Albert PujolsSté RBI podesáté v řadě
(12. 9. 2010, 09:19:38, přečteno 874×)

Albert Pujols platí za jednoho z největších baseballových talentů vůbec a i nadále tuto pověst potvrzuje. Letošní sezona pro něj nezačala dobře, přesto opět dosáhl sta stažených bodů a třiceti homerunů. Tak, jako v každé sezoně od jeho vstupu do MLB.

Albert Pujols pocházející z Dominikánské republiky dělá své zemi čest jako málokdo jiný. Jako každý rok, i letos je jednou z největších hvězd MLB a opět posunul hranice svých možností o něco dále. Při tom když se roku 1999 objevil v draftu, Cardinals jej získali až v třináctém kole jako hráče číslo čtyři sta dva. Cardinals tak předvedli jeden z nejlepších tahů v draftu vůbec.

Hned ve své první sezoně zažil Albert Pujols jednu ze svých nejlepších sezon v kariéře. Připsal si neuvěřitelných sto třicet stažených bodů, kterých dosáhl i díky sedmatřiceti homerunům. V následujících letech ve vynikajících výkonech pokračoval, krom druhé sezony byl vždy v Utkání hvězdy MLB, získal třikrát cenu pro nejcennějšího hráče klubu, pětkrát ocenění Silver Slugger a pomohl Cardinals k desáté Světové sérii v historii.

Do tohoto roku dokonce v každé sezoně od svého vstupu do MLB odpálil minimálně třicet homerunů a zařídil díky nim minimálně sto stažených bodů. Nehledě na to, že krom jedné sezony měl vždy minimálně sto doběhů (v roce 2007 jich měl 99). Sezonou 2009 však tato neuvěřitelná série nekončí. Její prodloužení přišlo právě dnes v noci.

„Děkuji bohu, že mi dal schopnosti a talent být zdravý a bojovat se zraněními každý rok, díky čemuž jsem tohoto schopný. Je to opravdu výjimečné. Není to však mým cílem, mým cílem je pomáhat týmu, být platným členem kádru a dobře reprezentovat klub. S tím jdu každý den na hřiště,“ říká ke svému úspěchu Pujols.

V dnešním zápase stáli Cardinals proti velmi silnému soupeři z Východní divize - proti Atlantě Braves. Braves potvrzovali dvoubodovým vedením, že jsou stále ve hře o playoff a zažívají skvělou sezonu. Pak však přišla šestá směna, Ryan a Schumaker singl odpaly získali místa na metách a na pálku přišel Albert Pujols. Ačkoliv Hanson házel velice dobré utkání, hrozbě Alberta Pujolse čelit nedokázal a povolil mu dvojmetový odpal. Pujols tím uklidil oba hráče z met domů a vyrovnal skóre. I když nakonec Cardinals prohráli v extra směnách, pro Pujolse to bylo sté a sto první RBI v této sezoně.

Podíváme-li se do historie, je tato série Alberta Pujolse naprosto neuvěřitelná. Je pouhých pět hráčů, kteří dokázali podpořit svůj tým minimálně stem stažených bodů v deseti sezonách v řade. Avšak pokud bychom hledali někoho, kdo tuto sérii zahájil již v první sezoně v MLB, objevíme krom Pujolse jen jediné jméno – člena Síně slávy MLB Al Simmonse. Ten dosáhl stovky v prvních jedenácti sezonách, takže Pujolsovi stačí pouze dvě další sezony a bude v tomto směru naprostým lídrem.

Jestliže se zaměříme na deset sezon se stem stažených bodů během jakéhokoliv období kariéry, najdeme pouze další tři jména – Alex Rodriguez, Jimmie Fox a Lou Gehrig. Z těchto celkově pěti hráčů má včetně Pujolse pouze Arod a Fox kromě zmíněných stažených bodů i minimálně třicet homerunů v každé z těch deseti sezon.

Jak ohromný talent mají Cardinals v Pujolsovi, ví i manažer Tony La Russa. „Myslím, že nejvíc impoznantní je jeho kombinace síly a techniky švihu. Díky tomu má každoročně vysoký průměr na pálce a produkuje mnoho bodů. Jeho schopnost odpálit v situaci s hráči ve skórovacích pozicích je na nejvyšší úrovni.“

Albert Pujols se tak v pouhých třiceti letech zapisuje mezi největší velikány historie baseballu a je otázkou, jak daleko může zmíněné rekordní série natáhnout. Pokud bude Pujolsovi sloužit zdraví, je prakticky vyloučené, že by Simmonse nepřekonal. Vždyť během svých deseti sezon měl pouze jednou méně jak sto deset stažených bodů, v polovině sezon přesáhl počet čtyřiceti homerunů a vždy patřil k nejlepším pálkařům v MLB.


Průměrná známka: 1.25 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (1) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | St. Louis Cardinals | Sdílet


Související články — Rekordy a milníky :

nerozbaleno Legendární Ichiro to opět dokázal (24. 9.)
nerozbaleno Bautistov 50. homerun v sezóne (23. 9.)
nerozbaleno Bautista klubovým rekordmanem (18. 9.)
nerozbaleno Síň slávy očekává Hoffmana, pošestisté úspěšně uzavřel (9. 9.)
nerozbaleno Pujols odpálil homerun číslo 400 (27. 8.)
nerozbaleno Sedmý, ale nejmladší (5. 8.)
nerozbaleno Finanční rekordy v Major League (25. 7.)

©2010-2024 - Redakce