Hráči Tampy oslavují první no-hitter v historii týmuGarza, Bautista a Gonzalez oceněni
(3. 8. 2010, 01:27:16, přečteno 1135×)

Matt Garza a Jose Bautista získali společnou cenu pro hráče Americké ligy za uplynulý týden, Carlosi Gonzalezovi se této pocty dostalo jako nejlepšímu hráči týdne v Národní lize.

Bylo by překvapivé, kdyby Matt Garza nezískal cenu pro nejlepšího hráče týdne Americké ligy, když hodil první no-hitter v historii Tampy Bay Rays. Stalo se tomu tak 26. července 2010 proti Detroit Tigers. Byl to pátý no-hitter v letošní sezóně a můžeme říct, že se s nimi v MLB roztrhl pytel.

Garza čelil minimálnímu počtu pálkařů, tedy dvaceti sedmi. Byl téměř bezchybný, kaňkou na kráse mu byla meta zdarma ve druhé směně, která byla posléze vymazána díky double play. Garza hodil dohromady 120 nadhozů, z toho 80 striků a připsal si 6 strikeoutů. „Je neuvěřitelné, že se to podařilo zrovna mně. Být první v krátké historii Rays, když vím, že tento tým čeká ještě několik slavných vítězství. Není to ale jen tohle vítězství, chceme na něj navázat a pokusit se vyhrát AL East,“ prohlásil Garza.Matt Garza

Matt čelil v týdnu ještě největšímu rivalovi z divize – Yankees. Připsal si 9 strikeoutů, ale umožnil 4 doběhy a opustil zápas při no-decisionu. Tento zápas Rays prohráli 4:5, ale v sérii zvítězili 2-1 na zápasy a ztrácí na Yankees 1 výhru.

Druhým odměněným hráčem Americké ligy byl Jose Bautista z Toronta Blue Jays, který prožívá životní sezónu. V tomto týdnu nasbíral 5 homerunů a 13 RBI při průměru na pálce .545. V červenci si přispal celkově 11 homerunů a stal se prvním hráčem Toronta, který dva měsíce po sobě vede statistiku v počtu homerunů, když jich v květnu odpálil dvanáct.Jose Bautista obíhá mety poté, co odpálil Grand Slam v utkání s Clevelandem

„Je to neuvěřitelný hráč, který hraje pro tým. Je skvělé ho vidět, jak vychází se spoluhráči a jako manažer proti němu nemůžete říct jediné negativní slovo. Kolem něj se točí vše dobré,“ prohlásil o svém sluggerovi manažer Toronta Cito Gaston. „Všichni tady víme, že Jose prožívá životní sezónu. Víme, že je to velký hráč a svými výkony ukazuje, jak je pro náš tým důležitý,“ dodal generální manažer Alex Anthopoulos.

Cenu pro nejlepšího hráče týdne Národní ligy získal Carlos Gonzalez. Tento 24letý vnější polař Colorada Rockies si v týdnu připsal 4 homeruny ve čtyřech zápasech v řadě s průměrem na pálce .533.

V sobotu se navíc zapsal do historie MLB. Teprve jako pátý hráč v historii dokázal svým walk-off homerunem završit cycle. Podílel se tak důkladně na výhře proti Chicagu Cubs. „Nikdy bych si nepomyslel, že bych walk-off homerunem mohl zkompletovat cycle. Je to jako ve snu,“ řekl Gonzalez. „Velcí hráči se ukážou ve velkých situacích,“ dodal na adresu svého spoluhráče Huston Street.

Carlos Gonzalez pálí triple

Tak to bylo shrnutí tří největších událostí právě skončeného týdne v MLB, snad nám ten příští také naservíruje nějaké pochoutky.


Průměrná známka: 2.25 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (2) | Autor: JuanJ | Kategorie: Aktuality | Colorado Rockies Tampa Bay Rays Toronto Blue Jays | Sdílet


Související články — Hráči týdne:

nerozbaleno Hráči týdne: Ichiro a Alvarez (30. 9.)
nerozbaleno Hráči týdne: Tulowitzki a Choo (23. 9.)
nerozbaleno Hráči týdne: Tulowitzki a Pena (15. 9.)
nerozbaleno Hráči týdne: Bautista a Gonzalez (2. 9.)
nerozbaleno Hráči týdne: Cano, Longoria a Infante (25. 8.)
nerozbaleno Cahill a Braun jsou hráči týdne (10. 8.)

©2010-2024 - Redakce