Bryce HarperJak si v minulosti vedly týmy po úspěšném startu do sezony?
(17. 4. 2016, 19:09:30, přečteno 1914×)

Washington Nationals zažívají nejlepší vstup do sezony v historii týmu. V prvních deseti zápasech pouze jednou prohráli a množí se dotaz, jestli jsou schopni získat svůj první titul. Jaká je šance, že se jim to skutečně povede?

článek je převzat z webu www.milujeme-baseball.cz

Tyto otázky jsou logické, když přihlédneme na hráče, které mají v týmu. Bryce Harper si výkony říká o obhajobu loňského MVP National League. Daniel Murphy si přenesl formu z minuloročního playoff i do nové sezony. Stephen Strassburg a Joe Ross mají ERA pod 2,00. Max Scherzer dominoval v sobotním zápase.

Jenže pohled do historie ukazuje, že skvělý vstup do soutěže není zárukou titulu. Vždyť z posledních deseti týmů, kteří měli po deseti zápasech stejnou bilanci, tak nikdo nedokázal dojít až na vrchol. Na druhou stranu pouze dva z nich měli po konci základní části negativní poměr výher a proher. Nemusíme se dívat nikam daleko, vždyť v minulém roce fantasticky začali Tigers a na konci sezony měli bilanci 74-87, což jim stačilo pouze na poslední místo v Centrální divizi American League.

Podobně si vedli Indians v roce 2002, ale jinak zbylých osm celků pokaždé skončilo s pozitivní bilanci vítězství a proher. Pět z nich navíc postoupilo do playoff.

V roce 2003 hned dva kluby po startu 9-1 dosáhli na hranici 100 výher. San Francisco Giants skončilo s bilancí 100-61 a New York Yankees 101-61. Yankees to nakonec dotáhli až do Světové série, kde v šesti zápasech podlehli Mimami Marlins. Posledním týmem, který po startu z devíti výhrami v deseti zápasech dokázal vyhrát Světovou sérii, je stále Torotno Blue Jays v roce 1992.


Průměrná známka: 1.63 (8 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: slina | Kategorie: Analýzy | Detroit Tigers New York Yankees San Francisco Giants Toronto Blue Jays Washington Nationals | Sdílet

©2010-2024 - Redakce