Dan UgglaFlorida boj o Ugglu vzdala, v roce 2011 oblékne dres Braves
(17. 11. 2010, 02:24:48, přečteno 1362×)

Zatím nejlepším úlovkem na trhu se může pochlubit Atlanta Braves. Ta chce i po ukončení kariéry manažera Coxe navazovat na kvalitní výkony z letošní sezony a dostat se opět do playoff. K tomu by měl pomoci i allstar druhý metař Dan Uggla, který se stává ohromnou posilou pro Atlantu. Braves na druhou stranu posílají univerzálního Omara Infanteho a levorukého nadhazovače Mikea Dunna.

Vedení Floridy po konci sezony vědělo, že jej čeká velice náročné jednání. Druhý metař Dan Uggla měl dostat novou smlouvu a Florida nebyla schopná najít finance, aby splnila jeho požadavky. Floridské vedení se tak rozhodlo alespoň trochu z Uggly získat a dohodli se na výměně s Atlantou. Díky tomu získávají všestranného vnitřního polaře Omara Infanteho a člena atlantského bullpenu Mikea Dunna.

Tématem číslo jedna je ale právě druhý metař Dan Uggla, který letos ve svých třiceti letech absolvoval další kvalitní sezonu, připsal si 105 stažených bodů a 33 homerunů, navíc se může pochlubit solidním pálkařským průměrem, který činí .287. Výměnu si pochvaluje hlavně generální manažer Braves Frank Wren.

„Věděli jsme, že by mohl být k dispozici a jen jsme potřebovali zjistit, jaké jsou jeho požadavky. Bude ohromnou posilou naší ofenzívy. Potřebovali jsme praváka. Opravdu silného, vhodného do středu pálkařské sestavy. A těch na trhu není příliš, Uggla však všechny naše předpoklady splňuje. Mluvil jsem o něm již dříve s Bobby Coxem, nyní také s Fredi Gonzalezem a oba dva byli možností jeho příchodu doslova nadšení. To samé mohu říci i o Chipperu Jonesovi a Brianovi McCanovi,“ vysvětluje Wren.

Generální manažer Braves také prozradil, že se s Ugglou počítá na druhou metu. Třetí meta by měla i nadále patřit Chipperu Jonesovi, na pozici spojky Ugglu doplní vynikající Martin Prado. Naopak Florida z výměny nijak nadšená být nemůže, Omar Infante sice měl kvalitní sezonu, ale pro pálku Marlins znamená velké oslabení. Je to spíše rychlostní hráč a nemůže zastoupit Ugglu v jeho roli sluggera. Wren přesto přiznává, že jej jeho odchod velmi mrzí.

„V našich očích je Omar opravdu hodnotný hráč. Již během předsezónní přípravy jsme jej chválili a on se ukázal v nejlepším možném světle. Vybojoval si místo v Utkání hvězd a kdyby hrál pravidelně, byl by na špici v počtu odpalů. Je to vynikající hráč a opravdu nás jeho odchod mrzí. Máme ale několik možných náhrad, například Dioner Hernandez pálil s průměrem .300 v dominikánské lize a umí hrát všechny posty ve vnitřním poli,“ uzavřel generální manažer Braves.


Průměrná známka: 1.00 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Atlanta Braves Florida Marlins | Sdílet

©2010-2024 - Redakce