Javier VazquezVazquez blízko dohody s Marlins
(29. 11. 2010, 09:25:34, přečteno 1332×)

Pro New York Yankees letošní sezona nakonec nebyla úplným zklamáním, Javier Vazquez však ano. Čtyřiatřicetiletý nadhazovač neudržel svojí pozici v rotaci newyorského týmu a nebyl schopný podávat stabilní výkony. Není tak překvapením, že si musí pro příští rok hledat nové angažmá. Nakonec na něj nemusel čekat dlouho, již nyní je velice blízko podpisu s Floridou Marlins.

Portorický pravoruký nadhazovač nepůsobil u Yankees poprvé, díky vynikajícím výkonům v dresu zaniklého kanadského klubu Montrealu Expos se stal součástí výměny s newyorským celkem již před šesti lety, během roku 2004 však vůbec nepřesvědčil. Jeho výkony šly od desíti k pěti hned od začátku, vrchol však přišel v sedmém zápase finálové série Americké ligy s Bostonem Red Sox, kdy přišel zachránit situaci ve druhé směně a pustil grand slam Johnnymu Damonovi. Red Sox tak otočili sérii ze 3-0 na 3-4 a vyhráli Světovou sérii po neuvěřitelně dlouhé době. Vazquez byl nakonec vyměněn za Randyho Johnsona, který však bohužel u Yankees vyhořel také.

Letošní výkony Javiera Vazqueze bohužel o moc lepší nebyly a v playoff se neobjevil vůbec. Nyní si na něj dělá zálusk několik klubů z Národní ligy, nejblíže je podpisu s Floridou Marlins. Ta mu je ochotná nabídnout až sedm miliónů dolarů za rok 2011. Vazquez by obdržel no-trade klauzuli, tedy by mohl případně odmítnout výměnu do jiného týmu. Nebylo by také možné nabídnout arbitráž po sezoně 2011. Podpis Vazqueze je pravděpodobný také proto, že současný vlastník Marlins, galerista Jeffrey Loria, vlastnil Montreal Expos v době, kdy Vazquez vlétl do MLB.

Podpisu již nyní nebrání vůbec nic, pokud pomineme běžné zdravotní testy, kterými by měl odolný nadhazovač bez problému projít. Marlins tedy předpokládají, že Vazquez naváže na kvalitní výkony ze sezony 2009, kdy oblékal dres Braves a připsal si bilanci 10 výher a 11 proher s celkovou ERA 2.78. Rotaci by měl vytvořit spolu s Joshem Johnsonem, Rickym Nolaskem, Anibalem Sanchezem a Chrisem Volstadem. Pro Marlins letos nebude první posilou, nedávno podepsali také chytače Johna Bucka a postarali se o největší senzaci, když pustili Danna Ugglu k Braves výměnou za Omara Infanteho a Mikea Dunna.

Otázka Vazqueze však není na postu nadhazovačů jediná, i nadále je tématem číslo jedna Cliff Lee, o kterého usiluje mnoho klubů. Brandon Webb nejspíš nezůstane s Arizonou Diamondbacks a zájem o něj projevili Nationals, kteří by tak mohli mít pro rok 2012 připravenou velice silnou rotaci, pokud se bývalé eso Yankees Wang dostane do formy po dlouhém zranění a Stephen Strasburg bude házet stejně dobře, jako před letošní operací. A’s se trápí s japonskou hvězdou Iwakumou, který požaduje daleko větší plat, než vedení Oaklandu předpokládalo. Otázkou zůstává také návrat Pedra Martineze, o kterého by mělo zájem mnoho týmů MLB, nejde však předpokládat, že by Pedro podepsal s někým jiným, než s výrazným adeptem na playoff.


Průměrná známka: 1.00 (6 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Florida Marlins | Sdílet

©2010-2024 - Redakce