Draft Major League BaseballMLB Draft review 2010 (4/4)
(15. 7. 2010, 13:33:06, přečteno 1183×)

Zmeškali ste draft, chcete vedieť viac o nových hráčoch vášho teamu alebo vám ušla pointa niektorých pickov? Napriek tomu, že ani jeden z uvedených dôvod nesedí na vás, i tak vám odporúčam prečítať si toto Draft review, ktoré končí svojou poslednou časťou…

Prvé kolo sme teda už úspešne zrekapitulovali, čím sme si predstavili najväčšie talenty tohto draftu, no isté „poklady“ ako to býva zvykom prekĺzli sitom prvého kola a zakotvili až v suplementujúcom či druhom kole draftu. Pokúsil som sa teda vystopovať tých najlepších, čo neskončili v prvom kole a aspoň pár vetami načrtnúť ich talent.

36. Boston Red Sox:

OF – Bryce Brentz, Middle Tennesse state

Na začiatku sezóny bol tento hráč považovaný za najlepšieho college OF s istou miestenkou do prvého kola draftu, no stagnácia v rozvoji svojho talentu ho nakoniec posunula slušne dozadu. Pre Bosox ale len dobre, hoci nezískali dobrého obrancu, Bryce patril na College k najlepším pálkarom a vďaka slušnej sile, ktorou disponuje, by mohol byť platným hráčom časom i v Major League.

Bryce Brentz
Bryce Brentz

39. Boston Red Sox:

RHP – Anthony Ranaudo, LSU

Ďalší cenný pick a opäť Red Sox, ktorý si tento krát siahli na ďalšie známe meno zo štadiónov college. Ranaudo si spravil na college povesť elitného prospecta, ktorý vedel s veľmi dobrým citom umiestňovať nadhody dole do strikezóny. Jeho kariéra však dostala slušnú ranu keď sa zranil a nedokázal vrátiť istý čas späť do pôvodnej výbornej formy. Pokiaľ sa teda Anthony dokáže spamätať a nadviazať na svoje najlepšie výkony v drese LSU, tak si Red Sox môžu poriadne medliť ruky.

Anthony Ranaudo
Anthony Ranaudo

41. Toronto Blue Jays:

RHP – Asher Wojciechowski, The Citadel

Hráč s dobrým ramenom, rýchlym fastballom a slušným sliderom, to je Asher Wojciechowski. Jeho hodnotu ale zráža jednoznačne command, ktorý ak nezlepší, bude ho stáť pozíciu SP v Major League. Nič nie je dopredu vylúčené, ale zatiaľ to skôr vyzerá na pozíciu setup pitchera, alebo v tom lepšom prípade prominentná pozícia closera.

Asher Wojciechowski
Asher Wojciechowski

44. Detroit Tigers:

3B – Nick Castellanos, Arcibishop McCarthy High School, Florida

Prvý pick Tigers v drafte a hneď trefa ako sa patrí. Nick bol videný takmer ako istý hráč do prvého kola draftu, no nakoniec padol nižšie ako sa očakávalo. Možno padol z dôvodu, že do prvého kola ho takmer dostal v podstate len jeho potenciál. Jeho sila je už teraz na solídnej úrovni a podľa viacerích skautov má rezervu na ďalší fyzický rast, bez ohrozenia atletických schopností. Ak teda naplní pozitívne očakávania, Tigers získali silového pálkara schopného dobrej produkcie i na úrovni Major League.

Nick Castellanos
Nick Castellanos

47: Colorado Rockies:

RHP – Peter Tago, Dana Hills High School

Tago je ďalším pitcherom s dobrým ramenom, ktoré mu umožňuje hodiť rýchle fastabally s rýchlosťou 94 mph. Jeho curveball ale zatiaľ neoslnil a nie je teda vylúčené, že skúsi hádzať slider ako breaking ball. Bohužiaľ opäť je to slabý command, ktorý mu prikladá na plecia vysoký počet pitchov a dostáva ho zo zápasov skôr ako by si určite prial. Rockies ale dúfajú, že sa im podarí u Taga rozvinúť sekundárne nadhody a spraviť z neho nakoniec viac než len relievera.

Peter Tago
Peter Tago

52. Pittsburgh Pirates:

RHP – Stetson Allie, St. Edward High School, Ohio

Allieho cena spočíva v tom, že sa jedná o pitchera s takmer najsilnejším ramenom v tohtoročnom drafte. Jeho fastball dosahuje až 98 mph, čo je skutočne úctihodné číslo. K tomu používa i dobrý slider a akceptovateľný changeup. Háčik je ale jeho biedny command, ktorý mu v neskorších inningoch vyrába slušné problémy. Niektorí veria, že z neho bude len dobrý reliever no Pirates ho zrejme skúsia na pozícii SP a uvidia čo sa stane. Allie ma jednoducho výnimočne silné rameno a za pokus skúsiť to s ním ako SP to určite stojí.

