Trevor Hoffman se raduje ze svého šestistého uzavřeného zápasuSíň slávy očekává Hoffmana, pošestisté úspěšně uzavřel
(9. 9. 2010, 04:10:42, přečteno 1171×)

Ichiro jako první zaznamenal odpal číslo dvě stě šedesát v jedné sezoně, Barry Bonds jako první odpálil více jak sedmdesát homerunů v jedné sezoně, Cy Young jako první vyhrál zápas číslo 500. Všichni se stali legendami. Dalším, který se mezi takové velikány zařadí, je Trevor Hoffman. Jako vůbec první uzavřel šest set zápasů a upevnil si tak místo lídra v historii MLB.

Trevor Hoffman nikdy nevyhrál Světovou sérii, odházel pouhých dvanáct utkání v playoff během své sedmnáctileté kariéry, přesto je jeho kariéra mimořádně úspěšná. Nadhazovač, který se uplatnil hlavně díky svému nepálitelnému changeupu, je nadhazovačskou ikonou posledních let.

Psalo se sedmé září roku 2010, když na kopci stál bývalý closer Padres Trevor Hoffman a proti němu se na pálce objevil Miles. Trvalo to dlouho, daleko déle než by si Hoffman přál, přesto konečně dosáhl největšího milníku své kariéry. Miles odpálil ke spojce Brewers Counsellovi, ten úspěšně přihodil na první metu Fielderovi a zápas byl u konce. Oslavy však byly teprve na začátku a Trevor Hoffman se ztratil v záplavě spoluhráčů. Všech třiatřicet tisíc diváků se rozjásalo a užívalo si pocit, že právě oni viděli na vlastní oči, jak Trevor Hoffman ve svých dvaačtyřiceti letech přepsal historii MLB.

Tři měsíce dělily jeho uzavřený zápas 596 a 600. Přesto si to osud načasoval tak, aby měl možnost radovat se na domácím stadionu, před svými diváky a k nim také mohl promluvit. „Je těžké popsat tento moment,“ rozpovídal se dojatý Hoffman. „Pouze… děkuji vám. Děkuji všem, co za tím stáli. Za trpělivost během sezony. Děkuji své rodině na hřišti i té mimo hřiště.“

„Tak obrovská podpora, které jsem se od každého dočkal. Děkuji každému z vás. Doufám, že tento moment nikdy nezapomeneme. Bylo to zde dnes elektrizující. Fanoušci za mnou stáli a já to oceňuji.“

Hoffman začínal kariéru na střední škole na pozici pálkaře, většinou se objevoval na postu spojky. V poli pokračoval i na univerzitě a v roce 1988 byl dokonce nejlepším pálkařem týmu. Poté se však dostal do Cincinnati Reds, jenž si ho vybrali v jedenáctém kole draftu a měření s pálkaři v lize A bylo nad jeho síly. V klubu A Charleston měl pálkařský průměr pouhých .212 v prvních sto zápasech a další výkony nebyly o nic lepší. Tak přišlo na řadu rozhodnutí Jima Letta, které změnilo Hoffmanovu kariéru. Postavit jej na kopec.

V první sezoně odházel sedmačtyřicet směn s ERA 1.89, navíc přidal 75 strikeoutů a začal se jevit jako velký talent. Poté do MLB přibylo Colorado Rockies a také Florida Marlins. V roce 1992 tak proběhl tzv. „expansion draft“, kde nové vzniklé kluby draftují nechráněné hráče z ostatních klubů. Hoffmana si vybrala Florida a v současnosti je posledním aktivním hráčem z jejich tehdejšího výběru. V dresu Floridy si také připsal první uzavřený zápas proti Atlantě, jeho třetí však přišel již v dresu Padres, kde odehrál drtivou většinu své kariéry. Milníky kariéry Trevora Hoffmana

Ale asi nikdo neočekával, že se v sezoně 2010 tolik natrápí. Včerejší zápas je jen náplastí na nevydařenou sezonu, vždyť v roce 2009 zažil vynikající první sezonu ve svém novém působišti, kterým se stalo Millwaukee. Letos se však sešlo několik špatných výkonů, objevil se talentovaný Axford a Hoffman najednou nebyl tím, kdo uzavírá zápasy. Sezona načatá s 591 uzavřenými zápasy tak proběhla naprosto mimo očekávání. Axford navíc nedal za celý rok jediný důvod, proč Hoffmana pustit v deváté směně na kopec. Z 22 pokusů dovedl 20 do úspěšného konce.

