Tsuyoshi NishiokaDosavadní přestupy AL: Centrální divize
(8. 1. 2011, 05:24:57, přečteno 2097×)

Centrální divize ani v letošní sezoně nemohla pomýšlet na dva zástupce v playoff, Twins pak jako vždy vypadli bez jediné výhry a ve výsledku se o divizi již tradičně mluví jako o té nejslabší v AL. To by chtěly kluby pro příští rok změnit a snaží se posilovat. V čele stojí Tigers, kteří měli po sezoně v plánu investovat větší finance do posil, Twins pouze udržují kádr pohromadě. Zajímavá je také politika Kansasu, který vyměnil Greinkeho za několik mladých hráčů.

Chicago White Sox

White Sox loni vypadali jako jediný tým, který je schopen konkurovat favoritovi z Minnesoty. Do příští sezony tak žádné velké přestupy nechystá, speciálně v rotaci spíše řeší problém, zda využít po návratu Jakea Peavyho pět či šest nadhazovačů. Přesto se klub také pokusil posílit, hlavním cílem pak je obsadit pozici DH, kde ani zdaleka nepřesvědčil Manny.

Největší posilou je zatím Adam Dunn, který přichází z Národní ligy. Již si vybral číslo 32 a měl by klubu silně pomoci na pálce. Více o jeho podpisu se dočtete v článku: Dunn podepsal s White Sox.

Jinak je však v klubu naprostý klid. Povedlo se podepsat s kapitánem Paulem Konerkem, zůstává také A.J. Pierzynski. Jediným problémem tak zůstává bullpen. White Sox totiž přišli o svého closera Bobbyho Jenkse a odešel také J.J. Putz. Klub na to zareagoval podpisem Waldise Joaquina, Jesse Craina a blízko dohody je také Will Ohman.

Kromě toho White Sox využili opci na Alexeie Ramireze a odmítli, že by byl Carlos Quentin dostupný pro přestup. Jinak je však Chicago zatím překvapivě pasivní a evidentně se nechystá více posilovat. Hlavní otázkou tedy zůstává rotace. V čele by měl stát opět Jake Peavy, který však nebude k dispozici hned od začátku sezony, čehož by rád využil talentovaný Chris Sale, jenž byl draftován teprve v roce 2010 a platí za velkou budoucnost chicagského klubu.

Cleveland Indians

Pokud jsou White Sox pasivní, tak o Clevelandu to platí dvojnásob. Indiáni se loni museli obejít bez své největší hvězdy Gradyho Sizemora a po mizerném vstupu do sezony celý rok obětovali pro zapracování mladíčků do sestavy. Toho by Cleveland chtěl využít již v příštím roce a necítí tak velkou potřebu posilovat.

Jedinou zajímavou posilou „Kmene“ je zatím Austin Kearns, který podepsal po vypršení kontraktu s New Yorkem Yankees. Kearns získal jednoletý kontrakt v hodnotě milionu a půl dolarů. Jinak Cleveland posiluje pouze bullpen, jenž by měl doplnit Doug Mathis a Joe Martinez. Do rotace Indiáni zasahovat nebudou. Její podoba se očekává ve složení Fausto Carmona, Justin Masterson a Mitch Talbot. Čtvrté místo by mohl obsadit Carlos Carrasco. Na páté a možná také Carrascovo místo si brousí zuby mladíčci Josh Tomlin, Jeanmar Gomez, Anthony Reyes a David Huff. Pokud tedy Cleveland posílí, určitě se bude jednat o hráče do pole.

Detroit Tigers

Již bylo oznámeno, že Tygři zahájí příští sezonu duelem s New Yorkem Yankees a právě od začátku roku chce detroitský celek předvádět zlepšené výkony. Měly by tomu také napomoci nové posily, které jen demonstrují finanční možnosti klubu. Bohužel pro Tygry Detroit poslední roky nestačí na soupeře v základní části a i v loňské sezoně nebyl klub schopen konkurovat rivalovi z Minnesoty. Příští rok by se však mělo vše změnit.

Největší posilou Tygrů se stal Victor Martinez. Ten odmítl prodloužení s Bostonem Red Sox, ačkoliv jej v Detroitu pravděpodobně nečeká možnost hrát oblíbenou pozici chytače. Tygři jej totiž hodlají využít prioritně jako DH, potenciálně však také na pozici první mety a právě chytače. Martinez se však dočká velkého výdělku a během čtyř let si přijde na více jak padesát miliónů dolarů.

Další významnou posilou se stal Joaquin Benoit, který loni vynikal v dresu Tampy Bay Rays, díky čemuž se také dočká výrazného finančního polepšení v detroitském klubu. Detroit mu přislíbil 16,5 miliónů dolarů,a jak je zmíněno v článku Tigers vylepšují bullpen, bude zastávat pozici setupa.

