David OrtizPapko ovládl derby
(13. 7. 2010, 15:55:27, přečteno 1230×)

Bostonský David "The big Papi" Ortiz ovládl letošní homerun derby když se mu povedlo ve finále porazit Hanleyho Ramireze z Floridy.

Ve dvě hodiny ráno, evropského času, bylo zahájeno State farm homerun derby 2010. Mezi soutěžícími chybělo mnoho hráčů, kteří se předem omluvili a derby se nezúčastnili. Pro příklad pozvánku do derby odmítl Albert Pujols ze St. Louis, podle jeho slov chce dát prostor pro nové tváře.

Homerun Derby 2010

Tak a nyní si představíme pravidla derby, poté si představíme účastníky a pak se podíváme, jak vše probíhalo.

Takže homerun derby má tři kola. Z prvního kola postupují z osmi členů čtyři s nejvyšším počtem odpálených homerunů. Z druhého kola postupují dva hráči do finále. Do druhého kola si hráči berou sebou homeruny z prvního kola a ty co dají ve druhém kole se k nim připočítávají a dva hráči s největším součtem homerunů postupují do finále. Ve finále se začíná od nuly. v Každem kole má každý hráč 10 outů. Outem se zde rozumí jakýkoliv odpal který neskončí na tribuně, tudíž třeba linedrive nebo foulball je out.

Nyní si představíme samotné účastníky. Prvním je Arizonský středopolař Chris Young, který má v letošní sezóně na svém kontě patnáct homerunů. Další v pořadí je opět středopolař, tentokrát se jedná o hráče Toronta, Vernona Wellse, který má letos již devatenáct homerunů. Jako třetí v pořadí je Milwaukský pravý polař Corey Hart, který letos odpálil již dvacetjedna homerunů. Čtvrtý v pořadí byl na plánu hráč newyorských Yankees, pravý polař Nick Swisher. Letos odpálil zatím patnáct homerunů. Pátý v řadě je spoluhráč Pujolse ze St. Louis, levý polař Matt Holliday, který letos odpálil šestnáct homerunů. Jako šestý nastoupil Bostonský kanón David Ortiz, který má v letošní sezóně zatím osmnáct homerunů. Sedmým hráčem je floridská spojka Hanley ramirez, s počtem třinácti homerunů v letošní sezóně. A jako poslední v řadě je detroitský první metař, Miguel Cabrera, který letos odpálil dvacetdva homerunů.

Chris Young Vernon Wells Matt Holliday Nick Swisher

.

.

.

.

.

.

.

Tak a teď již k samotnému průběhu včerejšího derby. Jako první šel na pálku Chris Young z Arizony a odpálil pouze jeden jediný homerun a stal se zklamáním prvního kola. Po něm nastoupil Vernon Wells a po pár, ze začátku, slibně vypadajících pokusů nakonec skončil na dvou úspěšných pokusech. Po dvou rychle odbytých hráčích přišel na řadu Corey Hart a dodal derby slušný náboj, když odpálil celkem třináct homerunů a fanoušci Brewers si mohli mnout ruce. Po něm nastoupil Nick Swisher, ale docela se trápil a nakonec jeho počet homerunů skončil na čísle čtyři. Hned po něm šel Matt Holliday a vypadalo to s ním opravdu bídně, jelikož při devíti outech měl pouhý jeden homerun, nakonec se však vyhecoval a před posledním outem odpálil ještě čtyřikrát na tribunu a skončil na čísle pět. Ani to však na postup do druhého kola bohužel nestačilo. Po Mattovi šel na pálku Papko Ortiz a sice s trochou problémů s pitným režimem nakonec odpálil osm homerunů a zajistil si postup do druhého kola. Po Ortizovi šel Hanley Ramirez a bylo až překvapivé s jakou lehkostí odpálil všech devět homerunů. S úsměvem na rtech předváděl pěknou show pro fanoušky. Po Hanleym šel na pálku s ledovým klidem Miguel Cabrera. Odpálil nakonec sedm homerunů a zajistil si také postup do druhého kola.

Průběžný stav po prvním kole:

Corey Hart ---------- 13 - postup do druhého kola
Hanley Ramirez --- 9 -- postup do druhého kola
David Ortiz ---------- 8 -- postup do druhého kola
Miguel Cabrera ---- 7 -- postup do druhého kola
Matt Holliday ------- 5
Nick Swisher ------- 4
Vernon Wells ------- 2
Chris Young --------- 1

Corey Hart David Ortiz Hanley Ramirez Miguel Cabrera

.

.

.

.

.

.

.

Do druhého kola nastoupil na pálku jako první David Ortiz a slušně to rozpumpoval, v půlce si dal opět kratičkou občerstvovací pauzu pro fanoušky a s úměvem se vyšplhal až na třináct homerunů a celkově jich tak měl 21. Po něm šel opět s mrazivou tváří na pálku detroitský zabiják, Miggy Cabrera, jenže druhé kolo mu hrubě nevyšlo a po odpálení pouze pěti homerunů a při celkovém součtu dvanáct, už měl jisté že do finále se nepodívá. Neuvěřitelný však byl výkon, který po něm předvedl dvacetisedmiletý Hanley. Odpálil dvanáctkrát za plot a vyrovnal tak Papiho s počtem 21 homerunů. Když měl devět outů a trefil jeho poslední homerun, tak vítězně zvedl ruce a už věděl. No a jako poslední šel na pálku, s vidinou toho že se musí trefit minimálně osmkrát za plot, Corey Hart. Jenže právě díky tomu že věděl co musí dát a pod tíhou nervozity zřejmě, to neunesl a za plot neposlal ani jediný míč.

Průběžný stav po druhém kole:

Hanley Ramirez --- 9 + 12 = 21 -- postup do finále
David Ortiz ---------- 8 + 13 = 21 -- postup do finále
Corey Hart ---------- 13 + 0 = 13
Miguel Cabrera ----- 7 + 5 = 12

Finále
Ve finále se spolu střetli David Ortiz a Hanley Ramirez. Hanleymu se ve finále, kde se homeruny počitají odznova a šlo se tedy od nuly, příliš nedařilo a se svými pěti trefami za plot příliš nedoufal. Big papi nenechal nic náhodě, jedenáctkrát se trefil za plot a bylo rozhodnuto. Vítězem Homerun derby 2010 se tak stává designated hitter z Bostonu, muž s přezdívkou big Papi, David Ortiz.

Výsledek finále:

David Ortiz ---------- 11 homerunů -- vítěz homerun derby 2010
Hanley Ramirez ---- 5 homerunů

David Ortiz

Homerun derby 2010


Průměrná známka: 1.50 (2 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (2) | Autor: Tomáš Háněl (Angeell) | Kategorie: Aktuality | Arizona Diamondbacks Boston Red Sox Detroit Tigers Florida Marlins Milwaukee Brewers New York Yankees St. Louis Cardinals Toronto Blue Jays | Sdílet

©2010-2024 - Redakce