Aroldis Chapman v dresu CubsReview - červenec 2016
(4. 8. 2016, 14:52:11, přečteno 4599×)

Sezona 2016 se přehoupla do své poslední třetiny, trade deadline je minulostí a týmy se definitivně rozdělily na ty, které stále jdou za svou šancí na playoff a na ty, které se už připravují na sezonu příští. Co všechno se stalo v červenci a na co se můžeme těšit ve zbytku sezony? Projděte si naše stručné červencové shrnutí!

Trade deadline pro Yankees?

Konec července se každoročně stává dělícím bodem sezony. Týmy, které to myslí vážně s útokem na říjnové playoff neváhají obětovat své mladé talenty výměnou za krátkodobé posily, naopak špatné týmy nabízí své nejlepší hráče výměnou za mladé talenty. Nejinak tomu bylo i letos, kdy se stěhovalo hned několik hvězdných hráčů. Připomeňme si zde některé významné přestupy:

Aroldis Chapman: Yankees --> Cubs

Andrew Miller: Yankees --> Indians

Jay Bruce: Reds --> Mets

Jonathan Lucroy: Brewers --> Rangers

Carlos Beltran: Yankees --> Rangers

Rich Hill, Josh Reddick: Athletics --> Dodgers

Andrew Miller už v dresu Clevelandu

O nejvýraznější rozruch se bezpochyby postarali New York Yankees, i když v opačném gardu, než jsme u nich byli v posledních letech zvyklí. Yankees byli vždy známí spíše bezstarostným utrácením i za ty největší hvězdy, tentokrát se však rozhodli svých hráčů spíše zbavovat a investovat do budoucnosti. Tým opustili opory Aroldis Chapman (Cubs), Andrew Miller (Indians) a Carlos Beltran (Rangers), místo nichž zamířilo do New Yorku hned několik mladých prospektů: Gleyber Torres, Clint Frazier i Dillon Tate by se měli stát základními kameny Yankees pro příštích několik sezon a farmářský systém New Yorku najednou patří k těm nejnabitějším v celé MLB.

Americká liga

Americká liga se zatím jeví vyrovnanější než Národní liga. V AL East se schyluje k epické bitvě hned tří týmů o vítězství v divizi a přímý postup do ALDS. Orioles, Blue Jays a Red Sox by podle modelu fangraphs.com mohli zůstat na konci sezony v rozmezí 1 vyhraného/prohraného zápasu!

Zato AL Central má jasného favorit, kterým jsou Cleveland Indians. Budou si ovšem muset krýt záda před Detroit Tigers, jež osm výher v řadě katapultovalo pouhé dva zápasy za lídry z Clevelandu. Tygři se potulují sezonou takřka bez povšimnutí, stále ale mají ve svém týmu velkou kvalitu a rozdílové hráče jako Miguel Cabrera, Justin Verlander a Francisco „K-Rod“ Rodriguez hrající ve skvělé formě.

Houston Astros celý červenec mohutně stahoval Texas Rangers v tabulce AL West, povedeným trade deadlinem se ale Rangers dostali opět do komfortnější pozice a vypadá to, že by přece jen mohli první místo v divizi udržet. Ze třetího místo ještě nevzdávají boj o playoff Seattle Mariners, budou to mít ale už hodně těžké...

Národní liga

Clayton Kershaw se stěhuje na 60 denní seznam zraněných

Situace v Národní lize je v mnoha směrech o hodně jasnější. Washigton Nationals i Chicago Cubs jsou jasnými lídry svých divizí, Západní divize je stále soubojem mezi Giants a Dodgers. Hráči Dodgers se ale stále musí obejít bez Claytona Kershawa, jehož zranění zad si vyžádá léčbu minimálně do konce srpna. Colorado Rockies na třetím místě zřejmě pošle do kolen zranění Trevora Storyho, jenž si v této sezoně možná už nezahraje. Na zranění důležitých hráčů trpí také New York Mets, kteří v tomto týdnu přišli o Yoenise Cespedese a Asdrubala Cabreru; stále jim chybí také Juan Lagares a Matt Harvey. Šanci uspět tak mají Miami Marlins, kteří mají šanci na první vítěznou sezonu od roku 2009.

Nenapravitelný Puig

Yasiel Puig zřejmě dá Los Angeles sbohem

Během trading deadline byl možná největší rozruch okolo hráče, který nakonec nikam nepřestoupil. Kubánec Yasiel Puig od svého bombastického úvodu v roce 2013 zažívá strmý propad kariéry, který, zdá se, nemá dno. Jeho slugging % spadlo z .534 SLG v nováčkovské sezoně na letošních .386 SLG, což je méně než má například Scooter Gennett nebo Coco Crisp. Když se k tomu připočtou problémy s pracovní morálkou, pozdní příchody na předzápasové srazy a odbyté strečinky před zápasy, nedá se divit tomu, že vedení Dodgers ztratilo s Puigem trpělivost a rozhodlo se ho zbavit. Puig byl poslán do Oklahomy a očekává se, že bude skrz waivers vyměněn do jiného týmu. Vrátí se Puig ke svému bývalému trenérovi Mattinglymu do Miami?

Ken Griffey Jr. a Mike Piazza do Síně slávy

Na přelomu července a srpna proběhla také volba do Síně slávy MLB. Tento rok byli zvoleni Mike Piazza, mezi lety 1992 až 2007 hráč Dodgers a Mets a Ken Griffey Jr., hráč Cincinnati Reds a především Seattlu Mariners, v jejichž dresu se stal v roce 1997 MVP ligy. Momentálně stále drží 6. nejlepší výsledek s počtem 630 homerunů v kariéře.


Průměrná známka: 1.90 (10 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Jirkush | Kategorie: Aktuality | Boston Red Sox Cleveland Guardians Detroit Tigers Chicago Cubs Los Angeles Dodgers New York Yankees Texas Rangers Washington Nationals | Sdílet


Související články — Review:

nerozbaleno Review - červen 2016 (14. 7.)
nerozbaleno Review - květen 2016 (1. 6.)
nerozbaleno Review - duben 2016 (1. 5.)

©2010-2024 - Redakce