Josh HamiltonRangers chtějí titul
(10. 7. 2010, 18:32:00, přečteno 452×)

Ron Washington a Jon Daniels mají letos jediný cíl, nechtějí stavět mužstvo, nechtějí pracovat s talenty, v Rangers je situace jednoznačná, letos chtějí ligový titul. Je to velice pochopitelné, jelikož klub má nyní velkou sílu, a díky finančním problémům by se už nemuselo podařit poskládat tak kvalitní výběr.

Vzhledem k těmto okolnostem se snaží Daniels posílit mužstvo, jak to jen jde. Přivedl veterána Molinu na pozici catchera, do pozice jedničky na kopci přivedl eso Cliffa Leeho a před sezónou se mu povedl podepsat, letos výjmečného, Vladiho Guerrera. Dále podepsal Ryana Garka spolu s chicagskou spojkou Andresem Blancem. Na začátku sezóny počítal Washington s pozicí closera pro Franka Francisca, jenže ten neunesl tíhu okamžiku, a tak byl na post closera povolám Nefti Feliz, který se svým sto mílovým fastballem vyřešil tuto situaci. Ze začátku sezóny na postu prvního metaře začal nastupovat Chris Davis, který měl nahradit odcházejícího Hanka Blalocka, bohužel se mu příliš nedařilo a tak Rangers povolali do hlavního týmu Justina Smoaka. Jenže nyní když byl Smoak vyměněn do Seattlu, tak Rangers opět povolali Davise zpět do hlavního týmu a při absenci jiného prvního metaře, bude pravidelně startovat. Tato situace by mohla zafungovat na jeho psychiku a mohl by se srovnat a začít slušně odpalovat.

Vladimir Guerrero

Pozici druhého metaře má jasně ve svých rukou Ian Kinsler a ukazuje, že je jedním z nejlepších druhých metařů v lize. Elvis Andrus je jeden z nejlepších bránících hráčů na pozici spojky, a jako leadoff hitter má na svém kontě už 57 doběhů. Třetí metu ovládá jeden z nejoblíbenějších hráčů Rangers, Michael Young je ikonou tohoto týmu a v letošní sezóně se mu nevede nikterak zle, ve svých čtyřiatřiceti letech má na svém kontě letos už 12 homerunů a 54 RBI. Na pozici catchera se střídají Bengie Molina s Mattem Treanorem. Třiceti šesti letému Molinovi se letos příliš nedaří a o dva roky mladšímu kolegovi Treanorovi naopak. Z jeho pohledu by se dalo říct, že prožívá nejúspěšnější sezónu, jenže jeho 5 homerunů a 23 RBI není nic převratného. V centrálním poli řídí obranu výtečný polař Julio Borbon a v levém a pravém poli nastupují dva zástupci, kteří budou hrát letošní All-Star game. Nelson Cruz je připraven jako náhradník, a Josh Hamilton je dokonce v základní sestavě American League týmu. Do All-Star weeku byli pozváni i Ian Kinsler s Elvisem Andrusem. Na pozici Designated Hittera nastupuje další zástupce, který nastoupí v základní sestavě v All-Star game, a to Vladimir Guerrero. Jeho statistiky čítají 20 homerunů a 75 RBI, a vede individuální statistiku v počtu RBI v celé lize.

Letošní tým je slušně našlapaný a dá se říct, že na pálce, až na vyjímky, nemá mezeru, pálkařský průměr týmu se pohybuje okolo .280, což je druhý nejlepší průměr v lize. Rangers sou také třetí v lize v počtu doběhů s 451 doběhy. 836 hitů, další skvělé číslo, které řadí Rangers na druhé místo v lize. Zajímavé je že Rangers nestřílí tolik homerunů a jsou až na 11. místě s počtem 89 homerunů. V RBI se drží v závěsů za Yankees a Red Sox, kteří mají nejvíce RBI. Texas také dostává malý počet strikeoutů a naopak má slušný počet met zdarma. 287 met zdarma, 556 strikeoutů. Jen pět týmu má menší počet strikeoutů. V počtu ukradených met jsou pátí se 70 ukradenými metami ze sta pokusů. OBP Rangers je .345 a drží se jako třetí nejlepší. Avšak statistiky na kopci nejsou nikterak oslnivé. Proto se Daniels rozhodl přivést do týmu někoho z nadhazovačské elity. Spekulovalo se o Royovi Oswaltovi, který je v Texasu zabydlený, jenže Daniels nakonec sáhl po dva a třiceti letém startovním nadhazovači ze Seattlu, a to Cliffovi Leem, který se má stát jedničkou v rotaci Rangers. Pozici dvojky v rotaci má doposud Scott Feldman, jenže jeho výkony jsou letos dost nepřesvědčivé, a pouze pět výher oproti osmi prohrám s děsivou ERA přes 5, ho možná odepíšou k přesunu do nižší soutěže. Na pozici tři a čtyři jsou letos ve skvělé formě C.J. Wilson a Colby Lewis. C.J. má sedm výher, čtyři prohry a ERA si drží lehce nad tři. Druhý jmenovaný Lewis má dokonce o jednu výhru více a jeho ERA je 3.33. jako pátý v pořadí je Tommy Hunter, který nikterak nezaostává za svými kolegami a se svými pěti výhrami a žádnou prohrou se drží ve slušné formě. Jeho ERA se pohybuje okolo 2.34. jelikož startoval pouze v sedmi zápasech tak je jeho potenciál opravdu veliký. Další eventuální startovní nadhazovači Derek Holland a Rich Harden doléčují zranění, a jejich pravděpodobný návrat bude po All-Star brejku. Statistiku bullpenu jsou více než slušné a třešničkou na dortu je Feliz, který má již 23 zavřených zápasů a je tak na třetím místě v lize. Vysloužil si díky tomu také účast v All Star game.

Neftali Feliz

Celková ERA týmu se pohybuje přibližně okolo 3.95, což řadí Texas až na 11 místo v lize. Kopci se letos podařilo hodit již čtyři kompletní hry a to je řadí na celkové sedmé místo v lize. Shutout se naopak podařil hodit Texasu jen dvakrát a to je řadí mezi poslední týmy, až na 24 místo. Naopak v počtu uzavřených zápasů vedou Rangers ligu. Podařilo se jim již uzavřit přesně 28 zápasů a o jeden tak vedou před Giants ze San Franciska. V počtu strikeoutů se řadí do středu ligové tabulky.

Zatím mají Rangers k play off nakročeno velice slušně, ale bude to stačit na světovou sérii? Má tento tým šanci porazit Yankees, Red Sox nebo Atlantu a vyhrát poprvé v jeho historii světovou sérii? Odpověď na tuto otázku se dozvíme za pár měsíců.


Průměrná známka: 1.50 (2 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (46) | Autor: Tomáš Háněl (Angeell) | Kategorie: Aktuality | Texas Rangers | Sdílet

©2010-2024 - Redakce