Yunesky MayaMayu zřejmě čeká debut, odnese to Olsen
(5. 9. 2010, 22:29:09, přečteno 1133×)

Podle původního plánu měl úterní utkání Nationals odházet Scott Olsen. Ten byl však nyní přesunut do bullpenu a očekává se, že by to mělo nahrát kubánskému nadhazovači z klubu AAA Syracuse.

Scott Olsen má pověst velice problematického nadhazovače. To poznal i Joe Girardi, když v sezoně 2006 vedl Marlins a Olsen se popral s tehdejším spoluhráčem Randy Messengerem. Do konce sezony se do podobné situace dostal i s Miguelem Cabrerou, který si podle jeho názoru nedostatečně plnil obranné povinnosti. Přitom v té době byl v MLB teprve druhý rok a v následujících letech se dostal do mnoha dalších kontroverzních situací.

Od roku 2009 je u Nationals a další problémy nepůsobí. Nyní mu však v cestě stojí mizerná výkonnost. Po svém návratu z listiny zraněných se jen trápí. Od devětadvacátého července odházel třicet dva směn, v nich povolil pětačtyřicet odpalů a jeho bilance činí 6 proher a 1 výhru. Vysoká ERA 8.72 v tomto období mu také nepřidává.

Logickým vyústěním je tak jeho přesunutí do bullpenu. Manažer však neříká přímo, kdo by jej měl nahradit. „V tuto chvíli jsme se rozhodli Olsena stáhnout do bullpenu. Jde o jeho úterní start, mám docela dobrou představu, kdo jej nahradí, ale ještě to nemůžu oznámit. Olsen bude mít další starty, v úterý ale bude házet někdo jiný,“ vysvětluje situaci Jim Riggleman.

Podle všeho by jej měl nahradit devětadvacetiletý kubánský pravoruký nadhazovač Yunesky Maya. Ten zatím sbíral zkušenosti v AAA Syracuse a měl by být připraven se předvést i v MLB. V posledním startu odházel velice kvalitních šest směn a není žádným tajemstvím, že generální manažer Mike Rizzo by chtěl právě mladého Kubánce zařadit do rotace. Rozhodnutí však stojí na manažerovi, pouhých šest odházených směn v posledním zápase mluví pro variantu jeho úterního nasazení.

Maya platil za jednu z největších hvězd kubánské ligy. Během šesti sezon byla jeho bilance 48-29 a velice nadějně vypadá i celková ERA 2.51. V sezoně 2008-2009 byl i druhý v počtu strikeoutů. Nasbíral jich 119 a více měl pouze talentovaný Aroldis Chapman. Maya nemá také problémy odházet celé zápasy a každý rok několik takových absolvoval. Během své kariéry byl důležitou postavou v národním týmu ve World Baseball Classic, a to jak v roce 2006, tak 2009.

V létě 2009 však byl z národního týmu vyřazen. Jako důvod byly uvedeny vážné problémy s disciplínou, pravděpodobně ale šlo spíše o to, že se snažil získat povolení k opuštění země. Cíle však nakonec stejně dosáhl a jako mnoho Kubánců před ním z rodného státu uprchl. Díky tomu mohl podepsat s Nationals jako volný hráč a nyní se možná dočká prvního startu v MLB.


Průměrná známka: 1.57 (7 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Washington Nationals | Sdílet

©2010-2024 - Redakce