Carl CrawfordCrawford definitivně členem Red Sox
(11. 12. 2010, 20:20:02, přečteno 1582×)

Po příchodu prvního metaře Adrina Gonzaleze se bostonští Red Sox blýskli další hvězdnou posilou. Z týmu divizního rivala Tampy Bay totiž zlanařili možná nejlepšího levého polaře současné MLB Carla Crawforda.

Ten podepsal se slavným klubem z Fenway Parku smlouvu na celých sedm let, během kterých si přijde na neuvěřitelných 142 milionů dolarů, čímž se zařadí mezi pětadvacítku hráčů, jenž mají více jak stomilionový kontrakt. Mimochodem tomuto žebříčku nevévodí nikdo jiný než Alex Rodriguez, který má s Yankees obří kontrakt v hodnotě 275 milionů dolarů za deset let. Pokud se pak zaměříme na samotné Red Sox je Crawfordův kontrakt druhý nejvyšší v jejich celé historii hned po osmileté smlouvě Manyho Ramireze podepsané před deseti lety.

Carl si takto vysokou hodnotu na trhu získal především velmi vydařenou loňskou sezonou, která byla bezpochyby nejlepší v jeho dosavadní kariéře. V tomto úžasném ročníku si totiž připsal 110 doběhů, 90 stažených bodů a to všechno s pálkařským průměrem 0.307. Navíc skvělý ročník korunoval obdržením trofejí Silver Slugger Award pro nejlepšího pálkaře na své pozici i Gold Glove Award naopak pro nejlepšího defenzivního hráče daného postu.

Sympatický devětadvacetiletý Američan se dlouho rozmýšlel o svém dalším osudu po vypršení kontraktu s Rays a nakonec zvolil právě Boston. Hlavním důvodem je zřejmě touha po vítězství ve Světové Sérii, na které budou Res Sox po grandiózním letním posílení bezesporu vážným kandidátem. K absolutnímu vrcholu měl Crawford už jednou velice blízko, ale v rozhodují sérii o vítěze Commissioner's Trophy podlehla jeho Tampa v roce 2008 nezastavitelným Phillies Charlieho Manuela.

Zajímavé bude sledovat jak nyní hvězdný tým Bostonu jeho manažer Terry Francona vlastně poskládá. Na místě vnějších polařů totiž vzniká značný přetlak a není vyloučeno, že někdo z trojice Cameron, Ellsbury, Drew bude muset buď změnit působiště, nebo přijmout místo hráče vysedávajícího na lavičce. Není také jisté, na kterou pozici se vlastně Carl postaví, jelikož na jeho postu levého polaře doposavad hrál právě Jacoby Ellsbury.

"Carl byl na našem radaru už velmi dlouhou dobu, jeden z našich nejlepších skautů Allard Baird ho sledoval prakticky celou druhou polovinu sezony," říká generální manažer Red Sox Theo Epstein. "Doufejme, že tento dlouhodobě plánovaný a pečlivě promyšlený nákup se nám nakonec vyplatí," dodává.

"Jsem rozhodně připraven" vyjadřuje se sám objekt trejdu Crawford. "Nejvíce se těším na vyprodaný stadion při každém zápase a na tu atmosféru při nich, vím, že to bude opravdu vzrušující," pokračuje čtyřnásobný účastník All-Star Game. "Měl jsem zájem také o dohodu s Angels, ale nakonec jsem se rozhodl, že Boston je pro mě ta nejlepší volba."

Carl Demonte Crawford byl draftován v roce 1999 Tampou, tehdy ještě, Devil Rays. Pořádnou šanci dostal ovšem až v roce 2003, ale dokázal ji pevně chytnout za pačesy. Od tohoto roku podával skvělé výkony a patřil k základním stavebním kamenům sestavy Rays, která se, jak jsme již zmiňovali, probojovala před dvěma lety až do finále Světové série. Nyní Carl poprvé v kariéře mění své působiště a celý baseballový svět s nedočkavostí čeká jak se mu bude u Red Sox dařit.


Průměrná známka: 1.00 (1 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (1) | Autor: porky | Kategorie: Aktuality | Boston Red Sox Tampa Bay Rays | Sdílet

©2010-2024 - Redakce