Cameron MaybinPadres získali Maybina
(14. 11. 2010, 04:51:10, přečteno 1080×)

San Diegu Padres letos jen těsně unikla překvapivá kvalifikace do playoff, pro příští rok však již chce svojí divizi vyhrát. K tomu by měl pomoci i talentovaný vnější polař Cameron Maybin z Floridy Marlins, který se stal letošní první posilou San Diega Padres. To na druhou stranu poslalo dva členy svého bullpenu.

Cameron Maybin dříve platil za obrovský talent, což potvrdil draft v roce 2005, kdy jej Tigers vybrali jako svého prvního hráče. Od roku 2008 hrál za Floridu a stále se mu nedaří se ve svém nízkém věku pravidelněji prosadit, pro příští rok se od něj ale očekává lepší sezona. Pokud se tak stane, nebude z toho těžit Florida, nýbrž San Diego. Klub ze Západní divize Národní ligy musel na výměnu oslabit bullpen a poslat do Floridy Ryana Webba a Edwarda Mujicu.

Generální manažer Padres Jed Hoyer to ale jako problém nevidí. „Přišli jsme sice o dva velice silné členy bullpenu, ale stále zde máme potřebnou kvalitu a dostatek dalších hráčů. Máme v týmu několik děr, které musíme zalepit. Věříme, že s první z nich jsme si poradili,“ říká Hoyer. Pro Maybina mluví fakt, že pálka San Diega nijak zvlášť velkou kvalitou neoplývá. Nemusí se tak bát, že by nedostal dostatek příležitostí na pravidelné hraní.

Během svých prvních čtyř sezon v profesionálním baseballu pálil s průměrem .243, připsal si třináct homerunů a pětačtyřicet stažených bodů. Maybin by díky své rychlosti mohl stát v čele celé pálkařské sestavy Padres. Vedení klubu si uvědomuje, že kromě Adriana Gonzaleze a Ryana Ludwicka větší sílu na pálce postrádá. Ve hře by měl i přes příchod Maybina zůstat Will Venable, který bude operovat v pravém vnějším poli. Maybin se zařadí do středu a Ludwick bude v levém poli.

Přesto je potřeba říci, že žádnou velkou jistotou jeho angažování není. U Marlins plnil roli lídra pálky a příliš se mu nedařilo. Připsal si 92 strikeoutů v minulé sezoně a hlavně changeupy pro něj znamenají neřešitelný problém. Podle statistik pálí pouze 82% nadhozů, které letí do strikezony, ligový průměr činí 88%. Hoyer ale upozorňuje, že Maybin byl v MLB již od svých dvaceti let, což není úplně obvyklé. Věří tedy, že potenciál v sobě stále skrývá a je jen otázkou, jestli jej dokáže zužitkovat.

Na druhou stranu míří dva členové bullpenu Padres. Ryan Webb házel v devětapadesáti zápasech a sezonu zakončil s vynikající ERA 2.90. Vyhrál tři zápasy, prohrál jediný a je potřeba připomenout, že trenér nadhazovačů Padres jej nedávno označil jako budoucího closera. Mujica má čísla o trochu horší, jeho ERA je 3.62 a navíc pustil čtrnáct homerunů, což je nejvíce ze všech členů bullpenu Padres. Generální manažer klubu přiznává, že jsou to výrazné ztráty, přesto má víru ve zbytek týmu.


Průměrná známka: 1.33 (6 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (2) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Florida Marlins San Diego Padres | Sdílet

©2010-2024 - Redakce