rotace NYM 2016 (2)Preview 2016: NL East
(20. 3. 2016, 12:38:49, přečteno 1836×)

Jarní tréninkové zápasy na Floridě a v Arizoně jsou v plném proudu, a to znamená jediné: nová sezona MLB je tu dřív, než byste řekli "Jarrod Saltalamacchia". Soupisky týmů dostávají finální podobu, hráči si připisují první tréninkové směny a tak nadešel ideální čas zkusit porovnat šance týmů na úspěch v nadcházející sezoně. Dostanou se Royals dostat potřetí v řadě do Světové série? Obhájí poprvé od roku 2000 vítězný tým titul? Prolomí Cubs po 71 letech prokletí Billyho kozy? Nebo počtvrté za sebou zvítězí v sudém roce San Francisco Giants?


NL EAST
(aktuální kurzy na vítězství v divizi podle pinnacle.com)

New York Mets 1.96
Washington Nationals 2.20
Miami Marlins 8.61
Atlanta Braves 53.17
Philadelphia Phillies 105.31
rotace NYM

Začněme Východní divizí Národní Ligy, jejímž favoritem jsou před sezónou podle sázkařů New York Mets. Obhájci titulu National League se i letos budou moci spoléhat na pravděpodobně nejlepší rotaci začínajích nadhazovačů v celé MLB. Jacob deGrom, Matt Harvey a Noah Syndergaard jsou možní kandidáti na příští Cy Young Award a měli by být schopni odházet alespoň 200 směn za sezonu. Doplněni o potencionálního nováčka roku Stevena Matze a 43 letého veterána Bartolo Colona (který už má doma Cy Young z roku 2005) bude zřejmě rotace Mets hrát dominantní roli proti většině soupeřů v Major League.

Do ofenzivy Mets přišli 2B Neil Walker z Pittsburghu a SS Asdrubal Cabrera z Tampy, kteří by měli doplnit Dudu a Wrighta ve vnitřním poli; ve vnějším poli potom číhá Kubánec Cespedes, jenž vloni v 57 zápasech v dresu Mets odpálil 17 HR a .604 SLG. Celkově tak na první pohled není v týmu Mets patrná žádná slabina, a pokud hráči na pálce dokáří podpořit své skvělé nadhazovače, měla by Mets čekat minimálně další výhra ve východní divizi.

Washington Nationals Na paty jim ale podle kurzů šlapou Washington Nationals, tým, který od roku 2012 dvakrát vyhrál NL East, ale v play off pak vždy zklamal a skončil hned v prvním kole. Proto v zimě došlo k výměně na postu hlavního trenéra, Matta Williamse po dvou sezonách na lavičce nahradil Dusty Baker. Letos se budou moci spoléhat na nejužitečnějšího hráče National League RF Bryce Harpera a na svou továrnu na strikeouty, trio nadhazovačů Max Scherzer, Stephen Strasburg a Gio Gonzalez. Zejména držitel Cy Young 2013 Scherzer měl vloni opravdu vynikající sezonu, ve které dvakrát hodil no-hitter a dostal dokonce na lepší čísla, než v roce 2013. Úspěch Nationals se také bude hodně odvíjet od toho, zda Strasburg konečně vydrží celou sezonu zdravý.

Od svých rivalů New York Mets získali Nationals 2B Daniela Murphyho a na důležitou pozici leadoff hittera přišel Ben Revere (vloni 181 odpalů a 31 ukradených met), který by měl zásobovat potencionálními doběhy trojici Harper, Zimmerman, Murphy. Tito tři odpálil vloni dohromady 72 HR a 245 RBI, pokud tedy budou mít před sebou rychlíka, který se dokáže pravidelně dostávat na mety, a za sebou velice silné nadhazovače, budou Nationals pro Mets více než důstojným soupeřem v souboji o NL East.

Překvapit by ještě mohli Miami Marlins, tým postavený Giancarlo Stanton okolo mladých hvězd, který vloni sice vstupoval do sezony s velkými očekáváními, ale nedokázal je naplnit, když loňskou sezonu zakončili se skóre 71-91. V hráčích jako RF Giancarlo Stanton (26 let), LF Christian Yelich (24 let), 2B Dee Gordon (27 let) nebo SP Jose Fernandez (23 let) ale mají Marlins nesmírnou kvalitu, o kterou se budou moci opírat několik dalších sezon. Navíc z Los Angeles přišel nový hlavní trenér Don Mattingly, který s Dodgers třikrát za sebou postoupil do play off. Marlins mají v týmu vše: sílu, rychlost, mládí i zkušenost, potřebovali by akorát aby se jim letos vyhýbala zranění a aby vyrovnali své výkony po dobu celé sezony. Pokud se jim to podaří, můžou letos konečně opět zamíchat postupové vody ve východní divizi.

Atlanta Braves a Philadelphia Phillies jsou týmy, které momentálně hledí hlavně do budoucnosti. Jejich vítězství v divizi by se podle kurzů rovnalo malému zázraku a i když se zázraky někdy ve sportu dějí, na prostoru 162 zápasů k nim zpravidla už nedochází. Braves měli vloni nejhorší sezonu za posledních 25 let a byli nakonec možná rádi, že neskončili až za Phillies, kteří se nacházejí uprostřed přestavby kádru a jsou momentálně považováni za možná vůbec nejslabší tým v celé MLB. Nenechte se ale zmást, mladíci 3B Maikel Franco, CF Odubel Herrera, SS J.P.Crawford nebo RHP Aaron Nola už začínají ukazovat, že v příštích letech se bude muset s Phillies opět výrazně počítat.

Kdo je Váš favorit v NL East? Podělte se s námi v komentářích!


Průměrná známka: 1.29 (14 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (7) | Autor: Jirkush | Kategorie: Analýzy | Atlanta Braves Miami Marlins New York Mets Philadelphia Phillies Washington Nationals | Sdílet

©2010-2024 - Redakce