Dan UgglaDosavadní přestupy NL: Východní divize
(10. 1. 2011, 02:09:19, přečteno 1895×)

Východní divize je dlouhodobě nejsilnější v Americké lize, nyní začíná jednoznačně vyčnívat i v té Národní. Phillies pokračují ve velkolepém posilování a poskládali jednu z nejsilnějších rotací, jakou kdy MLB vidělo. Posílení se dočkali také Braves a Nationals, pozadu nezůstávají ani Marlins. Zklamáním jsou Mets, kteří zatím vůbec nevyřešili otázku nadhazovačů a málokdo očekává, že by mohli aspirovat na lepší umístění, než loni.

Atlanta Braves

Atlanta se zatím prezentuje poměrně konzervativně, nicméně je pravdou, že v loňské sezoně velkou část roku strávila na čele divize a probojovala se do plaoyff, takže žádné velké posily nepotřebuje. Zatím tak Braves vyplnili pouze mezeru ve vnitřním poli, které přichází posílit Dan Uggla od divizního floridského rivala. Odnesl to talentovaný Omar Infante, nicméně vnitřní pole ve složení Dan Uggla, Alex Gonzalez, Chipper Jones a Martin Prado působí velmi silně, ačkoliv rozdělení jednotlivých pozic ještě není zřejmé. Více o přestupu Uggly se dočtete v článku: Florida boj o Ugglu vzdala, v roce 2011 oblékne dres Braves.

Mezi nadhazovači můžeme najít mezery pouze v bullpenu, který již doplnil George Sherrill společně se Scottem Linebrinkem. Jinak mají Braves nadhoz velmi nadějný, konce sezony využili pro vyzkoušení talentovaných nadhazovačů Beachyho a Minora, do rotace se vrátí Jair Jurrjens a není tak potřeba hledat další posily. Jinak se Braves pokusili udržet některé své hráče, prodloužení se tedy dočkali například Eric Hinske a Alex Gonzalez. Naopak své působení ukončil Derrek Lee, kterého nyní čeká angažmá v Baltimoru. Nejvýznamnější změna v Atlantě je přesto na pozici vedoucí. Po odchodu Bobbyho Coxe musel klub poprvé od roku 1990 řešit otázku hledání nového manažera a rozhodl se pro Frediho Gonzáleze.

Florida Marlins

Marlins naopak posílit potřebují, speciálně po zmíněné ztrátě Dana Uggly. Co se týče druhé mety, tak se nakonec floridský tým spokojí s Omarem Infantem, jehož výměnou získali. Je však potřeba posílit i jinde a nejzajímavějším příchodem je nepochybně Javier Vazquez. Ten loni neuspěl v New Yorku Yankees, nicméně v Národní lize by stále mohl být oporou. O přestupu se dočtete v článku: Vazquez blízko dohody s Marlins. Navíc klub prodloužil s Rickym Nolaskem, jenž podepsal tříletou smlouvu v hodnotě 26,5 miliónů dolarů, v rotaci nadále počítá s Volstadem, Johnsonem a Anibalem Sanchezem, což podceňovaný klub pasuje do role černého koně divize.

Další velké posily bychom však hledali marně. Novým členem bullpenu by se měl stát Randy Choate, který podepsal dvouletý kontrakt. Spolu s ním by mohli působit jako relievři také Ryan Webb a Edward Mujica, které klub vyměnil za Camerona Maybina se San Diegem Padres. V poli pak k žádným zajímavým změnám nedošlo, za zmínku stojí jen zisk chytače Johna Bucka, který bude u Marlins působit tři roky. Pro zajímavost je také potřeba zmínit, že stavba nového stadionu floridského týmu je již v polovině a opravdu by měl být připraven pro příští sezonu. Informace o novém stadionu Marlins najdete zde.

New York Mets

Mets loni byli asi největším zklamáním celé divize a když se zhodnotí jejich letošní přestupy, nebude tomu příští rok jinak. Jak jsme informovali v článku: Pro Santanu skončila sezona, ze hry bude lídr nadhazovačů Johan Santana a zbytek rotace neoplývá dostatečnou kvalitou. V současné době mají k dispozici pouze Mikea Pelfreyho, Jona Nieseho, Olivera Pereze, Dolina Geeho a R. A. Dickeyho. Novými posilami se stali D. J. Carrasco, Chris Capuano a Taylor Buchholz, kteří však těžko situaci vyřeší.

Mets tak do sezony vstoupí pravděpodobně velmi nepřipravení – na trhu momentálně žádný kvalitní dostupný nadhazovač není a Pedro Martinez již prohlásil, že na jeho návrat do MLB pravděpodobně nedojde. Fanoušci se tedy ptají. Kdy se vrátí Johan Santana? Proč klub nepodepsal s volným Brandonem Webbem či jiným nadhazovačem? Odpovědi jasné nejsou, bohužel to však znamená, že boj o playoff bude pro Mets minimálně mimořádně náročný.

