Tulowitzki se raduje se svými spoluhráči po svém homerunuHráči týdne: Tulowitzki a Pena
(15. 9. 2010, 22:18:47, přečteno 1299×)

Troy Tulowitzki z Colorada Rockies byl vyhlášen hráčem týdne v Národní lize, stejné pocty se v Americké lize dostalo Braynovi Penovi z Kansasu City Royals.

Tulowitzki byl v týdnu jedním z tahounů ofenzívy Rockies, kteří dokázali vyhrát 10 zápasů v řadě a dotahují se tak na postupové pozice zaručující playoff. Po uplynulém týdnu ztráceli Rockies 1,5 zápasu na San Diego a San Francisco, kteří se dělili o prvenství v NL West.

Tulowitzki v defenzívě„Myslím si, že hodně týmů může promarnit svoji šanci. Proto musíme bojovat až do konce, jít vítězství za vítězstvím a uvidíme, jak to dopadne,“ prohlásil Tulowitzki. „Teď jsme se vezli na jisté vlně, když jsme vyhráli 10 utkání v řadě. To značí, že odvádíme dobrou práci.“

Tulo, jak se Tulowitzkému přezdívá, měl v týdnu průměr na pálce .370, podařilo se mu 6 nechytatelných odpalů, připsal si 11 stažených bodů a celkově svými hity docílil zisku 31 met.

Výkony Tulowitzkého nepřekvapují manažera Rockies Jima Tracyho: „Je to speciální hráč. Je příkladem hráče pro základní sestavu, když svými výkony dokáže rozproudit tým k lepším výsledkům. Ten kluk miluje napínavé a důležité momenty, a tahle část sezóny mu je servíruje na talíři.“

Tulowitzki patří svými pálkařskými statistikami k nejlepší shortstopům v lize, ale sám se více soustředí na svoji defenzivní úlohu. „Mojí pýchou jsou moje zákroky v obraně,“ řekl Tulo. „Musím upřímně říct, že více než odpálit homerun pro mě znamená zahrát skvělou hru v defenzívě.“

Zatímco Rockies útočí na playoff, totéž se nedá říct o Kansasu. Royals se ve své divizi dělí o poslední místo s Clevelandem, ale přesto byl jejich hráč oceněn Hráčem týdne. Tímto hráčem byl Brayan Pena, vycházející hvězda MLB.

Pena na pozici catchera plně zastupuje zraněného Jasona Kendalla a v loňském týdnu to jen potvrdil. Jeho průměr na pálce byl .435 a odpálil ve všech šesti utkáních, ve kterých si připsal 9 RBI.

Pena není skvělý jen v útoku, ale září i v defenzívě. Trenérovi lavičky Johnu Gibbonsovi se líbí Penova univerzálnost. „Brayan není jen catcherem, ale dokáže nastoupit i na první nebo třetí metě. Je to hráč, který nemá přesně danou pozici a jeho univerzálnost se nám velice hodí.

Pena je v sestavě Royals menším zábleskem, pozitivem, který plnohodnotně nahradil veterána Jasona Kendalla. „Ještě předtím než se Jason zranil, tak bylo prakticky bez šance, aby si Braynan zahrál. Teď ale chytil svoji šanci a každým zápasem roste. To je skvělé jak pro něj, tak i pro náš tým,“ Gibbons dodal.

Tak to bylo představení nejlepších hráčů týdne, uvidíme, kdo zazáří příště.

Brayan Pena na pálce
Brayan Pena na pálce


Průměrná známka: 2.00 (1 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: JuanJ | Kategorie: Aktuality | Colorado Rockies Kansas City Royals | Sdílet


Související články — Hráči týdne:

nerozbaleno Hráči týdne: Ichiro a Alvarez (30. 9.)
nerozbaleno Hráči týdne: Tulowitzki a Choo (23. 9.)
nerozbaleno Hráči týdne: Bautista a Gonzalez (2. 9.)
nerozbaleno Hráči týdne: Cano, Longoria a Infante (25. 8.)
nerozbaleno Cahill a Braun jsou hráči týdne (10. 8.)
nerozbaleno Garza, Bautista a Gonzalez oceněni (3. 8.)

©2010-2024 - Redakce