Adam DunnAdam Dunn podepsal s White Sox
(4. 12. 2010, 12:43:51, přečteno 997×)

Velkým úlovkem se může pochlubit Chicago White Sox. Klub vedený Ozziem Guillenem získal silového pálkaře z Washingtonu Nationals. Adam Dunn podepsal s White Sox čtyřletou smlouvu, která mu zajistí bezmála šedesát miliónů dolarů. White Sox tak reagují nejen na nevydařenou sezonu, ale také na posilování rivalů z Detroitu.

Pro White Sox nebyla letošní sezona úplným zklamáním, přesto je evidentní, že na Twins ztrácejí. Již prodloužili s nestárnoucím Omarem Vizquelem, nyní také získali první velkou posilu. Adam Dunn se tak poprvé v životě objeví v Americké lize. Dříve působil v dresu Cincinnati Reds, Arizony D-Backs a právě Nationals. Během své kariéry již dosáhl více jak tisíce odpalů, tři sta padesáti homerunů a blíží se k metě tisíce stažených bodů. Proti němu mluví snad je slabý pálkařský průměr .250 a 1632 obdržených strikeoutů v 1448 zápasech. White Sox si však uvědomují, že Dunn oplývá velkou silou a každý jeho odpal může otočit průběh utkání.

Dunn může hrát první metu a zvládne také kraje vnějšího pole, White Sox s ním ale počítají spíše na pozici suplujícího pálkaře. V Národní lize zaznamenal již pětkrát více jak čtyřicet homerunů a šestkrát minimálně sto stažených bodů. White Sox jej tak hodlají zařadit na pozici čtvrtého pálkaře a postavit jej do role klíčového hráče. To potvrzuje také vysoká smlouva, která Dunnovi zajistí 56 miliónů dolarů ve čtyřech letech. Z příchodu má radost hlavně generální manažer Sox Ken Wiliams.

Adam Dunn je jedním z nejlepších levorukých silových pálkařů MLB v poslední dekádě. Když zvážíme jeho trpělivost na pálce a vhodný výběr nadhozů, bude skvělou posilou pro náš tým a náš stadion by mu mohl opravdu svědčit. Není tajemstvím, že jsme o něj usilovali již dříve a podpis s ním je tak jedním z našich prvních splněných cílů,“ stojí v prohlášení Williamse. Přesto mají White Sox stále mnoho problémů. Další první metař Paul Konerko sice obdržel arbitráž, ale jednání s ním se ani zdaleka neblíží konci.

Williams však tvrdí, že respektuje Konerkovo rozhodnutí dát si na čas a zvážit všechny možnosti, než se rozhodne stvrdit svou budoucnost na U.S. Cellular Field. Pokud Konerko prodlouží, pravděpodobně bude právě on nastupovat v obraně na pozici první mety. Dalším problémem White Sox je výše platů - již nyní vědí, že budou platit třinácti hráčům dohromady více jak 80 miliónů dolarů v roce 2011. Skoro největší podíl na tom má zraněný Jake Peavy, jehož start v sezoně 2011 je stále zahalen nejistotou. Příležitost tedy pravděpodobně dostane talentovaný Chris Sale.

White Sox přesto hodlají dále posilovat, vždyť jejich rivalové nejednají jinak. Twins se vrací Justin Morneau a hledají náhradu za Pavana. Také se rozhlížejí po dalším schopném pálkaři a hodlají si upevnit pozici nejlepšího týmu v nejslabší divizi Americké ligy. Pozadu nezůstávají ani Tigers, kteří již prodloužili s Peraltou, draze podepsali Joaquina Benoita a Victora Martineze. Nadále pak jednají o prodloužení s Maggliem Ordonezem a hledají silnou posilu do vnějšího pole.

Indians očekávají v příští sezoně boj o vítězství v divizi. Po letošním zranění Gradyho Sizemora prakticky vzdali zbytek sezony a dali příležitost mnoha talentům. To by mělo pomoci hlavně v příštích letech, naopak Kansas má budoucnost stejně nejistou jako přítomnost, málokterý hráč je více obletován, než Zack Greinke a na posily nejsou prostředky.


Průměrná známka: 1.00 (3 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (6) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Chicago White Sox | Sdílet

©2010-2024 - Redakce