Stetson Allie
Stetson Allie

54. Kansas City Royals:

CF – Brett Eibner, Arkansas

Veľmi zaujímavého hráča si zvolili v Kansase, Eibner je totiž známy tým, že dokáže na solídnej úrovni aj páliť aj nadhadzovať. Hoci bol zahlásený ako CF, jeho budúcnosť vidím nielen ja skôr na kopci. Veľmi by mu pomohlo zamerať sa skôr na pitching, pretože jeho mix fastball-slider-changeup je v jeho podaní na solídnej úrovni a hociktorý pitch je schopný hodiť po strike. Na „two-way“ playera má aj veľmi dobrý command a samozrejme i dobrá pohyblivosť mu na kopci nebude úplne zbytočná. Eibner má teda veľmi dobrý upside na RHP a aj reálnu šancu okúsiť chlebíček Major League ako schopný pitcher.

Brett Eibner
Brett Eibner

57: Boston Red Sox :

RHP – Brandon Workman, Texas

Brandon je bývalý pick Phillies z draftu roku 2007, v ktorom si ho Philadelphia vybrala v treťom kole. Workman sa ale rozhodol upísať sa radšej Longhorns a tento ťah určite neoľutoval. Na college totiž patril k elitným pitcherom a spravil si veľmi dobré meno, predovšetkým vďaka dobrému arzenálu nadhodov. 2-seam fastball s rýchlosťou až 95 mph, plusový cutter a solídne off-speed pitche ako changeup či curveball boli v podaní s jeho dobrým commandom pre väčšinu univerzitných pálkarov doslova neriešiteľným problémom. Na pitchera z college má jeden z najširších repertoárov nadhodov, takže v MLB ho môže čakať potenciálne veľmi svetlá budúcnosť

Brandon Workman
Brandon Workman

Víťazi draftu

Za suverénneho víťaza draftu sa dá označiť Boston, ktorý i v druhom kole získal hráčov s first-round caliberom. Vitek, Brentz na pálku či Ranaudo s Workmanom na kopec sú veľkolepé posily pre Bosox s priaznivými vyhliadkami do budúcnosti.

Na pálke sa taktiež výdatne posilnila i Tampa Bay, ktorá si odniesla nádejnú trojicu Sale – O’Conner – Vettleson.

Pochvalu si zaslúžia určite i Phillies, ktorý dokázali pred svetom udržať v tajnosti talent miestnej hviezdy s menom Jesse Biddle.

Dobrý steal v drafte predviedli i Mets, ich voľba Harvey má ako jeden z mála pitcherov tohto draftu potenciál na to byť v MLB na čele rotácie svojho klubu.

No a nakoniec by som ešte ocenil prácu Blue Jays na drafte, ktorí získali peknú variáciu pitcherov. Vsadili na istotu s dobrými college playermi ako McGuire a Wojciechowski, ale taktiež sa im podarilo nabrať i high school pitcherov s dobrým potenciálom v podobe Aarona Sancheza či Noaha Snydegaarda.

Zaujímavosti draftu

Tréner White Sox, Ozzie Guillen, si draftol svojho syna Ozneyho Guillena a ešte bol sklamaný, že jeho syn nešiel vyššie.

Coach Rockies, Jim Tracy, si tiež priviedol do klubu svojho syna, a tak bude v Colorade pôsobiť i Mike.

Pravý poliar LA Dodgers, Andre Ethier, zase možno dostane šancu zahrať si spolu so svojím mladším bratom Devonom, ktorý sa vďaka tohtoročnému draftu tiež dostal do teamu Dodgers.

Rodinkárstvo neobchádza ani Tigers, ktorý priviedli Justinovi Verlanderovi jeho brata Bena a asistentovi trénera Lloydovi McClendonovi jeho syna Bo.

Ďalší bonbónik je, že v lige sa naraz ocitli otec aj syn. Jamie Moyer totiž vychoval pre Twins syna Dillona. Ak sa teda presadí aj ten, meno Moyer budeme počuť v MLB aj ďalších 50 rokov.

Kellen Sweeney z druhého kola je mladším bratom Ryana, ktorý v drese Athletics zažíva svoju najlepšiu sezónu.

Nakoniec, u Giants tiež dbajú na rodinné záväzky, a tak si manažér Bruce Bochy neváhal priviesť syna Bretta.

Končí sa teda štvordielna séria MLB draft review 2010, dúfam že vám prezentované informácie pomohli spraviť si akceptovateľný rozhľad a oboznámili vás s väčšinou potenciálnych nových hviezd MLB. Takže dovidenia o rok pri sérii MLB draft review 2011…


Průměrná známka: 2.00 (1 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (1) | Autor: orli | Kategorie: Analýzy | Boston Red Sox Colorado Rockies Detroit Tigers Kansas City Royals Pittsburgh Pirates Toronto Blue Jays | Sdílet


Související články — Draft 2010:

nerozbaleno Rangers podepsali Barreta Louxe (20. 11.)
nerozbaleno Barret Loux – obeť kompenzačného pravidla MLB draftu (21. 9.)
nerozbaleno Tampa blíže podepsání svých nejvýše draftovaných hráčů (15. 8.)
nerozbaleno Většina nejvýše vybraných hráčů v draftu je stále bez smlouvy (6. 8.)
nerozbaleno MLB Draft review 2010 (3/4) (14. 7.)
nerozbaleno MLB 2010 Draft review (2/4) (25. 6.)
nerozbaleno MLB 2010 Draft review (1/4) (25. 6.)

©2010-2024 - Redakce