Cliff Lee a Bengie MolinaHistorický úspěch Rangers
(14. 10. 2010, 09:22:48, přečteno 863×)

Texas Rangers platí za jeden z mladších klubů v MLB, a to se odráží i v prozatím nulovém počtu vyhraných Světových sérií. Letos je ale Texas úspěchu blíže než kdy dřív – poprvé ve své historii prošel prvním kolem playoff a dostal se do finálové série Americké ligy. Zde již na něj čekají Yankees z New Yorku, kteří si postup zajistili o několik dní dříve a o mnoho snáze.

Velká většina hráčů Texasu vstupovala do série s Tampou v roli nováčků a debutantů, v prvních zápasech si tak ovšem vůbec nepočínali. O první výhru se zasloužil Cliff Lee, který získal velké zkušenosti z playoff již loni, když nastupoval v dresu Phillies dokonce i ve Světové sérii. Výhru přidal i C. J. Wilson a Texasu tak chyběla jediná výhra k postupu – stačilo jednou vyhrát doma proti Rays. To se ale Rangers nevydařilo a série se tak zamotala, došlo na pátý rozhodující zápas a opět nastoupili nejlepší nadhazovači obou týmů.

Zde však Cliff Lee opět ukázal svou neuvěřitelnou dominanci, letos již poosmé odházel kompletní zápas, přidal k němu jedenáct strikeoutů a s jediným povoleným doběhem poslal Texas do další části. Velkou zásluhu na tom měl také Ian Kinsler, který si připsal tři stažené body, jeden odpal poslal až do hlediště a velkou měrou se podílel na konečném skóre 5-1. Texas tak vůbec poprvé ve své historii postoupil do druhé části playoff a navíc se stal prvním týmem, který to dokázal bez jediné domácí výhry.

To samozřejmě neuniklo ani pozornosti hráčů. „Úžasné. Vyhrát všechny venkovní zápasy je ohromný úspěch. Nyní jsme doopravdy součástí historie,“ raduje se Nelson Cruz. Podle manažera Rona Washingtona celou sérii rozhodla agresivní hra Texasu, časté pokusy o přebíhání z první mety až na třetí při singl odpalech a snaha nenechat nadhazovače v klidu. „Pokračovali jsme v cestě, po které jsme se vydali v průběhu sezony. Agresivní pohyb na metách. To je pro nás opravdu důležitý faktor hry, náš styl baseballu,“ vysvětluje manažer Rangers.

„Dnes to bylo jen o Cliffovi Leem,“ tvrdí nejzkušenější hráč Rangers Michael Young. „Ano, na metách jsme byli agresivní, Kinsler poslal úžasný homerun v poslední směně. Ale zápas rozhodl Cliff. Po našem druhém doběhu se v jeho pohledu něco změnilo, byl soustředěný, naprosto nepřekonatelný,“ dodává Young. Problémem může být ale to, že Cliff Lee odházel sto dvacet nadhozů, takže nebude hned připravený na sérii s Yankees. Speciálně když se jednalo o zápas na zastřešeném stadionu Rays na Floridě, ale podle Rona Washingtona jsou nadhazovači Texasu připraveni jej v začátku série zastoupit. Cliff Lee si s tím ale během rozhovoru starosti nedělal a radoval se ze svého výkonu.

„Počítal jsem s úspěchem,“ říká sebevědomě Lee. Očekával jsem, že budu házet dobře, ale že jsem odházel celý zápas a pustil jen jeden doběh, z toho mám opravdovou radost.“ Nad kvalitami soupeře se pozastavili i smutní hráči Rays. „Byl tím Leem, kterého všichni známe. Házel výborně,“ chválil soupeře Carl Crawford. „Nebylo v našich silách se s jeho nadhozy vyrovnat,“ souhlasí Evan Longoria.

Texas tak zažívá ohromný úspěch. Už jen samotná účast v playoff je pro tým mimořádná, jedná se o vůbec první od roku 1999. Nyní proti nim bude stát další náročná překážka z Východní divize. Yankees vyprovodili Twins 3-0 na zápasy a prakticky neměli problémy ani v jednom zápase. Díky pětizápasové sérii Texasu mají navíc jistotu, že proti nim začne až druhý nadhazovač v pořadí soupeře. Nicméně texaští podle svých slov hodlají Yankees překvapit a poprat se o první účast ve Světové sérii.

Videa ze série

Lee a jeho vynikající výkon v prvním zápase

Vyloučení manažera Rays po velké chybě rozhodčích

Kvalitní výkon Matta Garzy ve třetím zápase

Klíčový homerun Evana Longorii ve čtvrtém zápase

Druhá výhra Cliffa Lee

Hráči Rangers slaví historický postup
Hráči Rangers slaví historický postup


Průměrná známka: 1.00 (2 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (7) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Texas Rangers | Sdílet


Související články — Playoff 2010:

nerozbaleno Halladay drží Phillies ve hře, série se vrací do Philadelphie (22. 10.)
nerozbaleno Yankees stále žijí (21. 10.)
nerozbaleno Giants krok od postupu do Světové série (21. 10.)
nerozbaleno Rangers venku stále stoprocentní (20. 10.)
nerozbaleno Lee potvrdil roli favorita, Yankees proti němu opět bezmocní (19. 10.)
nerozbaleno Cody Ross opět řádil, na Oswalta to ale nestačilo (18. 10.)
nerozbaleno Giants v prvním zápase přehráli Philadelphii. Jsme tým se spoustou sebedůvěry, říká Lincecum (17. 10.)
nerozbaleno Umění zvratu (16. 10.)
nerozbaleno Odhalení rotací pro druhou část playoff (15. 10.)
nerozbaleno Postup slaví také Giants (12. 10.)
nerozbaleno Phillies bez větších problému postupují (12. 10.)
nerozbaleno Conrad stanovil nový rekord (11. 10.)
nerozbaleno Yankees jsou prvními postupujícími (11. 10.)
nerozbaleno Texas zvítězil i podruhé (8. 10.)
nerozbaleno Klasičtí soupeři, chtělo by se říct (8. 10.)
nerozbaleno Tropicana padla (7. 10.)
nerozbaleno Představení rotací pro playoff (6. 10.)
nerozbaleno Playoff je kompletní – Braves se postaví proti Giants (4. 10.)
nerozbaleno Žádné zápasy navíc (4. 10.)
nerozbaleno Phillies oznámili rotaci pro playoff (2. 10.)
nerozbaleno Reds a play off? ANO! (29. 9.)
nerozbaleno Yankees opět v playoff (29. 9.)
nerozbaleno Rangers zveřejnili startující nadhazovače pro playoff (27. 9.)
nerozbaleno Jde do tuhého (24. 9.)
nerozbaleno Twins můžou slavit (22. 9.)

©2010-2024 - Redakce