Adrian GonzalezRed Sox šokují hvězdnou posilou
(7. 12. 2010, 08:44:47, přečteno 1298×)

V současné době se většina přestupových spekulací točí hlavně kolem volných hráčů. Nejvíce v kurzu jsou Cliff Lee, Jayson Werth, či Carl Crawford. Boston však nehledal posilu mezi volnými hráči, naopak se postaral o prozatím nejzajímavější výměnu. Přivedl hvězdného prvního metaře Adriana Gonzaleze a na druhou stranu posílá hned čtyři hráče.

Adrian Gonzalez byl jednoznačně největší hvězdou San Diega v posledních letech. O jeho talentu se vědělo již v draftu roku 2000, kdy byl Floridou vybrán jako první hráč celkově. Kvůli zranění se však ocitl u Rangers, kteří jej společně s Chrisem Youngem a Terrmelem Sledgem vyměnili za Adama Eatona a Akinoriho Otsuku do San Diega. Od té doby Gonzalez čtyřikrát překročil hranici třiceti homerunů, třikrát si připsal sto stažených bodů a stal se hlavní hvězdou Padres. Nyní však mění Národní ligu za Americkou a objeví se na stadionu, který by mu mohl ohromně svědčit.

Je pochopitelné, že Padres by si Gonzaleze nejraději ponechali, za rok mu však končí smlouva a je pravděpodobné, že klub s jedním z nejnižších rozpočtů v MLB nebude mít prostředky na její prodloužení. Byla to tak poslední příležitost, jak na hráči vydělat. Naopak Red Sox z končící smlouvy strach nemají a zřejmě na základě jednání moc dobře vědí, že Gonzalez bude chtít prodloužit. Pokud půjde vše podle plánu, měl by Gonzalez podepsat nový, dlouhodobý kontrakt dříve, než skončí příští sezona.

Z pohledu Bostonu by se mohlo zdát jako problémové hledání Gonzalezova místa v sestavě. Tým již má první metu obsazenou Kevinem Youkilisem a na pozici DH funguje David Ortiz. Je však potřeba připomenout, že s klubem nepodepsal třetí metař Adrian Beltre a Kevin Youkilis je schopný odehrát právě tuto pozici. Pro Gonzaleze tak zůstává jeho místo na první metě a o žádný problém se nejedná. Naopak když se podíváme na posily Padres, jde se spíše o naděje do budoucnosti. Celkově by měl klub ze San Diega získat čtyři hráče, z toho tři jména už známe. Jedná se o talentovaného nadhazovače Caseyho Kellyho, prvního metaře Anthonyho Rizza a vnějšího polaře Reymonda Fuentese.

Z příchodu Gonzaleze se radují také bostonští spoluhráči, kteří jej vidí jako velkou posilu pro boj v nejsilnější divizi. Nejvíce jej ocenil veterán Mike Cameron, který s Gonzalezem působil u Padres a moc dobře ví, čeho je Gonzalez schopný. Také naznačil, že mu rád přenechá jeho číslo 23. „Ten hoch je vynikající hráč, je opravdu chytrým pálkařem. Bude si však muset zvyknout. Přechod do této divize není snadný, čeká jej boj s vynikajícími leváky. Musíme mu pomoci, aby jej nadhazovači nepřekvapili. Ale on moc dobře ví, jak má hrát,“ chválí svého nového spoluhráče Cameron.

Z přestupu naopak pochopitelně nemá radost manažer Padres Bud Black, ale uvědomuje si, že Gonzalez nemohl zůstat v klubu věčně a oceňuje jeho velké kvality. „Adrian je kompletní hráč. Říkal jsem to již několikrát, v obraně je velkou jistotou a má velice silnou ruku. Ale hlavně – a o čem také všichni mluví – jeho schopnosti v ofenzívě jsou naprosto neuvěřitelné. Má technicky výborný švih a umí si vybrat správný nadhoz. Uvědomuje si, co dělá a skvěle ovládá pálku. Je obtížné na něj házet a stejně tak jej bránit. Je opravdu trpělivý a umí se kontrolovat. Není možné jej zastrašit,“ vzdává hold svému, nyní již bývalému hráči, Bud Black.

Ten tak bude muset řešit ošemetný problém. Padres sice v roce 2010 překvapili a bojovali o playoff, nakonec to byly hlavně výkony na pálce, co stálo klub umístění před Giants. Výkony klubu navíc byly přímo úměrné s formou Gonzaleze a je potřeba najít jiného pálkaře, který klub potáhne. Jestli je někdo takový již nyní v týmu Padres, to je velkou neznámou. Gonzalez ale tak závažné problémy neřeší a již oznámil, že je přestupem a svým novým působištěm naprosto nadšen a je připraven porazit Yankees. Na Padres přesto nezapomněl a poděkoval za vše, co pro něj klub udělal a za příležitost, kterou dostal.


Průměrná známka: 1.00 (5 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (3) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Boston Red Sox San Diego Padres | Sdílet

©2010-2024 - Redakce