Albert PujolsPujols odpálil homerun číslo 400
(27. 8. 2010, 15:36:03, přečteno 1052×)

Albert Pujols, jeden z nejlepších pálkařů historie celé MLB dosáhl ve včerejším zápase proti Washingtonu jednoho významného milníku. Odpálil totiž svůj čtyřstý nechytatelný odpal kariéry.

Stalo se tak v druhé polovině čtvrté směny. Když se za stavu 3:1 pro domácí Nats postavil na pálku třicetiletý Dominikánec a svým solo homerunem vrátil svůj tým zpět do hry. Přesto ovšem Cardinals nakonec v nesmírně zajímavém zápase neuspěly, i když podlehli až ve třinácté směně díky walk-off odpalu Iana Desmonda. Navíc oslavenec Pujols si poranil kotník a není jisté, jestli bude schopen nastoupit do následujících zápasů.

Hráč s přezdívkou "The Machine" se také posunul na 47. místo v historických tabulkách, kterým stále neohrozitelně vládne legendární Barry Bonds. Z dosud aktivních hráčů je na tom nejlépe Ken Griffey Jr. s číslem 630, ale i na něho už se nezadržitelně dotahuje další jubilejista letošní sezony Alex Rodriguez.

Pujols se ale může chlubit jedním nej. Stal se totiž prvním hráčem v celé historii baseballu, kterému se povedlo překonat tuto hranici v prvních deseti sezónách své kariéry.

"Je to úžasný milník a jsem moc rád, že jsem ho dosáhl," komentuje včerejší události Pujols. "Ale já nehraji pro čísla," dodává pětinásobný držitel ocenění Silver Slugger, jenž se zpravidla uděluje hráčům, kteří si v dané sezóně vedli mezi svými konkurenty nejlépe na pálce.

V letošním ročníku je Albert znovu nezastavitelný a patří ke špičce ligy. Na čelo statistiky homerunů zatím ztrácí sedm zásahů na Joseho Bautistu, jenže narozdíl od pravého polaře z Toronta se může pochlubit také skvělým pálkařským průměrem a docela vysokým počtem doběhů, což u něho nebylo dříve až tak obvyklé.

Pujols se narodil V Santu Domingu, cože je hlavní a největší město Dominikásnké republiky. Vychovávala ho jeho babička a stejně jako většina mladých chlapců v této zemi byl i on už od mládí veden k baseballu. v roce 1996 jeho rodina emigrovala do USA a mladý Albert nastoupil na univerzitu v New Yorku. Ve svém prvním univerzitním zápase odpálil grand slam a sám zahrál triple-play, což je opravdu málokdy vídaný jev.

Nakonec byl překvapivě draftován až ve třináctém kole. Pro zajímavost, jako číslo jedna v tomto draftu byl vybrán Josh Hamilton. Ve své první sezoně, jenž přišla v roce 2001, vytřel tehdy jednadvacetiletý mladík všem pochybovačům zrak, když tehdy ještě jako třetí metař zvítězil ve zmíněné anketě Silver Slugger a samozřejmě byl nominován do utkání hvězd.

Od té doby podával v dresu Cards famózní výkony každou sezonu. V roce 2006 dokonce s jeho pomocí vyhrálo St.Louis Světovou sérii. O tom, že je to hráč nevídaných kvalit není proto potřeba pochybovat a my si můžeme být jistí, že svou sbírku homerunů ještě pořádně rozšíří.


Průměrná známka: 1.67 (3 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: porky | Kategorie: Aktuality | St. Louis Cardinals | Sdílet


Související články — Rekordy a milníky :

nerozbaleno Legendární Ichiro to opět dokázal (24. 9.)
nerozbaleno Bautistov 50. homerun v sezóne (23. 9.)
nerozbaleno Bautista klubovým rekordmanem (18. 9.)
nerozbaleno Sté RBI podesáté v řadě (12. 9.)
nerozbaleno Síň slávy očekává Hoffmana, pošestisté úspěšně uzavřel (9. 9.)
nerozbaleno Sedmý, ale nejmladší (5. 8.)
nerozbaleno Finanční rekordy v Major League (25. 7.)

©2010-2024 - Redakce