Shin-Soo ChooHráči týdne: Tulowitzki a Choo
(23. 9. 2010, 20:56:31, přečteno 2062×)

Troy Tulowitzki byl díky skvělým výkonům z posledních čtrnácti dnů podruhé za sebou zvolen Hráčem týdne v Národní lize. V Americké lize tato pocta připadla na Shin-Soo Chooa, který toto ocenění už jednou získal na startu letošní sezóny.

Tulowitzkého vítězství není vůbec překvapující. Všichni fandové MLB ví o jeho zářijových výkonech. Během minulého týdne odpálil šest homerunů, z toho pět ve třech zápase po sobě. Stal se třetím hráčem v historii, který v 15 zápasech odpálil 14 homerunů. Tulowitzkého také dělí jediné RBI od vyrovnání rekordu Marka Teixiery z roku 2005, kdy si Teixiera v září připsal 35 RBI.

Troy Tulowitzki na pálceSpojka Rockies nezáří jenom v ofenzívě, ale předvádí skvělé výkony i v obraně. Tulova polařská úspěšnost je na čísle .986 a je tak lídrem této statistiky na pozici spojky v Národní lize. Mezi spojkami v NL vede ještě ve „slugging average“ (pálkařský průměr s přihlédnutím k vícemetovým odpalům), který činí .590. Poslední spojkou, která vedla tyto dvě kategorie, byl Jay Bell v roce 1993.

V týmu Rockies si Tulowitzkého práci nemůže vynachválit manažer Jim Tracy: „Je neuvěřitelné, co předvádí. Zápas od zápasu roste a pro mě jako manažera je potěšující, že si svou formu vybral zrovna na září, kdy se bojuje o playoff.“

Shin-Soo Choo odpaluje jeden ze svých homerunů v zápase s Kansasem City RoyalsDruhým oceněným je Shin-Soo Choo z Clevelandu, který svému týmu pomohl 11 RBI a 4 homeruny. Tři homeruny si dokonce připsal v jednom zápase, 17. září proti Kansasu.
Jeho schopnost odpálit míček daleko až k divákům frustrovala hráče Kansasu. „Snažili jsme se dělat vše pro to, abychom mu ztížili situaci na pálce,“ řekl Brayan Pena, catcher Royals. „První homerun byl changeup na spod strike zóny a on ho poslal doprava. Druhý byl 2-seam fastball, docela dobrý nadhoz, a tentokrát skončil za zdí vlevo. Poslední homerun padnul z fastballu, který letěl na kraj strike zóny,“ dodal zklamaný Pena.

Díky dalšímu homerunu a dvou ukradeným metám v následujícím zápase Choo nasbíral druhou sezónu v řadě s 20+HR a 20+SB. Choo nebyl těmito čísly překvapen: „Měl jsem za sebou dobrou sérii (s Royals) a cítil sem, že moje technika odpalu je na pravém místě. Předtím jsem měl strach z mnoha strikeoutů, ale teď už nemám a cítím se mnohem lépe.“

Tak to je vše, uvidíme, co nám příště přinese jeden z posledních týdnů základní části MLB…


Průměrná známka: 2.50 (2 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: JuanJ | Kategorie: Aktuality | Cleveland Guardians Colorado Rockies | Sdílet


Související články — Hráči týdne:

nerozbaleno Hráči týdne: Ichiro a Alvarez (30. 9.)
nerozbaleno Hráči týdne: Tulowitzki a Pena (15. 9.)
nerozbaleno Hráči týdne: Bautista a Gonzalez (2. 9.)
nerozbaleno Hráči týdne: Cano, Longoria a Infante (25. 8.)
nerozbaleno Cahill a Braun jsou hráči týdne (10. 8.)
nerozbaleno Garza, Bautista a Gonzalez oceněni (3. 8.)

©2010-2024 - Redakce