Yankees přivítali playoff na svém stadiónuYankees jsou prvními postupujícími
(11. 10. 2010, 00:15:16, přečteno 1132×)

Jak jsme již psali u shrnutí prvního zápasu opět na sebe narazily týmy Yankees a Twins a stejně jako loni série dopadla 3-0 pro Yankees a postupují tak do ligového finále. Jak se tedy vše seběhlo v závěru série si teď shrneme.

Lance Berkman odpaluje v páté směně homerunLance Berkman byl ústřední postavou zápasu číslo dva mezi Twins a Yankees. Nejenže zaznamenal homerun, ale i double, který poslal Yankees do vedení. Ale pojďme od začátku. Před zápasem se objevovaly pochybovačné hlasy ohledně výkonnosti zraněními sužovaného Andyho Pettitta. Všechny pochybovače ale mírnil C.C. Sabathia: „Andy je nejlepší nadhazovač posezónních bojů.“ A ukázalo se proč. I když šli Twins velmi brzy do vedení po sacflyi Dannyho Valencii, tak jim Pettitte pustil už pouze jeden bod během sedmi směn, kdy byl na kopci.

Ve čtvrté směně ale začali topit i Yankees a po dvojmetrovém odpalu a singlu bez outu bylo nachystáno na bodové hody, ale jediný přišel po obětním flyoutu. I přes další jednometový odpal Marka Teixeiry, další šance zabil dvojaut, do kterého odpálil Nick Swisher. Po homerunu Berkmana Yankees vedli 2-1, ale jen jednu směnu, když Twins následně srovnali díky sólu Orlanda Hudsona. Hned další směnu už zase hráči Twins tahali za kratší provaz. Berkman doublem poslal domů Posadu a další bod znamenal odpal Dereka Jetera. To byla také konečná pro Carla Pavana. V deváté směně ještě Yankees přidali bod na 5-2 a zápas uzavřel Mariano Rivera.

Takže ani před největší návštěvou, která na Target Field kdy dorazila Andy Pettitte nezaváhal a svůj rekordní čtyřicátý start v playoff proměnil v rekordní devatenácté vítězství. I Ron Gardenhire přiznal: „Vždyť víte, v podstatě nás ani nepustil do hry, házel opravdu dobře.“ A tak Twins nezbývalo nic jiného než upřít svůj zrak na zápas číslo tři a pokusit se sérii zdramatizovat.

Marcus Thames odpaluje dvoubodový homerunVe třetím zápase, prvním na stadióně Yankees, se proti sobě na kopci postavili mladíci Phil Hughes a Brian Duensing. Pro Philla Hughese to byl první start na kopci v playoff, ale byl to Duensing, kdo byl po zápase nešťastnější . Z kopce musel utéct už po necelých 4 směnách a na kontě měl 5 inkasovaných bodů. Phil Hughes na druhou stranu odházel 7 směn bez inkasovaného bodu.

První bod přišel po trojmetovém odpalu Robinsona Canoa a následném singlu Jorgeho Posady. Další bod Yankees přidali hned následující směnu a největší zkáza pro Twins přišla hned ve čtvrté směně. Marcus Thames odpálil dvoubodový homerun a i díky jednomu erroru Twins nakonec Yankees v této směně zaznamenali tři body. Vedení 5-0 byl v tu chvíli pro Minnesotu neřešitelný problém a když Yankees přidali šestý bod v sedmé směně, docházel Minnesotě čas. V osmé směně přišla série tří odpalů Minnesoty a první bod v zápase.

Mariano Rivera, který na kopec přišel v deváté směně, ale nepřipustil žádné další problémy a zápas uzavřel. Tím se neporazitelnost Yankees v posezónních zápasech s Twins dostala na 9 zápasu a je to tak třetí nejdelší dominance v playoff tohoto druhu. Stejně dlouhou sérii drží v současné době Yankees proti Rangers, na které by mohli narazit v dalším kole. Yankees smetli soupeře ještě v třech dalších sériích (1998, 1999 a 2009) a vždy tento rok dosáhli až na Světovou sérii. Nyní mají Yankees pár dní volna navíc oproti svým soupeřům a sny o Světové sérii se mohou rozeběhnout naplno. Vše shrnul Derek Jeter: „Vždy když je potřeba hrajeme dobře, stejně jako v této sérii.“

Yankees slaví postup do ligového finále
Yankees slaví postup do ligového finále


Průměrná známka: 1.00 (1 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Carlyle | Kategorie: Aktuality | Minnesota Twins New York Yankees | Sdílet


Související články — Playoff 2010:

nerozbaleno Halladay drží Phillies ve hře, série se vrací do Philadelphie (22. 10.)
nerozbaleno Yankees stále žijí (21. 10.)
nerozbaleno Giants krok od postupu do Světové série (21. 10.)
nerozbaleno Rangers venku stále stoprocentní (20. 10.)
nerozbaleno Lee potvrdil roli favorita, Yankees proti němu opět bezmocní (19. 10.)
nerozbaleno Cody Ross opět řádil, na Oswalta to ale nestačilo (18. 10.)
nerozbaleno Giants v prvním zápase přehráli Philadelphii. Jsme tým se spoustou sebedůvěry, říká Lincecum (17. 10.)
nerozbaleno Umění zvratu (16. 10.)
nerozbaleno Odhalení rotací pro druhou část playoff (15. 10.)
nerozbaleno Historický úspěch Rangers (14. 10.)
nerozbaleno Postup slaví také Giants (12. 10.)
nerozbaleno Phillies bez větších problému postupují (12. 10.)
nerozbaleno Conrad stanovil nový rekord (11. 10.)
nerozbaleno Texas zvítězil i podruhé (8. 10.)
nerozbaleno Klasičtí soupeři, chtělo by se říct (8. 10.)
nerozbaleno Tropicana padla (7. 10.)
nerozbaleno Představení rotací pro playoff (6. 10.)
nerozbaleno Playoff je kompletní – Braves se postaví proti Giants (4. 10.)
nerozbaleno Žádné zápasy navíc (4. 10.)
nerozbaleno Phillies oznámili rotaci pro playoff (2. 10.)
nerozbaleno Reds a play off? ANO! (29. 9.)
nerozbaleno Yankees opět v playoff (29. 9.)
nerozbaleno Rangers zveřejnili startující nadhazovače pro playoff (27. 9.)
nerozbaleno Jde do tuhého (24. 9.)
nerozbaleno Twins můžou slavit (22. 9.)

©2010-2024 - Redakce