Josh Hamilton obíhá mety po svém homerunuLee potvrdil roli favorita, Yankees proti němu opět bezmocní
(19. 10. 2010, 15:00:25, přečteno 859×)

Pokud se vzpomene loňská Světová série, určitě se kromě výhry Yankees vybaví i výkony Cliffa Lee, který porazil Yankees v obou zápasech, do kterých nastoupil. Tehdy se ale nenašel nikdo, kdo by jej napodobil, Pedro Martinez si připsal dvě porážky a Phillies tak padli. Letos se Lee setkává s Yankees již o kolo dříve, i tentokrát svůj zápas vyhrál a poslal Texas do vedení 2-1 na zápasy.

Ještě než se Cliff Lee vůbec podíval na kopec, tak byl na jeho straně dvoubodový náskok, který nakonec stačil na výhru celého utkání. Michael Young se dostal singl odpalem na metu a Josh Hamilton jej svým druhým homerunem v playoff poslal domů. Rangers tak získali cenné vedení 2-0 a do konce zápasu měli vystaráno. Cliff Lee odházel fantastických osm směn, vystrikeoutoval třináct hráčů a svojí životní bilanci v playoff vylepšil na sedm výher a nula porážek.

V osmé směně již měl Lee odházeno kolem sto dvaceti nadhozů a bylo pravděpodobné, že do deváté směny nenastoupí. Manažer Ron Washington se zdráhal nasadit Neftaliho Felize, který je stále velmi mladý a zatím se mu v playoff příliš nedařilo. Nakonec Feliz nastoupil, nicméně se nejednalo o možnost na save, protože Rangers v deváté směně zabrali a připsali si šest bodů. Směnu nastartoval dobrým odpalem Hamilton, který sice mohl být pouze singlem, ale díky podcenění od Bretta Gardnera se dostal Hamilton až na druhou metu. Pak následovaly odpaly Guerrera, Cruze, Moliny, Morelanda, Andruse a za stavu 8-0 směna skončila opět u Joshe Hamilton. Feliz tak přišel do rozhodnutého zápasu a snadnými třemi auty ukončil první zápas hraný v New Yorku.

Jestli se podíváme na poslední roky v playoff, jen málokteří nadhazovači předváděli tak excelentní výkony jako Cliff Lee. Ať už Randy Johnson v Arizoně roku 2001, Beckett za Red Sox v roce 2007 nebo MVP playoff i Světové série Cole Hamels z roku 2008. Málokdo se vyrovná svými výkony tomu, co předvádí Cliff Lee poslední dva roky. Když se podíváme na statistiky nadhazovačů, kteří mají v playoff odházeno minimálně čtyřicet směn, tak Cliff Lee má nejnižší pálkařský průměr soupeřů vůbec. Jeho ERA je čtvrtá nejnižší, druhý je například v poměru strikeoutů a met zdarma nebo počtu odpalů za zápas. Navíc jako první v historii dokázal vystrikeoutovat minimálně deset hráčů ve třech startech v jednom playoff po sobě.

Andy Pettitte je také specialistou na playoff a má mnoho cenných zkušeností, vždyť včerejší výkon by mu přinesl výhru v mnoha zápasech. To by ale musel na kopci druhého týmu stát někdo jiný. „Cliff byl dnes opravdu výborný a určitě tak neházel naposledy. Jeho výkon byl výjimečný, nejde říct dost chvály, aby to vystihlo, jak působivý výkon podal,“ chválí svého protivníka Andy Pettitte.

Nejvíc pochval se pochopitelně dočkal od svého týmu. „Naprosto dominantní,“ rozplýval se nad spoluhráčem Ian Kinsler. „Je neuvěřitelné jej sledovat. Od chvíle co jsme vedli 2-0, tak jako kdybychom díky němu celý zápas až do konce kontrolovali,“ doplňuje Jeff Francoeur. Nicméně nejvíce ocenil nadhozy jeho chytač Bengie Molina. „Je skvělý pocit, když víte, že míček skončí přesně tam, kde máte rukavici,“ vychvaluje Leeho Molina, ale uvědomuje si, že série nekončí. „Hráli jsme dobře všechny tři zápasy. Nemůžeme se dočkat zítřka a chceme si připsat další výhru. Ale nemyslím si, že by kdokoliv viděl sérii jako rozhodnutou. Člověk na to tak koukat nesmí. Když si říká, že již je konec, pravděpodobně to bude jeho konec,“ tvrdí Molina.

Sám Cliff Lee se snaží nenechat se unést úspěchem a uvědomuje si, že se mu nemusí takto dařit pokaždé. „Nemám jistotu, že takto budu házet pravidelně jen proto, že se mi poslední zápasy vydařily. Nesmím se nechat vyvést z koncentrace, je potřeba na sobě pracovat a pečlivě se připravovat.“ Nicméně i předseda a legendární nadhazovač Nolan Ryan, se nechal slyšet, že je Cliff Lee jedním z nejlepších nadhazovačů, které kdy viděl. „Jeho výkony jsou naprosto fenomenální, navíc je předvádí pravidelně. Bohužel už se od něj ani nic jiného neočekává, přitom každý takový výkon je nesmírně cenný. Nikdy jsem neviděl nadhazovače s vyrovnanějšími výkony. Dovolil jedinou metu zdarma ve čtyřiadvaceti směnách? Neuvěřitelné.


Průměrná známka: 1.00 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | New York Yankees Texas Rangers | Sdílet


Související články — Playoff 2010:

nerozbaleno Halladay drží Phillies ve hře, série se vrací do Philadelphie (22. 10.)
nerozbaleno Yankees stále žijí (21. 10.)
nerozbaleno Giants krok od postupu do Světové série (21. 10.)
nerozbaleno Rangers venku stále stoprocentní (20. 10.)
nerozbaleno Cody Ross opět řádil, na Oswalta to ale nestačilo (18. 10.)
nerozbaleno Giants v prvním zápase přehráli Philadelphii. Jsme tým se spoustou sebedůvěry, říká Lincecum (17. 10.)
nerozbaleno Umění zvratu (16. 10.)
nerozbaleno Odhalení rotací pro druhou část playoff (15. 10.)
nerozbaleno Historický úspěch Rangers (14. 10.)
nerozbaleno Postup slaví také Giants (12. 10.)
nerozbaleno Phillies bez větších problému postupují (12. 10.)
nerozbaleno Conrad stanovil nový rekord (11. 10.)
nerozbaleno Yankees jsou prvními postupujícími (11. 10.)
nerozbaleno Texas zvítězil i podruhé (8. 10.)
nerozbaleno Klasičtí soupeři, chtělo by se říct (8. 10.)
nerozbaleno Tropicana padla (7. 10.)
nerozbaleno Představení rotací pro playoff (6. 10.)
nerozbaleno Playoff je kompletní – Braves se postaví proti Giants (4. 10.)
nerozbaleno Žádné zápasy navíc (4. 10.)
nerozbaleno Phillies oznámili rotaci pro playoff (2. 10.)
nerozbaleno Reds a play off? ANO! (29. 9.)
nerozbaleno Yankees opět v playoff (29. 9.)
nerozbaleno Rangers zveřejnili startující nadhazovače pro playoff (27. 9.)
nerozbaleno Jde do tuhého (24. 9.)
nerozbaleno Twins můžou slavit (22. 9.)

©2010-2024 - Redakce