J.J. PutzDosavadní přestupy NL: Západní divize
(13. 1. 2011, 00:51:40, přečteno 2042×)

Západní divize Národní ligy je momentálně v ráži, vždyť právě z této divize vyšel vítěz Světové série a druhý tým v pořadí do posledního kola bojoval o playoff. Nakonec to San Diegu nevyšlo, ale do příštího roku bude opět silný. Padres totiž opět získali levné, snadno dostupné hráče a chtějí s nimi atakovat přední příčky. Zjevná aktivita je také v Arizoně, která v sezoně 2010 naprosto propadla. Naopak překvapivý klid je zatím v San Francisku.

Arizona Diamondbacks

D-Backs byli od začátku přestupního období velmi aktivním celkem, v první řadě bylo potřeba vyřešit nadhoz – na konci sezony odešel Dan Haren, klub opustil také Brandon Webb, bullpen byl příliš slabý a navíc chyběl closer. Na tuto oblast se také Arizona zaměřila, dlouho se mluvilo o angažování Trevora Hoffmana, nakonec volba padla na J.J. Putze, který bude po působení u White Sox opět closerem. Rotaci posílil Zach Duke a první posilou do pole se stal Melvin Mora. Arizona se tak mohla zbavit Marka Reynoldse, čehož využila k zisku dvou členů bullpenu. Více o těchto přestupech ze začátku prosince se dočtete v článku: D-backs ožili.

Další zajímavou posilou se stal Juan Miranda z New Yorku Yankees, či další reliever Brian Sweeney. Klub také prodlužoval smlouvy – další dva roky v Arizoně stráví sedmatřicetiletý Geoff Blum. Kvůli příchodu nových hráčů bylo potřeba kádr trochu zredukovat, což odnesla čtveřice Blaine Boyer, D.J. Carrasco, Augie Ojeda a Ryan Church. Pátou a poslední posilou bullpenu se stal Mike Hampton a Arizona tak své slabé místo dokonale pokryla.

V poli pak nově uvidíme v dresu D-Backs Xaviera Nadyho a chytače Henryho Blanka. Vezmeme-li MLB celkově, tak Arizona patří určitě mezi nejaktivnější celky na trhu, přesto GM klubu naznačil, že je potřeba ještě posílit. Brandon Webb nedávno podepsal s Texasem Rangers a rotace tak stále není kompletní. K dispozici je Joe Saunders, Zach Duke, či Daniel Hudson, to však na Západní divizi zcela jistě stačit nebude.

Colorado Rockies

Rockies zatím od konce sezony jen triumfují. V první řadě se coloradskému týmu podařilo prodloužit se všemi klíčovými hráči. Carlos Gonzalez obdržel sedmiletý kontrakt v hodnotě osmdesáti miliónů dolarů, Troy Tulowitzki bude hráčem Rockies dokonce ještě o dva roky déle, vyšší bude také jeho výdělek – během devíti let obdrží 141 miliónů dolarů. Po dlouhých jednáních se nové dvouleté smlouvy dočkal také Jorge De La Rosa. Naopak klub opustil Miguel Olivo.

Poté se Rockies zaměřili na posilování. Kvůli výměně Clinta Barmese za Pedra Feliciana bylo potřeba posílit vnitřní pole. Jako vhodná posila se zdál Ty Wigginton, a ačkoliv o něj byl velký zájem mnoha týmů, opravdu skončil v Coloradu. Wigginton podepsal dvouletý kontrakt, dalším nováčkem ve vnitřním poli je Jose Lopez ze Seattlu. Ten byl vyměněn za talentovaného nadhazovače Chaze Roeho.

Významnou posilou je také nadhazovač Matt Lindstrom, který by měl působit jako setup před Hustonem Streetem. Potřeba bylo také nahradit Miguela Oliva – jako náhradní chytač přišel Jose Morales z Minnesoty Twins. Colorado tak zatím působí před novou sezonou neuvěřitelně silně. Loňská sezona byla ovlivněna několika zraněními, pokud ale v příští sezoně udrží Rockies kostru kádru zdravou, mohli by hrát klíčovou roli v divizi.