Nadále s klubem zůstávají také Jhonny Peralta a Magglio Ordonez. U obou svěřenců klub odmítl opci na prodloužení pro příští rok a vyjednal s hráči smlouvu novou. Ordonez má zatím zajištěno angažmá pouze pro příští rok, během něhož si vydělá deset miliónů dolarů. Peralta podepsal na více let, podrobnější informace naleznete v článku: Peralta zůstane v Detroitu.

Stejně jako u Indians a White Sox se neočekává, že by Tygři chtěli posilovat rotaci. Ta by měla začít sezonu v sestavě Verlander, Scherzer, Porcello, Galarraga a Coke. Nejistou pozici má pouze Galarraga, který nepodával ani ke konci sezony nijak přesvědčivé výkony a je možné, že časem bude nahrazen jiným nadhazovačem z bullpenu. Pro začátek sezony by však měl začít v rotaci právě venezuelský rodák.

Kansas City Royals

Royals zatím posilují, jak jen mohou a přivádí jednoho hráče za druhým. Přesto se nedá očekávat velké polepšení v konečném umístění v divizi. Velkou otázkou letošního přestupního období bylo, zda Kansas vymění Zacka Greinkeho. Nakonec přestupu dalo vedení zelenou a dohodlo se na výměně s Millwaukee Brewers. Na druhou stranu míří několik talentovaných hráčů, mezi kterými nechybí Alcides Escobar.

Kansas je aktivní již od samého začátku posezonních přestupů. Jako první přišel Vin Mazzaro, který byl vyměněn za vnějšího polaře Davida DeJesuse. Více o této výměně se dozvíte v článku: A’s získali DeJesuse z Kansasu, opačným směrem putuje Mazzaro. Vnější pole posílí také Melky Cabrera, který po angažmá u Yankees neuspěl ani v Atlantě Braves. Kariéru se tak pokusí nastartovat v nevýrazném Kansasu, kde na něj nebude upřena taková pozornost. Stejného klidu na hru by chtěl využít také Jeff Francoeur, který zakončil loňskou sezonou až ve Světové sérii, kam se dostal v dresu Texasu.

Melky Cabrera by měl nastupovat ve středu vnějšího pole, v pravém poli se objeví právě Francoeur a nalevo by mohl hrát věčný talent Alex Gordon. Kansas tak má potenciálně vnější pole velice silné, potřebuje však, aby všichni tři hráči předváděli takové výkony, jaké od nich byly kdysi očekávány. Nadhoz Royals posílili podpisem se Zachem Minerem, celkově však určitě oslabili. Odešel totiž hvězdný Zack Greinke. Na druhou stranu putovala početná parta talentů ve složení Jake Odorizzi, Jeremy Jeffress, Lorenzo Cain a Alcides Escobar. Spolu s Greinkem klub opustil také Yunesky Betancourt.

Minnesota Twins

Twins zatím pracují v duchu White Sox a nepředvádějí takovou aktivitu na trhu. Z Japonska přivedli talentovaného pálkaře a soustředí se na doléčení zranění vynikajícího closera Joea Nathana. Zajímavé je také nekonečné jednání s Carlem Pavanem o prodloužení kontraktu, jinak je však v Minnesotě naprostý klid.

Twins jsou zatím ve fázi zimního spánku, jediným, kdo trošku rozvířil minnesotské vody, je Tsuyoshi Nishioka. Japonského pálkaře předchází výborná pověst a dobrá čísla. V nejvyšší japonské lize působil již od svých devatenácti let a během sedmileté kariéry se dočkal mnohých ocenění. Loňská sezona pro něj však byla naprostým vrcholem. Stal se nejlepším pálkařem ligy, spolu se svým týmem vyhrál ligový titul, podíval se do Utkání hvězd a nechyběl v sestavě roku. Výsledkem je tak podpis s Twins. Tsuyoshi Nishioka bude v klubu působit tři roky, vydělá si 9 miliónů dolarů a měl by se objevovat ve vnitřním poli, pravděpodobně na pozici spojky.

Prodloužení smlouvy se dočkali Jason Repko a Pat Neshek, naopak odcházejí Orlando Hudson a J.J. Hardy. Nejasná je budoucnost Carla Pavana. Ten je i nadále volným hráčem a momentálně asi nejzajímavějším jménem mezi volnými startujícími nadhazovači. Twins by jej však rádi udrželi i pro další sezonu, největší posilou by se přesto měl stát Joe Nathan, který chyběl v celé minulé sezoně. Své zranění doléčuje také Justin Morneau a Twins tak mají výborné vyhlídky před sezonou 2011.


Průměrná známka: 1.00 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Analýzy | Cleveland Guardians Detroit Tigers Chicago White Sox Kansas City Royals Minnesota Twins | Sdílet

©2010-2024 - Redakce