Roy OswaltCody Ross opět řádil, na Oswalta to ale nestačilo
(18. 10. 2010, 17:26:06, přečteno 1026×)

Cody Ross se stává hrdinou Giants v playoff, velkou měrou se podílel na postupu přes Braves, společně s Lincecumem porazil Phillies a hned ve druhém zápase poslal za zeď další odpal. Na kopci ale stál Roy Oswalt a další chyby se již nedopustil. Odházel osm směn, připsal si doběh, napravil si reputaci po nezvládnutém duelu s Reds a výsledkem byl aplaus celého stadionu.

Dnešní zápas mezi Phillies a Giants začal hned v první směně nabírat na dramatičnosti. Jonathan Sanchez sice dokázal vystrikeoutovat Shaina Victorina, poté ale dal metu zdarma Chasu Utleymu, ten následně ukradl i druhou a po chybě Fotentota se dostal až na třetí, první navíc obsadil Polanco. A když hned poté Sanchez pustil na metu i Howarda, vypadalo to na drtivý start Phillies. Jonathan Sanchez ale potvrdil svojí kvalitu a i když dovolil jeden doběh další metou zdarma, připsal si strikeout Wertha i Ibaneze a ukončil směnu.

Poté již oba nadhazovači úřadovali a Oswalt dokonce pokukoval po nohitteru, i když mu byl více jak polovinu zápasu vzdálen. Nakonec se bohužel pro něj první odpal rovnal prvnímu bodu a hrdinou Gaints se opět stal Cody Ross, pro kterého byl homerun již čtvrtým v playoff. Phillies zareagovali okamžitě a dvěma obětními fly outy poslali domů Shanea Victorina, který celou směnu začal dvojmetovým odpalem.

Phillies tak byli opět ve vedení, Sanchez i Oswalt odházeli kvalitní šestou měnu, pro Sancheze ale zápas skončil hned ve směně další. Jeho výhodou bylo, že měl na pálce Roye Oswalta, kterého mohl snadno vyautovat. Hrdina dnešního zápasu ale odpálil a ukončil tak Sanchezův relativně dobře rozehraný zápas. Nicméně ztráta 2-1 stále žádná tragédie není.

Po Victorinově ulejvce pak byl Oswalt již na druhé metě a mohl Phillies posunout blíže k výhře. Nový nadhazovač Ramirez se rozhodl úmyslně pustit na metu Utleyho, nicméně Polanco odpálil, Oswalt ignoroval pokyny kouče na třetí metě, díky momentu překvapení se objevil blízko domácí mety a kvalitním skluzem poslal klub do vedení 3-1. Tím směna neskončila, Jimmy Rollins si připsal tři stažené body po dvojmetovém odpalu a upravil skóre na konečných 6-1. Roy Oswalt pak doházel až do osmé směny a stav série se tak přesune do San Francisca za stavu 1-1. Giants tak opět zklamal bullpen, kvalitně odházel alespoň Sergio Romo, který by tak mohl být opět využit jako setup při případném vedení.

„Je to velké vítězství,“ rozplýval se Shane Victorino. „Nesmíme to brát jako sedmizápasovou sérii, ale pětizápasovou. Je potřeba se koncentrovat na všechny zápasy na hřišti Giants.“ Právě Victorino hned v první směně ukázal, jakou taktikou se budou v zápase Phillies prezentovat – snahou unavit Sancheze. Ani se nesnažil pálit a byl vystrikeoutován. Chase Utley bez větší aktivity dostal metu zdarma na pět nadhozů a Ryan Howard dokonce na osm. Phillies tak dountili Sancheze odházet pětatřicet nadhozů hned v první směně a získali vedení.

„Dá se říct, že to byl jejich herní plán,“ komentuje počínání soupeřů chytač Buster Posey. „Victorino sledoval tři striky v řadě. Očividně se nás snažili překvapit velkou trpělivostí.“ Jayson Werth právě taktiku manažera vyzdvihuje a hlavně oceňuje zažehnání hrozby dvouzápasové ztráty. „Když prohráváte 2-0, jste ve velice složité situaci. Nechtěli jsme odjet do San Francisca s takovým mankem. Nyní je naším cílem vyhrát minimálně dva zápasy doma a postoupit do finále,“ zakončil Werth.


Průměrná známka: 1.00 (3 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Philadelphia Phillies San Francisco Giants | Sdílet


Související články — Playoff 2010:

nerozbaleno Halladay drží Phillies ve hře, série se vrací do Philadelphie (22. 10.)
nerozbaleno Yankees stále žijí (21. 10.)
nerozbaleno Giants krok od postupu do Světové série (21. 10.)
nerozbaleno Rangers venku stále stoprocentní (20. 10.)
nerozbaleno Lee potvrdil roli favorita, Yankees proti němu opět bezmocní (19. 10.)
nerozbaleno Giants v prvním zápase přehráli Philadelphii. Jsme tým se spoustou sebedůvěry, říká Lincecum (17. 10.)
nerozbaleno Umění zvratu (16. 10.)
nerozbaleno Odhalení rotací pro druhou část playoff (15. 10.)
nerozbaleno Historický úspěch Rangers (14. 10.)
nerozbaleno Postup slaví také Giants (12. 10.)
nerozbaleno Phillies bez větších problému postupují (12. 10.)
nerozbaleno Conrad stanovil nový rekord (11. 10.)
nerozbaleno Yankees jsou prvními postupujícími (11. 10.)
nerozbaleno Texas zvítězil i podruhé (8. 10.)
nerozbaleno Klasičtí soupeři, chtělo by se říct (8. 10.)
nerozbaleno Tropicana padla (7. 10.)
nerozbaleno Představení rotací pro playoff (6. 10.)
nerozbaleno Playoff je kompletní – Braves se postaví proti Giants (4. 10.)
nerozbaleno Žádné zápasy navíc (4. 10.)
nerozbaleno Phillies oznámili rotaci pro playoff (2. 10.)
nerozbaleno Reds a play off? ANO! (29. 9.)
nerozbaleno Yankees opět v playoff (29. 9.)
nerozbaleno Rangers zveřejnili startující nadhazovače pro playoff (27. 9.)
nerozbaleno Jde do tuhého (24. 9.)
nerozbaleno Twins můžou slavit (22. 9.)

©2010-2024 - Redakce