Bengie MolinaRangers venku stále stoprocentní
(20. 10. 2010, 14:59:00, přečteno 864×)

Texas Rangers zažívá sezonu snů. Po brzkém zajištění účasti v playoff a šťastném postupu přes Rays zvládá i finálovou sérii Americké ligy. Proti New Yorku Yankees již vyhrává 3-1 a schází mu tak jedna jediná výhra na postup do Světové série. Texas se stal vůbec prvním týmem, který postoupil do této části playoff bez jediné domácí výhry. Tentokrát doma jednou vyhrál, venku je ale stále stoprocentní.

Texas určitě nebyl favoritem série s Yankees, přitom kdyby v prvním zápase neztratil bezpečný náskok, klidně mohl již čekat na soupeře ve Světové sérii. Zatím texaský tým dominantně zvládá všechny zápasy, prezentuje se velice silně na pálce a navíc se mu dostává i podpory od nadhazovačů. Po kvalitních výkonech Lewise, Leeho a Wilsona přišel na řadu Tommy Hunter, a i když nepodal nijak oslňující výkon, po jeho odchodu se Yankees nezmohli na nic a jen čekali, kdy Texas opět udeří. Výhru si tak připsal Derek Holland, který odházel více jak tři směny, povolil jediný hit a ke skórování se Yankees proti němu ani nepřiblížili.

Na kopec se ještě v dresu Texasu podívali Darren O'Day, Clay Rapada a Darren Oliver, který si připsal svůj vůbec první úspěšně uzavřený zápas v playoff. Za Yankees házel A.J. Burnett a i když ze začátku zápasu házel poměrně obstojně, nakonec opět poznal hořkost porážky. Tak jako v sedmi zápasech z posledních dvanácti v základní části. Přitom hned ve druhé směně byl jeho tým ve vedení – Robinson Cano i za pomoci svých fanoušků poslal odpal až na tribunu a Yankees vedli 1-0. O chvíli později odpálil homerun i Lance Berkman, po stížnosti Rona Washingtona ale došlo na základě videa k přehodnocení celé situace a označení odpalu za foul.

Vedení Yankees vydrželo jen do další směny, kdy Burnett začal předvádět své tradiční výkony – metu zdarma, poté trefil pálkaře a díky obětnímu odpalu Morelanda, odpalu Younga a Andruse šli Rangers do vedení. Do konce třetí směny sice Yankees zásluhou Jetera vyrovnali a hned v další směně šli opět do vedení, nicméně to bylo z jejich strany vše. A protože Texas přidal dalších osm bodů, připsal si vysokou výhru 10-3. O tu se postaral hlavně Bengie Molina, který v šesté směně napálil trojbodový homerun. Na pálku se dostal díky úmyslné metě zdarma na Murphyho, která nakonec platí za zlomový okamžik celého zápasu. Poté ještě Hamilton odpálil dva homeruny, Cruz si připsal jeden a další RBI padlo do rukou Iana Kinslera. Texas tedy sérii vede již 3-1 a schází mu jediná výhra do první účasti ve Světové sérii v historii.

Špatné zprávy pro Yankees tím ale nekončí, zranil se jim totiž Mark Teixiera a letos se již do hry nepodívá. „Je to k vzteku. Celý rok hrajete a bojujete, aby se váš tým dostal do playoff a mohl hrát o Světovou sérii a nakonec není možnost spoluhráčům pomoci,“ zlobí se nešťastný Teixeira. „Běžel jsem na metu nejrychleji, jak to šlo, abych zamezil dvojautu. Neslyšel jsem žádné prasknutí, ale cítil jsem nepříjemnou bolest. Hned jsem věděl, že to není vůbec dobré,“ zakončil Teixeira, který má problém s pravou kolenní šlachou a měl by být ze hry šest až osm týdnů. Na první metě jej pravděpodobně nahradí Lance Berkman, bude to mít ale velice obtížné – Mark Teixeira je v defenzívě možná nejlepší první metař v MLB.

