David DeJesusA’s získali DeJesuse z Kansasu, opačným směrem putuje Mazzaro
(12. 11. 2010, 00:34:54, přečteno 1897×)

Oakland Athletics je zatím na trhu jedním z nejaktivnějších týmů vůbec. Již si zajistil možnost jednat s japonským hvězdným nadhazovačem, udržel Coka Crispa a nyní získal další posilu do vnějšího pole. Naopak Kansas se snaží posílit nadhoz, kde za Zackem Greinkem postrádá potřebnou kvalitu.

Oakland letos zažil zvláštní sezonu. Výkonnostně ji nejde hodnotit nijak špatně, vytáhla se hlavně rotace, která dosahuje vysoké kvality. Pálka ale pokulhává, pouze dva hráči dosáhli na metu 70 stažených bodů a zbytek týmu se pohyboval kolem hranice 50 RBI. To by měl spravit David DeJesus, který je schopný pravidelně pálit a dostávat se tak na mety. Tím by měl dát příležitost ostatním spoluhráčům, aby jej dostali domů. Vedení si tak bere poučení z přínosu Coka Crispa, který zavinil výrazný nárůst získaných bodů po svém návratu do hry.

„Přestupuji do týmu, který má výborný nadhoz. Pokud se přidá i pálka, mohl by to být vydařený ročník,“ říká rychlostně velice dobře vybavený vnější polař, který letos zaznamenal pálkařský průměr .318, připsal si 37 stažených bodů a pět homerunů v 91 zápasech. Poté chyběl více jak dva měsíce, ale neočekává se, že by ho zranění měla limitovat i nadále. Velkou radost má z jeho příchodu Coco Crisp, se kterým letos Athletics prodloužili kontrakt.

„DeJesus je opravdu dobrý hráč. Když je zdravý, může pomoci jakémukoliv týmu jak defenzivně, tak ofenzivně. Líbí se mi, jak se nám skládá vnější pole,“ vítá nového spoluhráče Crisp. Spokojený tak může být generální manažer Athletics. Tím je Billy Beane, který zastává tuto pozici u A’s již od roku 1998 a stojí za poskládáním celého současného kádru. „Když se podíváte na naše vnější pole, tak uvidíte velice univerzální hráče a tedy několik variant na každý zápas. DeJesus je respektovaný hráč a bude pro nás oporou. Dobře nás doplní, umí zahrát v obou rozích vnějšího pole.“

„Je přesně tím typem hráče, které máme rádi. Je skvělý obranář a má fantastický pohyb na metách. Očekáváme od něj, že bude hrát každý den,“ dodal Beane. S tvrzením o obraně má určitě pravdu, vždy DeJesus letos nezaznamenal žádnou chybu. Do roku 2008 měl dokonce 241 zápasů bez jediné chyby. Patří tak mezi nejlépe bránící hráče ve vnějším poli vůbec. Na druhou stranu putuje nadějný nadhazovač Vin Mazzaro, který letos odehrál dobrých 24 utkání.

Celková ERA čtyřiadvacetiletého nadhazovače činí ERA 4.27. Startoval letos v osmnácti zápasech a zakončil sezonu s bilancí šesti výher a osmi porážek. Nakonec jej Oakland poslal do Minor League, nyní s ním přestal počítat úplně. Klub totiž získal možnost jednat s japonským esem Iwakumou, který by měl stát v čele rotace pro příští rok. Generální manažer sice nechce prozradit, v jaké fázi jednání jsou a zda opravdu Iwakuma přijde, ale všeobecně je jeho přestup považovaný za hotovou věc. Naopak Kansas má nadhoz stále nevyřešený a hodlá se i nadále snažit posilovat.


Průměrná známka: 1.17 (6 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (1) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Kansas City Royals Oakland Athletics | Sdílet

©2010-2024 - Redakce