Joaquin BenoitBlue Jays zvyšují rychlost, Tigers vylepšují bullpen
(18. 11. 2010, 18:47:53, přečteno 1702×)

Podepisování hráčů je v plném proudu a i když se většina pozornosti soustředí na udílení cen, nesmíme zapomínat ani na dění na trhu. Toronto Blue Jays letos vyměnilo manažera a již nyní je znát, že nehodlají pokračovat v „homerun derby“ stylu hry. Proto přichází rychlý Rajai Davis výměnou za dva mladé nadhazovače. Do Detroitu naopak přichází právě nadhazovač. Bullpen posílí Joaquin Benoit.

Rajai Davis novou posilou Toronta

Blue Jays se letos prezentovali zvláštním stylem hry, kdy se prakticky každý druhý odpal snažili dostat až za plot. Díky tomu měli nejvíce homerunů ze všech klubů MLB a Jose Bautista ze všech hráčů, nový manažer Josh Farrell má ale v plánu naučit tým jiné hře. K tomu je potřeba rychlejších hráčů, kterých má Toronto nedostatek. Proto přichází vnější polař Rajai Davis z Oaklandu Athletic.

Oakland již letos získal Davida DeJesuse a odchod Davise tak nemusí A’s výrazněji oslabit. Davis měl v loňské sezoně 50 ukradených met, což je o třiatřicet více, než kolik měl nejschopnější zloděj met Toronta. To si uvědomuje také generální manažer klubu Alex Anthopoulos. „Je statisticky známo, že rychlost našeho týmu je na nízké úrovni, proto také tak málo krademe mety. Rajai byl v celé Americké lize celkově druhý v počtu ukradených met a dobře si vedl také v procentuální úspěšnosti. Je to herní schopnost, kterou nutně potřebujeme a pomůže nám ve stabilním získávání bodů,“ říká Anthopoulos.

Davis měl krom ukradených met také solidní pálkařský průměr .284, ale odpálil pět homerunů a připsal si pouhých dvaapadesát stažených bodů. Je ale nutno podotknout, že v Oaklandu se moc často hráč s obsazenou metou nesetká a jeho produkce by tak mohla v Torontu narůst. Na druhou stranu míří dva členové bullpenu z nižších soutěží. Jak Trystan Magnuson, tak Daniel Farquhar házeli v klubu AA New Hampshire a mohli by se brzy podívat do MLB.

Benoit posilou Tigers, nahradí Cokea na pozici setupa

Joaquin Benoit letos zažil v bullpenu Rays životní sezonu a není divu, že vzbudil velký zájem ze strany mnoha klubů. I když se k Rays dostal až koncem dubna, zaznamenal vynikající čísla. V šedesáti směnách povolil pouze třicet odpalů, připsal si 75 strikeoutů a pouhých 11 met zdarma. Celkově proti němu soupeři pálili s průměrem .147. Díky tomu si vysloužil tříletou smlouvu v celkové hodnotě 16,5 miliónů dolarů.

Tigers letos potřebují bullpen nutně posílit a předpokládá se, že Benoit není poslední posilou. Tým po sezoně opustil Jeremy Bonderman a není vůbec jisté, zda bude vůbec pokračovat ve své kariéře. Letošní setup Phil Coke by se měl přesunout na pozici startujícího nadhazovače a pozice po něm tak zůstala neobsazená.

Od příští sezony by tak měli Tigers nastupovat s rotací Justin Verlander, Max Scherzer, Rick Porcello, Armando Galarraga a Phil Coke. Closerem bude i nadále letošní člen výběru Americké ligy v Utkání hvězd Jose Valverde. Joaquin Benoit bude nejspíše právě náhradou za Phila Cokea, i tak ale zůstává bullpen Tigers díky věčným zraněním Joela Zumayi výrazně oslaben. Spekuluje se tedy o příchodu dalších hráčů, i když momentálně je hlavním zájmem Detroitu získat náhradu za Damona na pozici suplujícího pálkaře.


Průměrná známka: 1.43 (7 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Detroit Tigers Toronto Blue Jays | Sdílet

©2010-2024 - Redakce