opening dayCo přinesl druhý Opening Day sezony?
(5. 4. 2016, 18:46:23, přečteno 1693×)

Jelikož Opening Day je jenom jednou (dobře, dvakrát) do roka, přinášíme vám další rozšířený přehled těch nejzajímavějších událostí, které byste na úvod sezony neměli minout. Pondělní úvodní zápasy nabídly historickou výhru Dodgers, historickou prohru Mariners, tři homeruny za sebou v podání Giants, další tři homeruny pro Toronto a prosadili se také oba současní MVP - Josh Donaldson a Bryce Harper.

Greinkemu debut nevyšel podle představ

Začněme ale v Arizoně, kde se odehrál dlouho očekávaný debut Zacka Greinkeho v dresu Diamondbacks. Příchod Greinkeho signalizoval, že to letos zřejmě v Arizoně myslí s útokem na playoff vážně, jenže nadšení z jarního tréninku v Arizoně s příchodem dubna vystřídalo drsné vystřízlivění. Nejprve se už v sobotu zranil A.J. Pollock, jeden ze základních pilířů ofenzivy Diamondbacks. A včera přišla další nečekaná rána: Greinke při svém debutu odházel svůj nejhorší zápas od 26. května 2012 (který se mimochodem také hrál v Arizoně). V 4.0 IP dostal 9 H, z toho 3 HR a 7 ER. Greinke dostal 3 HR v jednom zápase poprvé od 19. srpna 2009! Dvakrát se proti němu prosadil nováček Colorada SS Trevor Story, jenž se tak stal prvním hráčem historie NL, který odpálil 2 homeruny ve svém prvním zápase.

U zápisů do historie ještě zůstaneme. Mariners vyhráli devět úvodních zápasů v řadě a od počátku sezony 2007 každým rokem natahovali svůj klubový rekord. Tato série ale včera skončila přičiněním Texasu, kterému na porážku Mariners stačil jediný úspěšný odpal v celém zápase. Bohužel, udělat v jediné směně dva errory a darovat soupeři dvě mety zdarma se prostě nikdy nemůže vyplatit.

dodgers rozdrtili padres

Historickou výhru naopak zaznamenali LA Dodgers, kteří rozdrtili Padres 15:0. Jedná se o nejvyšší shutout výhru během Opening Day v historii MLB! Další shutout předvedli Cubs, kteří deklasovali LA Angels 9:0. Kershaw i Arrieta byli včera úžasní, oba odházeli 7 směn a povolili jen 1 BB a 1 (resp. 2) odpaly soupeře.

Dařilo se i kralujícím MVP. Bryce Harper i Josh Donaldson si připsali první homerun sezony 2016 a oba jejich týmy slavily výhry. Toronto včera odpálilo celkem 3 homeruny a hned od začátku nové sezony potvrzuje roli týmu, který střílí homeruny jako na běžícím páse.

Další tým, který prožil vydařený homerunový zápas byli včera San Francisco Giants. V osmé směně zápasu proti Milwaukee Brewers Denard Span, Joe Panik a Buster Posey odpálili back to back to back homeruny, tedy 3 homeruny v řadě. Naposledy to Giants dokázali 24. dubna 2007, kdy se postupně trefili JT Snow, Barry Bonds, a Pedro Feliz.

Viděli jsme také první blown save a první walk-off hit roku 2016. Jason Grilli neudržel vedení Atlanty 3:2 a Braves nakonec prohráli s Nationals 3:4 v 10. směně. Naopak první walk-off odpal nabídl opožděný zápas Baltimoru proti Minnesotě, který rozhodl svým 2-out singlem catcher Baltimoru Matt Wieters a Orioles tak mohli slavit výhru nad Twins v poměru 3:2.

________________

Dnes se do hry zapojí také posledních 6 týmů, které ještě čekají na svůj úvodní zápas. Od 19:05 SEČ začne odložený zápas ze včerejška Astros @ Yankees a jen o 5 minut později začíná další odložený zápas Red Sox @ Indians. Jako poslední zahájí sezonu 2016 v 01:10 SEČ v interligovém zápase Detroit Tigers a Miami Marlins.

A protože jste dočetli až na konec, můžete si jako malou odměnu užít ukázku toho, jak se nemají používat sluneční brýle:


Průměrná známka: 1.29 (14 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (5) | Autor: Jirkush | Kategorie: Aktuality | Atlanta Braves Baltimore Orioles Colorado Rockies Chicago Cubs Los Angeles Angels Los Angeles Dodgers Milwaukee Brewers San Diego Padres Seattle Mariners San Francisco Giants Tampa Bay Rays Texas Rangers Toronto Blue Jays Washington Nationals | Sdílet

©2010-2024 - Redakce