Barret LouxRangers podepsali Barreta Louxe
(20. 11. 2010, 12:14:31, přečteno 1222×)

Talentovaný pravoruký nadhazovač byl letos vybrán Arizonou v prvním kole draftu. Celkově byl draftován jako šestý, Arizona se však kvůli jeho zdravotnímu stavu nerozhodla s ním podepsat a spolehla se na kompenzaci, kterou díky tomu obdrží v příští sezoně. Loux se stal volným hráčem, čehož využili Rangers a podepsali s ním kontrakt.

Už samotný výběr D’backs byl velkým překvapením, protože Louxovy zdravotní problémy nebyly žádným tajemstvím. Nakonec zřejmě Arizona celou situaci podcenila, a když Louxův zdravotní stav mohla sama zanalyzovat, nerozhodla se s ním podepsat. Díky tomu získala kompenzaci v prvním kole draftu pro příští sezonu a možnost vybrat si lépe. Pro Barreta Louxe to však znamenalo velké problémy, vždyť kdo by jej vybral v příštím roce v draftu, když by se jeho podepsání nemuselo vůbec vyplatit.

Nakonec přišla záchrana díky vedení MLB. Loux se po neúspěšném jednání s Diamondbacks vrátil na univerzitu a neměl mít možnost podepsat s jiným týmem MLB, protože využil agenta na domluvení smlouvy. Nakonec Bud Selig rozhodl, že může být volným hráčem a dostane tak možnost jednat s jinými týmy, zatímco Arizona bude mít jistotu kompenzace v příští sezoně draftu.

Talentovaného nadhazovače tak získali Rangers, kteří mu kontraktem přislíbili 312.000 dolarů. Loux vyniká hlavně kvalitní kombinací changeupu a fastballu, problémem pro něj jsou ostatní nadhozy, ale nemělo by se jednat o nic neřešitelného. V loňské sezoně si připsal mimořádná čísla. Jeho bilance činila 11 výher a 2 prohry, jeho celková ERA byla 2.83. Vynikal hlavně v počtu strikeoutů, kterých si připsal 136 ve 105 směnách. Pálkaři proti němu měli pálkařský průměr pouhých .202 a nyní dostane Loux možnost prokázat své kvality také v Minor League.

Podle generálního manažera Rangers Jona Danielse ale nejde o risk. „Líbil se nám v loňské sezoně. Samozřejmě máme důvod, proč jsme se rozhodli s ním podepsat a nevidíme to jako velké riziko. Klub riskuje při každém podpisu smlouvy s jakýmkoliv hráčem. Jsme rádi, že jsme získali dalšího kvalitního nadhazovače s vhodnou mentalitou pro náš klub. Snažíme se získat do týmu tolik talentovaných hráčů, jak je to jen možné,“ zakončil Daniel.


Průměrná známka: 1.38 (8 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (3) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Texas Rangers | Sdílet


Související články — Draft 2010:

nerozbaleno Barret Loux – obeť kompenzačného pravidla MLB draftu (21. 9.)
nerozbaleno Tampa blíže podepsání svých nejvýše draftovaných hráčů (15. 8.)
nerozbaleno Většina nejvýše vybraných hráčů v draftu je stále bez smlouvy (6. 8.)
nerozbaleno MLB Draft review 2010 (4/4) (15. 7.)
nerozbaleno MLB Draft review 2010 (3/4) (14. 7.)
nerozbaleno MLB 2010 Draft review (2/4) (25. 6.)
nerozbaleno MLB 2010 Draft review (1/4) (25. 6.)

©2010-2024 - Redakce