Russell MartinDosavadní přestupy AL: Východní divize
(7. 1. 2011, 16:31:36, přečteno 1475×)

Východní divize v Americké lize je zatím v režii velkých přestupů. Postarali se o ně však z většiny Red Sox. Boston tak reaguje na nevydařenou loňskou sezonu a snaží se dohnat své konkurenty z Tampy a New Yorku. Překvapivě hodně aktivním je Baltimore, který chce konečně opustit pozici outsidera divize. Po lepších výkonech kouká také Toronto, které je pod vedením nového manažera a snaží se změnit pojetí hry.

Baltimore Orioles

Baltimore je tradičně v pozici nejslabšího klubu celé divize, přesto se mu blýská na lepší časy. Ke konci sezony podával klub vedený novým manažerem Buckem Showalterem zlepšené výkony a plánuje v nich pokračovat i pro příští rok. Tomu by měly napomoci i některé nové posily, z nichž nejzářivější je zatím Mark Reynolds. Baltimore však stále operuje s malým rozpočtem a musí pečlivě promýšlet každý krok, čemu nasvědčuje i opatrná politika v letošní zimě.

Mark Reynolds se stal prozatím nejvýznamnější posilou O’s. Z Arizony byl talentovaný hráč zastávající pozici třetí mety přímo vyhnán a sám již prohlásil, že se do Baltimoru opravdu těší a vyhlíží znovunastartování kariéry. Vnitřní pole by měl posílit také J. J. Hardy, který přichází výměnou z Minnesoty Twins. Spolu s ním přichází také Brendan Harris, na druhou stranu putují mladíčci Brett Jacobson a Jim Hoey.

Baltimore také potřebuje udržet současný kádr, což vyústilo v prodloužení s Koji Ueharou a Cesarem Izturisem. Oba podepsali jednoletý kontrakt, ačkoliv Uehara o mnoho výhodnější. Loňský closer bude i nadále klíčovým členem bullpenu, zatímco Izturis je stále spíše jen dočasným řešením.

Samotný bullpen se také dočkal výrazného posílení. Z týmu Blue Jays přichází Javier Accardo a spolu s sebou přivádí Kevina Gregga. Ten byl v loňské sezoně dokonce closerem v Torontu a připsal si pěkných 37 úspěšně uzavřených zápasů. Na rozdíl od Accarda podepsal na dva roky.

Ročního kontraktu se dočkal také Derrek Lee, který se právě dnes stal nejnovější posilou Baltimoru. Během sezony si vydělá 7,5 miliónů dolarů a v případě kvalitních výkonů a absence zranění se může dočkat až desíti miliónů. Stejně jako mnoho dalších však s klubem podepsal pouze na příští sezonu a pokud Baltimore skončí v divizi poslední, pravděpodobně bude hledat angažmá jinde.

Boston Red Sox

Podobně jako Baltimore i Boston posiluje, jak mu jen rozpočet umožní. V případě Red Sox se však nejedná o podceňované hráče, kteří za sebou mají slabou sezonu. Zatím Red Sox získali dvě velké hvězdy Carla Crawforda a Adriana Gonzaleze, velkého posílení se dočkal také bullpen. Boston tak reaguje na nevydařenou sezonu neuvěřitelným posílením kádru a pomalu začíná působit jako nejsilnější tým celé Americké ligy.

O Carlu Crawfordovi a Adrianu Gonzalezovi jsme již na webu informovali. Oba dva se dočkali velice lukrativních kontraktů a posílí klub pravděpodobně na několik dalších let. Příchod Adriana Gonzaleze zavinil odchod Beltreho a přesune Youkilise na třetí metu.

Red Sox šokují hvězdnou posilou
Crawford definitivně členem Red Sox

Red Sox také vynakládají ohromné úsilí do posílení bullpenu. Podle spekulací si Red Sox stále pohrávají s myšlenkou vyměnění Jonathana Papelbona, jehož nezvykle špatná forma v loňské sezoně stála klub několik ztrát. Jako největší posila přichází closer White Sox Bobby Jenks, jenž podepsal na další dvě sezony. Dalšími posilami jsou Matt Albers z Baltimoru a Dan Wheeler z Tampy. I nadále bude v penu působit Hideki Okajima, který s klubem podepsal na další rok.

