Jayson WerthNats konečně představili Wertha
(15. 12. 2010, 21:03:38, přečteno 1287×)

O přestupu Jaysona Wertha do Washingtonu se již nějaký ten pátek ví, nyní se však pravý polař poprvé objevil v dresu Nationals. Werth je tak první velkou ztrátou Phillies, kteří musejí snižovat své platové výdaje pro příští rok. Díky Werthově podpisu je tak jasno o všech hlavních tématech letošní zimy. Cliff Lee podepsal s Phillies, Crawford s BoSox a Werth s Nats.

Generální manažer Nationals Mike Rizzo nemusel kvůli ztrátě Cliffa Leeho smutnit dlouho. Dnes poprvé byl Jayson Werth představen jako nový hráč klubu, ačkoliv je pravdou, že o podpisu se vědělo dávno dopředu. Hvězdný pravý polař musel opustit Phillies, i když měl zájem o setrvání. Klub totiž nebyl schopný splnit jeho platové požadavky a Wertha tak čekalo hledání nového angažmá. Přestup k Nats je přesto překvapením.

„Mají opravdu talentovaný tým. Hráči jsou zde velice mladí a je potřeba s nimi pracovat. Velice rád klubu v tomto směru pomohu. Jsem velkým fanouškem outsiderů, kteří mají potenciál překvapit. Ve městě lidé baseball milují a v klubu je mnoho nadaných hráčů. Doufám, že se nám podaří dostat do klubu vítěznou mentalitu,“ říká Jayson Werth.

Vynikající generální manažer tak pokračuje v jedinečné práci s kádrem. V posledních dvou letech se klubu nedařilo a měl tak k dispozici nejvýhodnější místa v draftu. To vedlo k zisku mimořádně nadaného Stephena Strasburga, který již letos prokázal své kvality a také chytače či vnějšího polaře Bryce Harpera, který ve svých juniorských letech překonával jeden rekord za druhým a stal se jedním z nejlepších pálkařů, kteří kdy šli do draftu v tak nízkém věku. Jayson Werth se s ním tak pravděpodobně brzy setká ve vnějším poli Nats.

Samotný Werth však jistojistě přinese klubu velkou produkci. Loni si připsal vynikajících 85 stažených bodů, ke kterým dospěl i díky 27 homerunům a navíc přidal 106 doběhů. Platný je také v obraně - v pravém poli se nenajde moc kvalitnějších hráčů. Z přestupu jsou tak nadšení také současní hráči Nats, hlavně pak Ryan Zimmerman, který naznačil svou velkou důvěru v budoucnost klubu žádostí o dlouhodobý kontrakt.

„Co byste hlavně měli o Jaysonovi vědět, je, že pálí neuvěřitelně konstantně. Má zkušenosti se Světovou sérií. Vyhrál mnoho velkých utkání. Je schopný pomoci v obraně i v útoku, není jen silovým pálkařem, ale udržuje si i vysoký průměr. Podpis s ním ukazuje, jakou budoucnost zde máme. Můžu vám říci, že bych zde klidně hrál dalších deset, či patnáct let. Strávím zde minimálně ještě tři roky. Jestli bych chtěl zůstat i nadále? Samozřejmě, že ano,“ tvrdí s naprostou důvěrou ve svůj klub Ryan Zimmerman.

Pro generálního manažera Mikea Rizza však práce nekončí. Podle všeho i nadále jedná s nadhazovačem Brandonem Webbem, který strávil poslední dva roky na marodce a nemohl potvrdit své kvality, což vyústilo v ukončení pracovního poměru s D-Backs. Očekává se velký návrat bývalého nadhazovače Yankees Wanga a také by se měl konečně ukázat Yunesky Maya, který jakožto velmi talentovaný kubánský nadhazovač startuje svou kariéru v MLB. Když se uváží, že pro rok 2012 je navíc naplánován návrat Strasburga a první sezona Harpera, Phillies neustále posilují, Braves letos získali Dana Ugglu a Mets s Marlins jsou i nadále velmi ambiciózními celky, nemusí být Východní divize tou nejsilnější jen v Americké lize.


Průměrná známka: 1.00 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Washington Nationals | Sdílet

©2010-2024 - Redakce