Josh SaleTampa blíže podepsání svých nejvýše draftovaných hráčů
(15. 8. 2010, 23:26:56, přečteno 1193×)

Rays jsou v letošní sezoně společně s Yankees na vrcholu celé Americké ligy, přesto musí myslet i na budoucnost. Proto se snaží o domluvení kontraktu s Joshem Salem a Drewem Vettlesonem, které letos získali v prvních kolech draftu.

Již nedávno vyšlo najevo, že mnoho klubů stále nepodepsalo smlouvy s nejvýše draftovanými hráči a Tampa nebyla výjimkou. Navíc Rays mají s touto záležitostí nemilé zkušenosti – loni se jim nepodařilo podepsat LeVona Washingtona, kterého draftovali v prvním kole. Jednání skončila kvůli otázce peněz a Washington půjde do draftu opět příští rok. Letos je ve hře vnější levoruký polař Josh Sale, který se skvělými statistikami zařadil mezi nejtalentovanější pálkaře v celém draftu. Druhým stále nepodepsaným hráčem je Drew Vettleson.

Oba hráči již veřejně oznámili, že jsou na cestě do Saint Petersburgu - města v okresu Pinellas County na Floridě, které je domovem Tampy Bay Rays. Výkonný viceprezident pro baseballové operace Rays Andrew Friedman však uvedl, že zatím není nic k oznámení ohledně těchto dvou hráčů, přesto nepopřel, že jsou jednání na dobré cestě.

Sale se vyznačuje hlavně vynikající technikou švihu, která z něj dělá do budoucna velice nadějného pálkaře. Právě tuto jeho přednost vyzdvihuje i Andrew Friedman. „S mnoha středoškolskými hráči, které draftujeme, je potřeba pracovat a učit je. On je však již nyní v tomto směru mimořádně pokročilý. Máme velmi dobrý pocit z toho, že by u nás mohl maximálně využít svůj potenciál.“

Drew Vettleson také operuje ve vnějším poli a stejně jako Sale pochází ze Seattlu, i když oba navštěvovali jiné školy. Vettleson byl draftovaný jako celkově dvaačtyřicátý. Tuto volbu v pořadí měli Rays jako kompenzaci v draftu díky odchodu Gregga Zauna do Milwaukee, nikoliv za ztrátu již zmíněného loni draftovaného Washingtona. Kompenzace za něj byla vybrána v podobě chytače Justina O'Connera, jenž byl draftován jako jednaatřicátý.

Hlavní skaut klubu R. J. Harrison vidí také Vettlesona jako velmi kvalitního pálkaře do budoucna, s potenciálem zařadit se do středu lineupu. „Je to hráč vhodný na rohy vnějšího pole, loni jsme ho sledovali velice pozorně. Je jedním z těch hráčů, které když vidíte, jste si jistí, že jednou budou pálit nesmírně kvalitně.“


Průměrná známka: 1.43 (7 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (3) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Tampa Bay Rays | Sdílet


Související články — Draft 2010:

nerozbaleno Rangers podepsali Barreta Louxe (20. 11.)
nerozbaleno Barret Loux – obeť kompenzačného pravidla MLB draftu (21. 9.)
nerozbaleno Většina nejvýše vybraných hráčů v draftu je stále bez smlouvy (6. 8.)
nerozbaleno MLB Draft review 2010 (4/4) (15. 7.)
nerozbaleno MLB Draft review 2010 (3/4) (14. 7.)
nerozbaleno MLB 2010 Draft review (2/4) (25. 6.)
nerozbaleno MLB 2010 Draft review (1/4) (25. 6.)

©2010-2024 - Redakce