V úterý se však vše obrátilo k lepšímu, Axford dostal možnost házet již v osmé směně a bylo tak jasné, co bude následovat ve směně deváté. Jakmile fanoušci zpozorovali, že se v bullpenu postavil legendární Trevor Hoffman, celý stadion se zvedl také a začal aplaudovat. To se však nedá srovnávat s tím, co přišlo po ukončení zápasu.

„Byl to fantastický pocit. Říkal jsem spoluhráčům, že to je jako hrát v playoff nebo Světové sérii,“ zářil radostí po zápase Counsell, který podpořil Hoffmana dobrou obrannou hrou. „Bylo to skvělé i proto, jak ohromnou úctu k Trevorovi všichni máme. To dělá tento moment speciálním. Ostatně, právě to všichni viděli v naší reakci. Způsob, jakým on přistupuje ke své práci, je tím, o který se my ostatní pokoušíme.“

„Povahou je dokonalý spoluhráč. Nemůže být lepším člověkem. Všichni jsme pyšní na to, jak tuto situaci zvládl. Je dokonalým příkladem jak bojovat s nepřízní osudu, jak se vlastními silami dostat na vrchol profesionálního sportu,“ dodává levý polař Braun.

„Je těžké popsat, jak mimořádné je vidět takovou reakci spoluhráčů. Ukazuje to, že děláte věci správně, že přinášíte něco pozitivního. Vidíte pak, že když respektujete je a respektujete hru, oni budou respektovat vás,“ dodal Trevor Hoffman.

A co bude s bývalým closerem Padres dále? Už jen týdny scházejí do jeho třiačtyřicátých narozenin a Brewers jsou připravení odmítnout možné prodloužení smlouvy na rok 2010, které by je přišlo na 7,5 milionu dolarů. Sám Hoffman již dříve oznámil, že se rozhodne po sezoně a také experti nejsou schopní odhadovat, jestli by měl házet nadále. Post closera už totiž jen tak nezíská a byl by spíše řadovým členem bullpenu. I včera v naprosté euforii zůstal v otázce pokračování naprosto uvolněný a potvrdil, že se rozhodne v zimě.

Videa cesty Trevora Hoffmana za šestistým uzavřeným zápasem

První uzavřený zápas Trevora Hoffmana

Dvoustý uzavřený zápas Trevora Hoffmana

Třístý uzavřený zápas Trevora Hoffmana

Čtyřstý uzavřený zápas Trevora Hoffmana

Pětistý uzavřený zápas Trevora Hoffmana

Šestistý uzavřený zápas Trevora Hoffmana

Technika na PETCO Parku reaguje na příchod closera Hoffmana
Technika na PETCO Parku reaguje na příchod closera Hoffmana


Průměrná známka: 1.33 (6 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Milwaukee Brewers San Diego Padres | Sdílet


Související články — Rekordy a milníky :

nerozbaleno Legendární Ichiro to opět dokázal (24. 9.)
nerozbaleno Bautistov 50. homerun v sezóne (23. 9.)
nerozbaleno Bautista klubovým rekordmanem (18. 9.)
nerozbaleno Sté RBI podesáté v řadě (12. 9.)
nerozbaleno Pujols odpálil homerun číslo 400 (27. 8.)
nerozbaleno Sedmý, ale nejmladší (5. 8.)
nerozbaleno Finanční rekordy v Major League (25. 7.)

©2010-2024 - Redakce