Jose BautistaBautista klubovým rekordmanem
(18. 9. 2010, 17:32:23, přečteno 934×)

Jose Bautista svým 48. nechytatelným odpalem překonal 23 let starý rekord George Bella, kterému se v sezoně 1987 podařilo dát v dresu Toronta úctyhodných 47 homerunů v základní části ligy. Bautista má ovšem ještě čas na navýšení svého rekordu, protože liga ještě neskočila.

Ještě téhož večera se Bautista dočkal telefonu od Bella. „Vlastně jsem s ním mluvil už před dvěma dny. Má se dobře, právě je v Dominikánské Republice. Říkal, že je na mě velmi hrdý a zdálo se, že je opravdu šťastný. Bylo to příjemné, možná mu zítra opět zavolám,“ rozplýval se po zápase Bautista.

Oba hráče nespojuje jen účast v týmu Blue Jays, ale oba jsou také Dominikánci. Bautista narozen v hlavním městě Santo Domingu a Bell, který se narodil v městě San Pedro de Macoris, kde se mimo jiné narodili třeba Robinson Canó nebo Alfonso Soriano, se setkali již kdysi dávno. Bell měl totiž velký zájem se s Bautistou setkat a při té příležitosti mu poskytnout pár rad ohledně pálení. Očividně to Bautistovi prospělo.

Před touto sezonou měl být Bautista leadoff man, ovšem po obrovském nárůstu jeho svalové hmoty bylo předpovídáno, že nebude pro tuto roli vhodný. A také se to potvrdilo, Bautista se po chvíli usadil v prostředku sestavy Blue Jays.

Do konce sezony zbývá už jen patnáct zápasů a také zbývá patnáct zápasů do doby, kdy se bude moct Bautista pyšnit nejoslnivější sezonou, která se kdy povedla hráči Blue Jays. „Nemohlo se to povést nikomu sympatičtějšímu. Jsem moc rád, že můžu být u toho a vidět to,“ prohlásil manažer Toronta Cito Gaston, kterému se už povedlo s Torontem vyhrát dvakrát Světovou sérii.

Jose Bautista nejenže překonal klubový rekord, také vede celou ligu v počtu homerunů. Druhý Albert Pujols má dokonce už o 9 méně. Svůj 48. homerun zaznamenal při velké výhře 10-2 nad Bostonem. Do zápasu nastoupivší Michael Bowden musel sledovat Bautistův dvoubodový homerun.

„V mé pozici musíte myslet trochu dopředu, ale také musíte být připraven hned na další odpal. Hodně si užívám to, co se právě děje, jsem rád, že mohu pomáhat týmu,“ řekl Bautista.

Bautistův nejlepší výsledek, co se homerunů za sezonu týče, je 16 homerunů ze sezony 2006. Ano, opravdu jen 16 homerunů. O to víc je prozatímních 48 homerunů překvapujících. „Na odpalování homerunů se snažím nemyslet, proto jsem si také před sezonou nedával žádný cíl a teď jsem za to velmi rád,“ prozradil Bautista.

Pouhé dva homeruny chybí Bautistovi aby se zapsal mezi takové borce jako Ruth, Sosa, Bonds, Rodriguez a spoustu dalších v tzv. „50 home run club“.


Průměrná známka: 1.00 (3 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (3) | Autor: hefy | Kategorie: Aktuality | Toronto Blue Jays | Sdílet


Související články — Rekordy a milníky :

nerozbaleno Legendární Ichiro to opět dokázal (24. 9.)
nerozbaleno Bautistov 50. homerun v sezóne (23. 9.)
nerozbaleno Sté RBI podesáté v řadě (12. 9.)
nerozbaleno Síň slávy očekává Hoffmana, pošestisté úspěšně uzavřel (9. 9.)
nerozbaleno Pujols odpálil homerun číslo 400 (27. 8.)
nerozbaleno Sedmý, ale nejmladší (5. 8.)
nerozbaleno Finanční rekordy v Major League (25. 7.)

©2010-2024 - Redakce