CC Sabathia se připravuje na další zápasOdhalení rotací pro druhou část playoff
(15. 10. 2010, 08:21:35, přečteno 1056×)

Již dnes začíná zápasem Texasu a Yankees Finálová série obou lig MLB. Texaští musí řešit problém únavy Cliffa Lee, Yankees naopak ke změnám přistupovat nemusí. Zajímavá série se rýsuje také v Národní lize, kde proti sobě nastoupí nadhazovačsky silní Giants a Phillies.

Americká Liga

Za Texas zahájí C.J. Wilson

V Texasu se mohutně slavil úspěch Cliffa Lee, nicméně jeho start v pátém zápase znamená, že nebude k dispozici dříve, než pro třetí zápas. Úvodní domácí utkání tak zahájí C.J. Wilson, který také předvedl kvalitní výkon proti Rays. Po něm následuje Colby Lewis, jenž bude nasazen do sobotního utkání. Jako třetí přichází na řadu Cliff Lee, který je esem Rangers. Jako čtvrtý by měl nastoupit Tommy Hunter.

Manažer Rangers Ron Washington se neobává, že by první dva zápasy měly být pro Wilsona a Lewise problémem. „Ano, ani jeden z nich není zkušený v zápasech playoff, ale stejně již oba absolvovali mnoho náročných utkání. Jsou prověření, věřím tomu, že nám pomohou. Naprosto jim důvěřujeme – jestli budou házet tak dobře, jak je v jejich možnostech, nemusíme se bát,“ říká přesvědčeně manažer Rangers.

Rangers se rozhodli pro změny i v bullpenu, kam přibude buď Michael Kirkman, nebo Clay Rapada. Proti Kirkmanovi mají pravorucí pálkaři průměr pouhých .107, Rapada je naopak expert na levoruké pálkaře. Dalšími adepty jsou Feldman, Harrison a Lowe. Ke změně dojde také v sestavě – nastoupit by měl několikrát Jorge Cantu, kterému se daří proti levorukým nadhazovačům. Tak alespoň zněl původní plán, jenže proti Davidu Priceovi Cantu vyhořel a připsal si tři strikeouty. Podruhé tak již proti Priceovi nastoupil Moreland, který měl nastupovat proti pravorukým nadhazovačům. Ron Washington potvrdil, že Cantua využije, jen neví, jak často a určitě ne ve všech zápasech proti levorukým nadhazovačům.

Yankees mění pouze pořadí

New York Yankees vyřídil úvodní kolo playoff velice rychle a nemusí tak přistupovat k žádným velkým změnám. I nyní bude sérii zahajovat CC Sabathia, který se bude snažit zajistit pro Yankees první výhru. Menší změna ale nastane na místě druhého nadhazovače, kterým tentokrát bude Phil Hughes. Andy Pettitte tedy bude házet až jako třetí. Pro Phila Hughese je totiž stadion Rangers postavený přímo na míru a zatím zde v patnácti směnách nepustil ani jeden doběh.

„Dozvěděl jsem se, že budu házet již druhý zápas. Měl jsem v Texasu již dříve úspěch, navíc posouváme levorukého nadhazovače pro domácí zápas. Roli tedy hraje více faktorů. Cítím se na stadionu Rangers opravdu dobře, doufám, že pomohu k úspěchu,“ vysvětluje posun v rotaci Phil Hughes. Ani Andy Pettitte nemá s přesunem problém, pro něj navíc znamená, že bude v případě potřeby házet i sedmý rozhodující zápas.

„Řekl jsem manažerovi, že ať mě bude potřebovat na kopci kdykoliv, není to pro mě problém. Zřejmě tedy budu využit na třetí a sedmý zápas. I když doufám, že žádný sedmý zápas nebude a budu házet pouze jednou v této sérii. To by bylo skvělé,“ tvrdí Andy Pettitte.

Pokud by tedy opravdu šel Pettitte až na potenciální rozhodující zápas, v rotaci by bylo volné místo pro čtvrtý zápas. To by měl zaplnit A.J. Burnett, který zažil mimořádně nevydařenou sezonu. Burnett nyní odházel simulovaný zápas a přesvědčil manažera Girardiho, že si případně příležitost zaslouží. Jinak bude k dispozici v bullpenu.

Přehled série Yankees a Rangers
15. 10. CC SabathiaC.J. Wilson
16. 10. Phil HughesColby Lewis
18. 10. Cliff LeeAndy Pettitte
19. 10. Tommy HunterA.J. Burnett
20. 10. C.J. WilsonCC Sabathia
22. 10. Phil HughesColby Lewis
23. 10. Andy PettitteCliff Lee


Národní liga

Phillies beze změny, přibude Joe Blanton

Rotace Philadelphie Phillies byla před playoff označována za vůbec nejsilnější, její nadhazovači ale prognózy ještě předčili. Roy Halladay si připsal no-hitter, Cole Hamels shutout a i když Oswaltovi se tolik nedařilo, tým mu pomohl. Sestava tak bude úplně totožná – první nastoupí Roy Halladay následovaný Royem Oswaltem, jako třetí nastoupí Cole Hamels.

