Zach DukeD-backs ožili, přicházejí Putz, Duke a Mora, odchází Reynolds
(7. 12. 2010, 16:12:43, přečteno 1444×)

K velkým změnám dochází v kádru Arizony Diamondbacks. Klub si byl dlouho vědom absence closera, nyní by měl díru zalepit J.J. Putz. Z Pittsburghu přichází Zach Duke, aby posílil rozpadlou rotaci a třetí posilou se stal Melvin Mora. Přesto nemohou mít fanoušci Arizony důvod jen k úsměvům, klub opouští Mark Reynolds výměnou za dva relievery a pálka je tak výrazně oslabena.

Putz novým closerem D-backs

J.J. Putz má za sebou složitou kariéru, kvůli četným zraněním určitě nedosáhl svého maxima a mnoho let se protrápil. Kariéru v MLB Putz začal již v roce 2003 a po třech letech se stal closerem Mariners. V roce 2006 si připsal 36 úspěšně uzavřených zápasů a o rok později dokonce 40. Jeho ERA v roce 2007 byla až neuvěřitelných 1.38. O rok později se bohužel nadějný člen bullpenu zranil a po konci sezony přestoupil k Mets. V Národní lize se mu nedařilo, ale loni za White Sox opět přesvědčil. Nyní si jej proto Arizona vybrala jako nového closera.

Putz již prošel zdravotní prohlídkou a podepsal dvouletý kontrakt. Smlouva by měla Putzovi zajistit 10 miliónů dolarů, navíc bude možnost prodloužit jí na třetí sezonu. Pro generálního manažera Towerse však nešlo o riziko. Bullpen Arizony je opravdu nedostatečně kvalitní, čehož si je Towers dobře vědom. „Silnější bullpen je nutnost. Chci, aby měl manažer více možností během zápasu. Cílem je, abychom byli schopni udržet po páté směně skóre a neprohrávali zápasy v posledních směnách,“ tvrdí generální manažer.

Reynolds posílil Baltimore, Arizona získala další hráče do bullpenu

Jestli vypadá odchod Reynoldse jako velké oslabení, vedení Arizony na situaci kouká jinak. Putz totiž není jedinou posilou bullpenu. Doplnit by jej měli David Hernandez a Kam Mickolio. Jedná se o velice mladé a nadějné nadhazovače, kteří již jsou připraveni na pravidelné házení v MLB. Reynolds sice byl klíčovou postavou ofenzívy Arizony, ale vzhledem k tomu, že Arizona patří do divize, která se všeobecně soustředí hlavně na sílu nadhozu, je upřednostnění bullpenu naprosto pochopitelné.

Druhým pozitivem pro Arizonu je, že tím sníží své výplaty pro příští rok a získává tak další manévrovací prostor na trhu. To se již potvrdilo příchodem Dukea a právě Putze. Naopak Baltimore musí smutně sledovat, jak silní rivalové v divizi posilují. Toronto začíná pod novým manažerem Farrellem novou éru, Boston podepsal Adriana Gonzaleze a Yankees s Rays budou i nadále favority divize. Baltimore tak drží nevděčenou roli věčného outsidera.

Reynolds si přesto nemá na co stěžovat, vlastně může být rád, že se dostane do týmu, kde bude moct opět nastartovat kariéru. Jeho loňská sezona totiž byla doslova hrůzostrašná. Již potřetí v řadě si připsal více jak 200 strikeoutů. A ačkoliv z jeho 99 odpalů bylo 32 homerunů, pálkařský průměr měl Reynolds mizerných .198. „Bylo to opravdu ponižující, jak šla moje čísla dolů. Jsem daleko lepší pálkař, než jsem loni ukázal. Prošel jsem si zraněním a až přespříliš se snažil, abych hrál jako dříve. Chyběl jsem několik zápasů a já opravdu nenávidím, když přicházím o příležitosti na pálce. Budu se snažit, abych byl brzy platným členem kádru,“ komentuje svůj přestup Reynolds.

Duke míří do rotace, Mora se musí o místo poprat

Jak Zach Duke, tak Melvin Mora získali kontrakt pouze na příští sezonu. Musejí tak vedení přesvědčit, že doopravdy mají dostatečné kvality, aby se stali součástí týmu i pro další roky. Zach Duke je přeci jen významnější posilou. Arizona má po odchodu Dana Harena a Brandona Webba rotaci velice oslabenou. Její složení by mělo obsahovat Joea Saunderse, Iana Kennedyho, Daniela Hudsona, Barryho Enrighta a právě Zacha Dukea. S ním Pittsburg ukončil spolupráci poměrně překvapivě, i když je nezpochybnitelné, že jeho výkony v roce 2010 nenaplnily očekávání.

Stále teprve sedmadvacetiletý nadhazovač a loňský překvapivý člen výběru Národní ligy v Utkání hvězd MLB má v kontraktu i opci na prodloužení pro rok 2012. Generální manažer Towers jej vidí jako velkou posilu. „Mám velkou radost. Je to levák, je již velice zkušený a přitom stále na počátku kariéry. Měl by se zařadit do rotace. Celkově máme v náš nadhoz velkou důvěru,“ říká Towers.

Naopak Melvin Mora je stoprocentně krátkodobou posilou. Jedná se o zkušeného osmatřicetiletého veterána, který by měl do klubu přinést potřebnou jistotu. Během příští sezony si v Arizoně vydělá dva milióny dolarů a poté bude s klubem jednat o prodloužení. Třetí metař loni hrál v dresu Rockies, kde si vedl poměrně dobře. Připsal si sedm homerunů a 45 stažených bodů, jeho pálkařský průměr byl .285.


Průměrná známka: 1.00 (2 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Arizona Diamondbacks Baltimore Orioles | Sdílet

©2010-2024 - Redakce