Target Field poprvé přivítal playoffKlasičtí soupeři, chtělo by se říct
(8. 10. 2010, 00:13:28, přečteno 1151×)

Spousta věcí je stejných jako loni, kdy se týmy Twins a Yankees potkaly v playoff. Opět první kolo playoff, stejní trenéři i mnoho hráčů. Ale je i spousta nových věcí. Tentokrát jsou to Twins, kdo je výš nasazený a má výhodu domácího prostředí. Ale nejen to, Twins mají zbrusu nový stadión, který jim dal perfektní zázemí. A co dál je jinak a jak se série vyvíjí se již dozvíme v článku.

Yankees slibovali, že přepnout se do playoff výkonnosti jim nepotrvá a na konci včerejšího večera to vypadalo, že jim vše jde tak jak si přejí a dělají to co jim je naprosto přirozené. Porážejí Twins v posezónních bojích. Mark Teixeira odpálil v 7. směně vítězný homerun, kterým stanovil výsledek na 6-4. Zápas uzavřel Mariano Rivera, který získal 40. uzavřený zápas v posezónních bojích a Yankees si zachovávají dominanci proti Twins 6-0 v playoff.

M. Cuddyer slaví nechytatelný odpal s J. ThomemAle ne vše šlo pro Yankees tak snadno, už na počátku je uvítal natěšený dav 42 302 diváků. Minnesota hrála první domácí zápas pod otevřeným nebem od roku 1970 a šlo jí to k duhu. C.C. Sabathia určitě nezačal tak, jak si představoval a již prvního pálkaře Denarda Spana pustil singlem na metu. Následně se mu podařilo ale situaci zdárně vyřešit a v první směně již nepřipustil další komplikace. Yankees sice v druhé směně dostali svoje hráče na mety, ale byla to Minnesota, která se ujala vedením v zápase a to odpalem Michaela Cuddyera přes celé střední pole.

A opět, i když Yankees obsadili první a druhou metu, byli to Twins, kdo přidali další body. Orlando Hudson se jednometovým odpalem dostal na první. Následný těžký odpal Mauera musel s vypětím všech sil řešit Teixeira, což umožnilo Hudsonovi se posunout až na třetí metu. A domu si pro další bod Twins doběhl poté, co chytač Posada nechytil jeden z nadhozů. Yankees v následných dvou směnách nevypadali nijak extra nebezpečně, ale klasicky se snažili o svoji hru, unavit nadhazovače a následně ho skřípnout.

A tento okamžik přišel v 6. směně. S jedním autem přišel na pálku Mark Teixeira a odpálil dvoumetrový odpal. Po následném špatném nadhozu se posunul na třetí metu. Alex Rodriguez si vyčekal metu zdarma a následoval singl Robinsona Cana, který přinesl první body Yankees. Další snížení přišlo po singlu Jorgeho Posady. Stav byl 3-2 pro Twins a na pálku nastoupil Curtis Granderson. Z toho, že mu to na leváky letos nejde si moc hlavu nedělal a přepálil celé zadní pole až do zdi, což znamenalo dva doběhy, třímetový odpal na jeho kontě, otočení stavu na 4-3 pro Yankees a odchod Liriana z kopce.

M. Teixeira rozhoduje zápas ve prospěch YankeesV dohrávce 6. směny ale udeřili i Twins, postupně zaplnili mety a metou zdarma vyrovnali zápas. Ale i přes to zůstával v zápase Sabathia a až poté, co se mu podařilo vyřešit zapeklitou situaci si mohl říct, že pro dnešek má padla.

V další směně opět udeřili Yankees. Nově příchozí nadhazovač Crain nezvládl situaci podle svých představ, když se Swisherem na první metě Mark Teixeira odpálil těsný homerun k pravé tyči. Následně ještě Alex Rodriguez odpálil single a ukradl druhou metu, ale to už byl na kopci další muž Fuentes a situaci v klidu dořešil. Již v osmé směně musel za Yankees nastoupit closer Mariano Rivera, když se jeho spoluhráčům podařilo zaplnit mety. Mo celou situaci zdárně vyřešil a připsal si další zavřený zápas, když v deváté směně nedovolil žádné drama. Vítězství putovalo na konto Sabathii a prohra na konto Craina.

Yankees se tímto ujali vedení v sérii 1-0 a další zápas se odehraje v noci ze čtvrtka na pátek krátce po půlnoci.


Průměrná známka: 1.50 (2 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Carlyle | Kategorie: Aktuality | Minnesota Twins New York Yankees | Sdílet


Související články — Playoff 2010:

nerozbaleno Halladay drží Phillies ve hře, série se vrací do Philadelphie (22. 10.)
nerozbaleno Yankees stále žijí (21. 10.)
nerozbaleno Giants krok od postupu do Světové série (21. 10.)
nerozbaleno Rangers venku stále stoprocentní (20. 10.)
nerozbaleno Lee potvrdil roli favorita, Yankees proti němu opět bezmocní (19. 10.)
nerozbaleno Cody Ross opět řádil, na Oswalta to ale nestačilo (18. 10.)
nerozbaleno Giants v prvním zápase přehráli Philadelphii. Jsme tým se spoustou sebedůvěry, říká Lincecum (17. 10.)
nerozbaleno Umění zvratu (16. 10.)
nerozbaleno Odhalení rotací pro druhou část playoff (15. 10.)
nerozbaleno Historický úspěch Rangers (14. 10.)
nerozbaleno Postup slaví také Giants (12. 10.)
nerozbaleno Phillies bez větších problému postupují (12. 10.)
nerozbaleno Conrad stanovil nový rekord (11. 10.)
nerozbaleno Yankees jsou prvními postupujícími (11. 10.)
nerozbaleno Texas zvítězil i podruhé (8. 10.)
nerozbaleno Tropicana padla (7. 10.)
nerozbaleno Představení rotací pro playoff (6. 10.)
nerozbaleno Playoff je kompletní – Braves se postaví proti Giants (4. 10.)
nerozbaleno Žádné zápasy navíc (4. 10.)
nerozbaleno Phillies oznámili rotaci pro playoff (2. 10.)
nerozbaleno Reds a play off? ANO! (29. 9.)
nerozbaleno Yankees opět v playoff (29. 9.)
nerozbaleno Rangers zveřejnili startující nadhazovače pro playoff (27. 9.)
nerozbaleno Jde do tuhého (24. 9.)
nerozbaleno Twins můžou slavit (22. 9.)

©2010-2024 - Redakce