rangers zveřejnili startující nadhazovače pro playoff (27. 9.)
nerozbaleno Jde do tuhého (24. 9.)
nerozbaleno Twins můžou slavit (22. 9.)

©2010-2024 - Redakce