Johan SantanaPro Johana Santanu skončila sezona
(11. 9. 2010, 12:53:59, přečteno 1556×)

Eso New Yorku Mets je do konce roku ze hry. Poměrně ojedinělé zranění levého ramene si vyžádá operaci a Santana bude usilovat o brzký návrat a start v prvním zápase příští sezony, nic však nemá jisté. Je to tak podtržení velice nevydařené sezony Mets.

Johan Santana má letos méně vydařenou sezonu, než jak býval zvyklý, celkově je však pro Mets nepostradatelným. Je zde již třetí sezonu, jeho bilance je 40 výher a 25 proher, celková ERA činí vynikajících 2.85. Má podepsanou dlouhodobou šestiletou smlouvu do roku 2013 s možným prodloužením do roku 2014 a platí za jednoho z nejlepších nadhazovačů v MLB.

Nyní se však Mets musí strachovat, jak dlouho jej budou postrádat. Pro letošní sezonu je stoprocentně ze hry, začátek příští stihne jen možná. Zranění bylo diagnostikováno na základě čtvrteční rezonance, která objevila natržení obalu ramenního kloubu. Jedná se o poměrně výjimečné zranění, nicméně o to vážnější. V poslední době zastavilo kariéry Priora či Wanga, mezi pálkaři pak ukončilo sezonu 2008 pro Jorge Posadu.

Santanovo zranění se poprvé projevilo během utkání s Atlantou, kde předčasně opustil kopec právě kvůli bolestem. O tři dny později házel v bullpenu Chicaga, ale bolest přetrvávala a Santanu tak čekalo vyšetření magnetickou rezonancí. Podle doktorů se na zranění přišlo včas, nicméně operace je nevyhnutelná a dá se očekávat v blízké době, protože rehabilitace zabere delší čas a pokud chce Santana házet v roce 2011, nesmí se zákrok odkládat.

„Nejdůležitější je být stoprocentně připravený. Ať už v dubnu, červenci, nebo září. Kdo ví, kdy se vrátím, čas to ukáže. Jen se chci vrátit zdravý,“ komentoval sklíčeně svou situaci Santana. „V minulosti jsem nikdy neměl problémy s loktem. Ale právě s ramenem poměrně častěji. Musím se vrátit a doufat, že tím problémy skončí.“

Vedení Mets ale věří, že si Santana se složitou situací poradí. „Je psychicky velice silný. Určitě dá do rehabilitace nejvyšší možné úsilí. Když se podíváte na dnešní nadhazovače, stále není starý a může se bez problémů vrátit,“ věří generální manažer Omar Minaya.

V rotaci Santanu nahradí mladíček Dillon Gee, který již házel v úterý. Pokud by ale Santana vypadl i pro příští rok, bude se potřeba podívat po někom novém, protože Santana byl nejdůležitější součástí rotace Mets a jeho absence by byla znatelná. Velkou otázkou tak je, jestli se Mets dozví případně včas, že se Santana nestihne vrátit a zareagují tak příchodem nějakého hráče, kterému po sezoně končí smlouva.

„Ať už volným hráčem nebo výměnou, je potřeba Johana nahradit. Věříme, že se vrátí spíše dříve než později. Neočekával jsem, že budeme takovouto situaci řešit, ale je potřeba upravit plány pro příští sezonu,“ dodává Minaya.

Mnoho starostí to ale samozřejmě znamená hlavně pro samotného hráče, protože je teprve na začátku celého léčebného procesu. „Ještě ani nevím, jak závažné to zranění je. Když to ale srovnám s ostatními zraněními, kterými jsem prošel, je odlišné. Nyní je podstatné se smířit s koncem sezony, řešit situaci s doktory a najít nejlepší možné východisko.“


Průměrná známka: 1.29 (7 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | New York Mets | Sdílet

©2010-2024 - Redakce