Charlie Manuel a Cole HamelsPhillies oznámili rotaci pro playoff
(2. 10. 2010, 17:33:48, přečteno 1165×)

Philadelphia Phillies je dalším klubem, který zveřejnil, jací nadhazovači nastoupí do prvních zápasů playoff. U Phillies prakticky nebylo možné veřejnost překvapit, protože jejich tři nadhazovači výrazně vyčnívají nad ostatními. Problémem by mohlo být zranění, nakonec ale pravděpodobně ani to plány nenaruší.

Playoff začíná již tuto středu a Phillies pravděpodobně čeká soupeř z centrální divize - Cincinnati Reds. Phillies budou mít v úvodních utkáních hraných ve středu a pátek výhodu domácího prostředí. Nastoupit by v nich měli Roy Halladay a Roy Oswalt s tím, že zahajovat bude Halladay. Posledním do trojce je Cole Hamels, který by měl házet první venkovní utkání hrané v neděli. Otázkou zůstává, jaká další varianta by připadala v úvahu v případě natažení série na více zápasů.

V rotaci pro základní část nastupoval Joe Blanton a Kyle Kendrick, jejich čísla ale nijak zvlášť uspokojivá nebyla, Jamie Moyer je zraněný a J.A. Happ byl součástí výměny Oswalta. Kendrick a Blanton tak pravděpodobně v prvním kole playoff určitě nenastoupí a čtvrtý zápas odhází Halladay, pátý případně Roy Oswalt. Rozhodnutí využít Halladaye jako prvního není pro Charlie Manuela nijak náročné, letos se vyznamenal mimořádnými výkony, které korunoval tzv. „Perfect Game“.

„Podle mého názoru je Halladay vítězem ceny Cy Young pro letošní sezonu,“ chválí svého svěřence trenér nadhazovačů Phillies Rich Dubee. „Myslím, že on je tím, koho by si každý manažer přál mít k dispozici. Jeho bilance je 21 výher a 10 proher. Myslím, že i díky tomu jsou jeho čísla lepší, než našich ostatních nadhazovačů. I když nesmíme zapomínat, že Oswalt je od příchodu k nám opravdu neuvěřitelný.“

Slova Riche Dubeeho potvrzují i statistiky. Oswalt má za svých deset startů na Citizens Bank Parku devět výher z desíti zápasů. Jeho ERA zde činí 2.10. A pokud vezmeme v úvahu jeho bilanci proti Reds, která činí třiadvacet výher a tři prohry, celkovou ERA 2.81, vychází potenciální velký problém pro tým ze Cincinnati. Hamels je naopak vynikající na stadionu Reds – ze čtyř zápasů tu vyhrál tři a jednou přišel o výhru díky bullpenu, jeho ERA je zde fantastických 1.67.

Charlie Manuel má tak rozvržení své rotace skvěle vymyšlené, postavení Halladaye jako prvního je díky jeho číslům také naprosto pochopitelné. V posledních dnech byly trochu starosti kolem Colea Hamelse, protože se vedení vyjadřovalo velice opatrně ohledně jeho startu v playoff. Dubee ale potvrdil, že Hamels nastoupí, i když přiznal, že určité zdravotní komplikace u něj byly. Nicméně v bullpenu Hamels několik nadhozů vyzkoušel a žádný problém nenastal. Rotace tak bude určitě ve složení Halladay, Oswalt a Hamels.

Manažer Phillies také přiznal, že si není jistý kolik dalších nadhazovačů má mít na zápasy připravené, takže sestava ještě není definitivní. Pokud se podíváme na ostatní týmy, tak jsme si již představili rotaci Rangers, u Yankees víme jen to, že nastoupí jako první CC Sabathia a ostatní týmy své plány zřejmě prozradí později.


Průměrná známka: 1.00 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Philadelphia Phillies | Sdílet


Související články — Playoff 2010:

nerozbaleno Halladay drží Phillies ve hře, série se vrací do Philadelphie (22. 10.)
nerozbaleno Yankees stále žijí (21. 10.)
nerozbaleno Giants krok od postupu do Světové série (21. 10.)
nerozbaleno Rangers venku stále stoprocentní (20. 10.)
nerozbaleno Lee potvrdil roli favorita, Yankees proti němu opět bezmocní (19. 10.)
nerozbaleno Cody Ross opět řádil, na Oswalta to ale nestačilo (18. 10.)
nerozbaleno Giants v prvním zápase přehráli Philadelphii. Jsme tým se spoustou sebedůvěry, říká Lincecum (17. 10.)
nerozbaleno Umění zvratu (16. 10.)
nerozbaleno Odhalení rotací pro druhou část playoff (15. 10.)
nerozbaleno Historický úspěch Rangers (14. 10.)
nerozbaleno Postup slaví také Giants (12. 10.)
nerozbaleno Phillies bez větších problému postupují (12. 10.)
nerozbaleno Conrad stanovil nový rekord (11. 10.)
nerozbaleno Yankees jsou prvními postupujícími (11. 10.)
nerozbaleno Texas zvítězil i podruhé (8. 10.)
nerozbaleno Klasičtí soupeři, chtělo by se říct (8. 10.)
nerozbaleno Tropicana padla (7. 10.)
nerozbaleno Představení rotací pro playoff (6. 10.)
nerozbaleno Playoff je kompletní – Braves se postaví proti Giants (4. 10.)
nerozbaleno Žádné zápasy navíc (4. 10.)
nerozbaleno Reds a play off? ANO! (29. 9.)
nerozbaleno Yankees opět v playoff (29. 9.)
nerozbaleno Rangers zveřejnili startující nadhazovače pro playoff (27. 9.)
nerozbaleno Jde do tuhého (24. 9.)
nerozbaleno Twins můžou slavit (22. 9.)

©2010-2024 - Redakce