Také v poli by klub potřeboval posílit. Již odešel Francoeur, který během posledních sezon nepodával stabilní výkony. Je potřeba říci, že David Wright sám na vše nestačí. V posledních dnech klub získal výměnou s Dodgers japonskou spojku Chin-lung Hua, ten však bude pouze náhradníkem. Bullpen byl oslaben odchodem Pedra Feliciana a Takahashiho, ale díky počtu příchozích nadhazovačů by měli být bez problémů nahrazeni. Jedním z nových hráčů bude chytač Ronny Paulino, který podepsal roční kontrakt. Nového manažera Terryho Collinse tak čeká opravdu obtížný úkol, protože v současné době Mets ani zdaleka nedosahují kvalit divizních soupeřů.

Philadelphia Phillies

Phillies poslední roky každoročně atakují Světovou sérii a působí jako New York Yankees v Národní lize. Aby pozici ubránili, tak i nadále pokračují v megalomanských nákupech. Po poskládání neuvěřitelně silné rotace ve složení Halladay, Hamels, Oswalt, Blanton, Kendrick se rozhodli, že je potřeba získat čtvrtého top nadhazovače a podepsali s Cliffem Leem. Více o přestupu se dozvíte v článku: Sága Cliffa Leeho končí překvapivým podpisem s Phillies. To však zároveň znamená ohromné problémy, protože i bez Leeho se počítalo s odchodem několika hráčů, aby Philadelphia vůbec zvládla vyplácet všechny své hvězdy. Příchod Leeho tak znamenal odchod Wertha k Nats a několik dalších změn.

Zatím se u Phillies přesto nic dramatického neděje. Klub prodloužil s J. C. Romerem, zisk plnohodnotné náhrady za Wertha je však vyloučen, pravidelné hraní tedy čeká Domonica Browna. Prakticky jistý je odchod Joa Blantona, který je momentálně jedním z nejatraktivnějších hráčů na trhu a je otázkou dní, kdy se přesune do jiného týmu. V rotaci bohužel nebude ani Jamie Moyer, který musí kvůli operaci vynechat celou příští sezonu (viz článek). Velkým pozitivem je naopak dobrý zdravotní stav Rollinse, který by měl nastoupit od začátku sezony v plné síle. Do začátku sezony však aktivitu od Phillies očekávat nemůžeme, ba naopak dojde pravděpodobně ještě k několika drobným odchodům.

Washington Nationals

Nats se v současné době prezentují velkými ambicemi. V posledních dvou draftech získali nejkvalitnější možné hráče a jednoho z nich již ukázali světu. Stephen Strasburg vletěl do MLB jako blesk a okamžitě začal být označován za nejtalentovanějšího nadhazovače vůbec. Ačkoliv je nyní na marodce a čeká ho roční pauza, během návratu ho doplní také Bryce Harper, který naopak platí za jeden z největších pálkařských talentů a společně by jednou mohli klub táhnout. Ryan Zimmerman dal najevo svojí věrnost klubu, navíc přišel Jayson Werth. Více o jeho podpisu si můžete přečíst v článku: Nats konečně představili Wertha.

Také se klubu podařilo uzdravit Chien-Ming Wanga, prodloužil s Livanem Hernandezem a velká očekávání jsou i nadále na Yunesky Mayovi, který zatím v MLB nijak nepřesvědčil, ale má velkou důvěru vedení (již dříve jsme o jeho vstupu do MLB informovali v článku Mayu čeká debut). Velkou posilou bude také Adam LaRoche, který právě dnes podepsal s Nats. V klubu by měl odehrát následující dva roky. Spolu s ním v posledních dnech podepsal také Rick Ankiel.

Co se týče bullpenu, tak klub prodloužil se Seanem Burnettem. Získal také Chada Gaudina, ten však bude prozatím pouze v nižších soutěžích. Samozřejmě Nats nemohli jen posilovat – odešli Josh Willingham a Adam Dunn. Přesto se nedá očekávat, že by byli Nats slabší jak loni a generální manažer Mike Rizzo si může opět mnout ruce. Nyní je hlavním terčem Washingtonu Carl Pavano. Je však potřeba připomenout, že zájem z jejich strany byl také o Brandona Webba, Dana Ugglu, Cliffa Leeho, Zacka Greinkeho a mnoho dalších, což jen potvrzuje veliké ambice klubu. Na druhou stranu nejde očekávat, že by byli nadále na trhu příliš aktivní a spíše budou pracovat s tím, co mají k dispozici.


Průměrná známka: 1.00 (7 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Analýzy | Atlanta Braves Florida Marlins New York Mets Philadelphia Phillies Washington Nationals | Sdílet

©2010-2024 - Redakce