Na otázku, jestli může Roy Halladay odházet i čtvrtý zápas, ale manažer Charlie Manuel odpověděl opatrně a očekává se, že by měl házet Joe Blanton. Cílem je, aby všichni tři první nadhazovači Phillies měli standardní čas na odpočinek a příliš se neunavili. Pro Blantona se tak musí v sestavě uvolnit místo, očekává se, že se zbaví někoho z lavičky. Volba padne pravděpodobně na Grega Dobbse, či Domonica Browna.

Rotace Phillies ale je přeci jen překvapivá – očekávalo se, že pozice Hamelse a Oswalte budou vyměněny. Oswalt má totiž na stadionu Giants skvělé výsledky z poslední doby – jeho ERA zde činí 2.35. Celkově zde pak má tři výhry a šest porážek s celkovou ERA 4.18. Hamels má proti Giants skvělá čísla, daří se mu ale výrazně lépe doma. Na AT&T Parku má dvě výhry a jednu porážku s vysokou ERA 6.12. „Rád uvidím Colea na AT&T Parku. Hlavně kvůli velikosti stadionu a všem ostatním přednostem zdejšího hřiště,“ obhajuje své rozhodnutí Charlie Manuel.

Jen drobné změny u Giants

San Francisco Giants získalo velký bonus výhrou čtvrtého utkání proti Braves. Díky tomu nemuselo využít Tima Lincecuma v druhém zápase, jako tomu bylo u Texasu v případě Cliffa Lee. Zápas odházel Madison Bumgarner, jenž bude pravděpodobně i tentokrát využitý jako čtvrtý nadhazovač. Sestava se nemění ani co se týče ostatních zápasů, jen se vymění pozice Matta Caina a Jonathana Sanchez – Sanchez bude házet již jako druhý, Matt Cain nastoupí jako třetí.

Co se týče startu Bumgarnera, manažer Bruce Bochy odmítl stoprocentně potvrdit, že nastoupí jako čtvrtý, nicméně to označil za pravděpodobné. Logika vyměnění Caina se Sanchezem je pak naprosto zřejmá, zatímco Cain má lepší výsledky na domácím stadionu, Sanchez byl oporou hlavně ve venkovních startech.

Bruce Bochy si je také vědom kvalitních nadhazovačů Phillies a bude po svých hráčích požadovat daleko větší agresivitu na pálce, než tomu bylo v sérii s Atlantou. Právě na pálce Giants nijak zvlášť přesvědčiví nebyli a například v prvním zápase vyhráli jen díky tomu, že Tim Lincecum odházel shutout a jejich jeden doběh tak stačil na výhru. V zápasech s Phillies ale nejde předpokládat, že by opravdu mohlo tak málo na výhry stačit.

Přehled série Phillies a Giants
16. 10. Tim LincecumRoy Halladay
17. 10. Jonathan SanchezRoy Oswalt
19. 10. Cole HamelsMatt Cain
20. 10. Joe BlantonMadison Bumgarner
21. 10. Roy HalladayTim Lincecum
23. 10. Jonathan SanchezRoy Oswalt
24. 10. Matt CainCole Hamels


Průměrná známka: 1.00 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (1) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | New York Yankees Philadelphia Phillies San Francisco Giants Texas Rangers | Sdílet


Související články — Playoff 2010:

nerozbaleno Halladay drží Phillies ve hře, série se vrací do Philadelphie (22. 10.)
nerozbaleno Yankees stále žijí (21. 10.)
nerozbaleno Giants krok od postupu do Světové série (21. 10.)
nerozbaleno Rangers venku stále stoprocentní (20. 10.)
nerozbaleno Lee potvrdil roli favorita, Yankees proti němu opět bezmocní (19. 10.)
nerozbaleno Cody Ross opět řádil, na Oswalta to ale nestačilo (18. 10.)
nerozbaleno Giants v prvním zápase přehráli Philadelphii. Jsme tým se spoustou sebedůvěry, říká Lincecum (17. 10.)
nerozbaleno Umění zvratu (16. 10.)
nerozbaleno Historický úspěch Rangers (14. 10.)
nerozbaleno Postup slaví také Giants (12. 10.)
nerozbaleno Phillies bez větších problému postupují (12. 10.)
nerozbaleno Conrad stanovil nový rekord (11. 10.)
nerozbaleno Yankees jsou prvními postupujícími (11. 10.)
nerozbaleno Texas zvítězil i podruhé (8. 10.)
nerozbaleno Klasičtí soupeři, chtělo by se říct (8. 10.)
nerozbaleno Tropicana padla (7. 10.)
nerozbaleno Představení rotací pro playoff (6. 10.)
nerozbaleno Playoff je kompletní – Braves se postaví proti Giants (4. 10.)
nerozbaleno Žádné zápasy navíc (4. 10.)
nerozbaleno Phillies oznámili rotaci pro playoff (2. 10.)
nerozbaleno Reds a play off? ANO! (29. 9.)
nerozbaleno Yankees opět v playoff (29. 9.)
nerozbaleno Rangers zveřejnili startující nadhazovače pro playoff (27. 9.)
nerozbaleno Jde do tuhého (24. 9.)
nerozbaleno Twins můžou slavit (22. 9.)

©2010-2024 - Redakce