Carlos Ruiz a Andres Torres čekají na rozsouzení jejich souboje na domácí metěGiants krok od postupu do Světové série
(21. 10. 2010, 14:40:17, přečteno 1053×)

San Francisco postoupilo do playoff v posledním kole. Ze všech týmů v playoff strávilo nejkratší období na vedoucím místě své divize, přesto mu již schází jediná výhra k postupu do Světové série. Postaralo se o to dvěma domácími výhrami – poprvé si jeho hráči poradili s Colem Hamelsem, nyní vyhráli i čtvrtý zápas, kde proti sobě nastoupili Joe Blanton a Madison Bumgarner.

Vezmou-li se v potaz papírové předpoklady, má Phillies potenciálně silnější jak nadhoz, tak pálku. Ve třetím zápase série s Giants se to ale nepotvrdilo. Za Phillies nastoupil Cole Hamels, který si připsal v prvním zápase proti Reds shutout a stvrdil tak jednoznačný postup Phillies. Nyní ale poznal, že Reds mají ke kvalitě Giants opravdu daleko. Navíc na druhé straně stál Matt Cain, který by byl ve velké části týmů esem rotace, a i když u Giants hraje druhé housle za Lincecumem, předvedl vynikající výkon.

Odházel sedm výborných směn, povolil jen dva odpaly, připsal si pět strikeoutů, udržel čisté konto a je tak nadále jediným startujícím nadhazovačem playoff, který nepustil doběh. Navíc ho podpořili i spoluhráči na pálce – hrdina Giants Cody Ross na dva auty poslal singl odpalem domů Renteriu a následující pálkař Aubrey Huff dalším singlem Burrella. Konečný výsledek 3-0 zpečetil Rowand, který se dostal domů po chybě Chase Utleyho. Giants doběh nedovolili nikomu, v osmé směně si čtvrtý hold letošního playoff připsal Javier Lopez a zápas úspěšně uzavřel Brian Wilson. Ten tak se čtyřmi savy vede tuto nadhazovačskou statistiku, Lopez je pro změnu leaderem právě v holdech.

Jestli duel Hamelse a Caina měl být ve znamení kvalitních nadhazovačských výkonů, tak Blanton s Bumgarnerem měli naopak způsobit přestřelku. Očekávání potvrdili, oba pustili tři doběhy, neodházeli ani pět směn a zápas přenechali bullpenu. Lépe z toho nakonec vyšel přeci jen Madison Bumgarner, který si připsal šest strikeoutů a prokázal svůj potenciál. Na obou stranách jsme mohli vidět blownutí, na straně Giants poněkolikáté pokazil zápas Sergio Romo (za stavu 5-4 v osmé směně), na straně Phillies Chad Durbin (za stavu 4-3 v šesté směně). Javier Lopez si před blowem Roma připsal pátý hold a kraluje tak této statistice i nadále. Giants na vyrovnanou devátou směnu vyslali closera Briana Wilsona a ten nakonec získal první výhru v playoff, prohru za Phillies má Roy Oswalt, který měl díky svým zkušenostem a kvalitě zápas udržet.

Ačkoliv šlo o zápas s mnoha doběhy a skončil výsledkem 6-5, neviděli jsme žádný homerun. Zápas byl ve znamení dvojmetových odpalů – oba týmy si připsaly tři. První bod si připsal Buster Posey, který poslal domů Sancheze, ve čtvrté směně již vedli Giants 2-0 po dalším RBI Poseyho. Hlavně zásluhou Polanca ale Phillies otočili na 4-2, nicméně do konce zápasu získali jediný bod po odpalu Wertha a jen sledovali, jak Huff, Sandoval a Uribe vybízejí svými odpaly spoluhráče ke skórování. Hrdinou se stal Buster Posey, který v deváté směně singlem posunul Huffa na třetí metu a stačil tak sac fly ke skórování.

Giants tedy mohou slavit, získali druhou domácí výhru v řadě a dnes můžou celou sérii ukončit. „Každá výhra chutná dobře, ale dnešní byla opravdu delikátní,“ radoval se Brian Wilson. „Chceme to ukončit co nejdříve. Ale Phillies se nevzdají, dají do toho maximum a nebude vůbec snadné vyhrát,“ uvědomuje si Sergio Romo, pro kterého je zatím z pohledu vlastních výkonů playoff spíše noční můrou. Wilson i Romo také připomněli, že dnes bude na programu velký zápas mezi Timem Lincecumem a Royem Halladayem, tedy pravděpodobně nejlepším nadhazovačům, které kluby mají k dispozici.

Již jednou se v této sérii setkali a tehdy si připsal výhru Tim Lincecum. Zajímavý je duel také proto, že oba dva jsou v playoff nováčky a oba naprosto šokovali svými úvodními zápasy. Halladay se zapsal do historie teprve druhým playoff no-hitterem, který MLB zažila, Lincecum stanovil klubový rekord v počtu strikeoutů během jednoho zápasu playoff. Proti sobě ale tak dominantní nebyli, oba pustili pár doběhů a zápas byl velice atraktivním. Nyní leží více odpovědnosti na Halladayovi, který musí udržet Phillies ve hře. Naopak Giants mají tři možnosti na ukončení série – stejně jako Texas Rangers. Ten již první příležitost ztratil a série byla snížena na 3-2.


Průměrná známka: 1.00 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Philadelphia Phillies San Francisco Giants | Sdílet


Související články — Playoff 2010:

nerozbaleno Halladay drží Phillies ve hře, série se vrací do Philadelphie (22. 10.)
nerozbaleno Yankees stále žijí (21. 10.)
nerozbaleno Rangers venku stále stoprocentní (20. 10.)
nerozbaleno Lee potvrdil roli favorita, Yankees proti němu opět bezmocní (19. 10.)
nerozbaleno Cody Ross opět řádil, na Oswalta to ale nestačilo (18. 10.)
nerozbaleno Giants v prvním zápase přehráli Philadelphii. Jsme tým se spoustou sebedůvěry, říká Lincecum (17. 10.)
nerozbaleno Umění zvratu (16. 10.)
nerozbaleno Odhalení rotací pro druhou část playoff (15. 10.)
nerozbaleno Historický úspěch Rangers (14. 10.)
nerozbaleno Postup slaví také Giants (12. 10.)
nerozbaleno Phillies bez větších problému postupují (12. 10.)
nerozbaleno Conrad stanovil nový rekord (11. 10.)
nerozbaleno Yankees jsou prvními postupujícími (11. 10.)
nerozbaleno Texas zvítězil i podruhé (8. 10.)
nerozbaleno Klasičtí soupeři, chtělo by se říct (8. 10.)
nerozbaleno Tropicana padla (7. 10.)
nerozbaleno Představení rotací pro playoff (6. 10.)
nerozbaleno Playoff je kompletní – Braves se postaví proti Giants (4. 10.)
nerozbaleno Žádné zápasy navíc (4. 10.)
nerozbaleno Phillies oznámili rotaci pro playoff (2. 10.)
nerozbaleno Reds a play off? ANO! (29. 9.)
nerozbaleno Yankees opět v playoff (29. 9.)
nerozbaleno Rangers zveřejnili startující nadhazovače pro playoff (27. 9.)
nerozbaleno Jde do tuhého (24. 9.)
nerozbaleno Twins můžou slavit (22. 9.)

©2010-2024 - Redakce