Los Angeles Dodgers

Dodgers zatím pracují podobně jako Reds z Centrální divize a žádné velké změny nedělají. Největší posilou se stal Juan Uribe, který přichází po vypršení kontraktu s Giants. Jeho podpis však na pálce pravděpodobně nevyrovná ztrátu vzniklou odchodem Russella Martina na pozici chytače. Klub opustil také Scott Podsednik, ten je však stále volným hráčem a může prodloužit. Naopak stoprocentně v klubu neuvidíme Ryana Theriota, který byl vyměněn s Cardinals.

Dodgers také prodlužovali - nové smlouvy se dočkal například Hiroki Kuroda, který v klubu stráví i další rok. Nový roční kontrakt má také Vicente Padilla. Aby klub nahradil Russella Martina, rozhodl se přivést hned dva nové chytače – Roda Barajase a Dionera Navarra. Novou posilou bullpenu se stal Matt Guerrier, který podepsal na tři roky. Vnější pole přisel posílit Tony Gwynn Jr. Pro Dodgers stejně jako pro mnoho dalších týmů začíná éra pod novým manažerem – do funkce byl po odchodu Torreho jmenován Don Mattingly.

San Diego Padres

Padres byli loni možná nejvíce fascinujícím týmem vůbec. S druhým nejnižším rozpočtem v celé MLB hráli drtivou většinu sezony prim ve své divizi a okupovali první místo. Nakonec o pozici přišli a playoff jim uniklo, přesto získali ohromné sympatie. Největší podíl na tom měl hlavně kvalitní nadhoz a vynikající práce nesmírně talentovaného manažera Buda Blacka. Pokud je potřeba odhadnout sílu Padres pro příští rok, není se čeho bát, i nadále by měl být klub schopen konkurovat divizním rivalům. Opět se totiž dá nový kádr popsat jako „za málo peněz hodně muziky“.

Padres museli opět řešit otázku budoucnosti Adriana Gonzaleze. Ten nakonec zamířil do Bostonu výměnou za početnou skupinu talentů. Dále však klub nijak výrazně neoslaboval. První posilou byl Cameron Maybin, který byl vyměněn za dva členy bullpenu. Více o přestupu se dočtete v článku: Padres získali Maybina. Poté přišlo poměrně podstatné prodloužení s Chrisem Denorfiou, který odváděl v loňské sezoně dobrou práci. Významnou posilou rotace je Aaron Harang, který přišel po nevydařených sezonách Cincinnati Reds. Více o jeho příchodu v článku: Harang se vrací domů.

Hned po odchodu Gonzaleze Padres reagovali několika zajímavými posilami. Příští rok odhází v jejich dresu Chris Moseley, tedy bývalý nadhazovač Angels a Yankees, který v loňské sezoně odházel pár zápasů v dresu New Yorku a nepočínal si vůbec špatně. Poté přišel výměnou za další dva členy bullpenu, jmenovitě Adama Russella a Cesara Ramose, nadaný Jason Bartlett. Ten by měl klub výrazně posílit ve vnitřním poli. Krátce po něm podepsal také Orlando Hudson. Více o obou podpisech se dočtete v článku: Bartlett a Hudson novými členy kádru Padres. Třetí a poslední posilou vnitřního pole je Brad Hawpe, který podepsal jednoroční kontrakt.

San Francisco Giants

Giants jsou zatím stále ve fázi zimního spánku – ze všech týmů divize totiž posilují pravděpodobně nejméně, dokonce ještě méně jak Dodgers. Hned po Světové sérii odmítli opci na prodloužení s Edgarem Renteriou, což vyústilo v jeho nedávný podpis s Reds. Naopak nové smlouvy se dočkal Aubrey Huff, který stráví v San Francisku další dva roky, pouze jednoletý kontrakt obdržel nestárnoucí Pat Burrell. Velký zájem o prodloužení měli Giants také s Juanem Uribem, jeho však nakonec neudrželi. Jedinou novou posilou se stal Miguel Tejada, který podepsal s klubem smlouvu na rok 2011. Giants jsou tak zatím nejpasivnějším klubem v celé divizi a pravděpodobně spoléhají na to, že současný kádr má dostatečnou kvalitu na obhajobu prvenství v divizi. Přesto je pravděpodobné, že k nějakým podpisům se vedení klubu odhodlá.


Průměrná známka: 1.00 (5 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Analýzy | Arizona Diamondbacks Colorado Rockies Los Angeles Dodgers San Diego Padres San Francisco Giants | Sdílet

©2010-2024 - Redakce