New York Yankees

Yankees jsou zatím na trhu pasivní, neznamená to však rezignaci na boj o titul. Klub si je dobře vědom toho, že kádr by měl stačit na playoff i v příští sezoně a maximum úsilí dali do snahy o udržení Dereka Jetera a Mariana Rivery. Největší posilou je Russell Martin na pozici chytače, jinak se posílení dočkal pouze bullpen, který působil týmu z Bronxu velké problémy. Pokud by se Yankees rozhodli o posílení rotace či zisku jiného pravidelně nastupujícího hráče, pravděpodobně by se jednalo o hráče ráže Cliffa Leeho.

Prozatím tak Yankees slavili úspěch hlavně v udržení svých současných hráčů. Jednání s Jeterem se táhlo o mnoho déle, než klub předpokládal, nakonec však došel se svojí spojkou ke kompromisu. Jeter bude hráčem Yankees i po dobu dalších tří let, o rok méně má zajištěno Mariano Rivera. Budoucnost je nejasná zatím v případě Andyho Pettitta, který si jako každý rok bere dlouhou dobu na rozmyšlení a váhá mezi svojí rodinou a pokračováním v úspěšné kariéře.

Velkou posilou se stal chytač Russell Martin, který ukončil své čtyřleté působení u Dodgers a měl by se stát novým chytačem Yankees. Posada tak bude v příští sezoně působit na pozici DH. Pokud bychom hledali další posily Yankees, jedná se spíše o méně významná jména. Přichází Mark Prior, který během posledního půl roku nezaujal v Texasu a bude se snažit nastartovat kariéru během sezony 2011 pod vedením Joea Girardiho. Jako waiver přichází Brian Schlitter, který by měl stejně jako Pedro Feliciano posílit bullpen Yankees.

Tampa Bay Rays

Floridský tým zatím pouze oslabuje svůj kádr. Odchod Carla Crawforda dokonce posílil tým ze stejné divize, kvůli odchodu Benoita chybí klubu setup a nejasná je budoucnost closera Rafaela Soriana. Rays tak musí nutně získat nové tváře, pokud chce konkurovat neoslabeným Yankees a mimořádně silnému Bostonu.

Na odchod Carla Crawforda se klub nerozhodl reagovat podpisem smlouvy s novým hráčem, ale příležitost by měl dostat talentovaný Desmond Jennings, který se již delší dobu těší velkému zájmu a je mu dlouhodobě připisovaná velká budoucnost. Na ostatní ztráty však stále reakce nepřišla, výjimkou je pouze bullpen, který doplní Joel Peralta.

Za Bartletta pak získali Rays čtyři talentované hráče ze San Diega, což jim ale v následující sezoně příliš nepomůže. Stále probíhají jednání s Rafaelem Sorianem a na odchodu je možná také Matt Garza, který by mohl nahradit Cliffa Leeho v dresu Rangers. Na další rok podepsal Dan Johnson a zajímavostí je podpis s českým talentovaným hráčem Štěpánem Havlíčkem.

Toronto Blue Jays

Toronto letos prochází velkými změnami. I nadále je za ně zodpovědný Alex Anthopoulos, který se teprve před rokem stal novým generálním manažerem a pokouší se dostat Toronto na vrchol divize. Letos Anthopoulos podepsal nového manažera Joshe Farrella, který chce drasticky změnit složení kádru i pojetí hry. Jako bývalý kouč nadhazovačů Bostonu se zaměřil na určení rotace a do hry chce přinést rychlost, lepší pohyb na metách. Cílem je také snížení závislosti na nechytatelných odpalech.

První posilou se logicky stal velmi rychlý hráč. Rajai Davis byl představen již ze začátku listopadu a měl by se zařadit do čela pálkařské sestavy.

Více o přestupu Davise se dozvíte v článku: Blue Jays zvyšují rychlost

Ostatní posty však tolik posílit nepotřebovaly a tak se Blue Jays zaměřili na velkou slabinu, kterou je bullpen. Ten posílí Jo-Jo Reyes a Willfredo Ladezma. Stále nejasná je pozice closera, která zůstává neobsazena po odchodu Gregga. V rotaci budou Blue Jays spoléhat na velice mladou sestavu, první místa v rotaci zaujmou Brandon Morrow, Ricky Romero a Brett Cecil. O zbylá dvě místa se poperou Kyle Drabek, Jesse Litsch, Zach Stewart a Marc Rzepczynski.


Průměrná známka: 1.00 (7 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Analýzy | Baltimore Orioles Boston Red Sox New York Yankees Tampa Bay Rays Toronto Blue Jays | Sdílet

©2010-2024 - Redakce