Texas podobné problémy řešit nemusí a i když přeje svému bývalému svěřenci brzké uzdravení, hlavně se raduje z výhry. Nejvlivnější hráč týmu Michael Young ale nabádá spoluhráče k opatrnosti. „Musíme si uvědomit, co je naším cílem, a že ještě nejsme na konci. Stále stojíme proti silnému soupeři. Sice jsme spokojeni s našimi výkony, ale musíme v nich i nadále pokračovat a neusnout na vavřínech. To je momentálně nejdůležitější - soustředit se na další zápas a neohlížet se na kvalitní výkony z předchozího dne. Ale Bengieho homerun byl opravdu úžasný,“ chválí třiatřicetiletý Young texaského chytače. Josh Hamilton přesto těžko skrývá nadšení. „Nikdy dříve jsme se Světové sérii ani nepřiblížili. Během naší radosti po ukončení zápasu jste mohli vidět, jak moc to pro nás znamená. Ale nyní se již soustředíme na další zápas.“ Soupeře pochválil i Derek Jeter, který uznal, že dnes byli Yankees slabším týmem. „Hráli lépe než my. Pálili lépe i nadhazovali lépe. Když si to dáte dohromady, nemohl zápas dopadnout jinak,“ přiznává Jeter.

Velký vliv na zápas měli právě nadhazovači. Pro Texas zápas zachránil Holland, který nastoupil za nepříznivého stavu 3-2 a odházel kvalitní tři směny. „Odvedl skvělou práci. Přišel a uklidnil nás. Zasloužil se velkou měrou o dnešní výhru,“ pochválil svého svěřence manažer Ron Washington. Naopak kritika se opět snáší na A.J. Burnetta, který zažívá sezonu, na kterou by zřejmě nejraději zapomněl. Klíčový moment přišel, když mu po úmyslné metě zdarma odpálil Bengie Molina. „Věřili jsme v jiný výsledek toho souboje. Bohužel to dopadlo špatně. Ale A.J. nehodil špatně. Molina pálil blízko u těla, trefil se výborně,“ zastal se Joe Girardi Burnetta.

Yankees tak nyní stojí proti velké hrozbě. Jakákoliv další ztráta znamená zároveň konec letošní sezony. Rangers naopak mají tři příležitosti na postup do Světové série, z toho dvě budou domácí. Dnes proti sobě nastoupí CC Sabathia a C.J.Wilson. Tento duel jsme mohli vidět už v prvním zápase, kdy Yankees vyhráli zásluhou chyb bullpenu Rangers. Pokud dnes série neskončí a Yankees vyhrají, přestěhují se týmy opět do Texasu.


Průměrná známka: 1.00 (6 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | New York Yankees Texas Rangers | Sdílet


Související články — Playoff 2010:

nerozbaleno Halladay drží Phillies ve hře, série se vrací do Philadelphie (22. 10.)
nerozbaleno Yankees stále žijí (21. 10.)
nerozbaleno Giants krok od postupu do Světové série (21. 10.)
nerozbaleno Lee potvrdil roli favorita, Yankees proti němu opět bezmocní (19. 10.)
nerozbaleno Cody Ross opět řádil, na Oswalta to ale nestačilo (18. 10.)
nerozbaleno Giants v prvním zápase přehráli Philadelphii. Jsme tým se spoustou sebedůvěry, říká Lincecum (17. 10.)
nerozbaleno Umění zvratu (16. 10.)
nerozbaleno Odhalení rotací pro druhou část playoff (15. 10.)
nerozbaleno Historický úspěch Rangers (14. 10.)
nerozbaleno Postup slaví také Giants (12. 10.)
nerozbaleno Phillies bez větších problému postupují (12. 10.)
nerozbaleno Conrad stanovil nový rekord (11. 10.)
nerozbaleno Yankees jsou prvními postupujícími (11. 10.)
nerozbaleno Texas zvítězil i podruhé (8. 10.)
nerozbaleno Klasičtí soupeři, chtělo by se říct (8. 10.)
nerozbaleno Tropicana padla (7. 10.)
nerozbaleno Představení rotací pro playoff (6. 10.)
nerozbaleno Playoff je kompletní – Braves se postaví proti Giants (4. 10.)
nerozbaleno Žádné zápasy navíc (4. 10.)
nerozbaleno Phillies oznámili rotaci pro playoff (2. 10.)
nerozbaleno Reds a play off? ANO! (29. 9.)
nerozbaleno Yankees opět v playoff (29. 9.)
nerozbaleno Rangers zveřejnili startující nadhazovače pro playoff (27. 9.)
nerozbaleno Jde do tuhého (24. 9.)
nerozbaleno Twins můžou slavit (22. 9.)

©2010-2024 - Redakce