Alex Rodriguez odpovídá novinářům v Trentonu, kde v rámci své rehabilitace nastoupil v pátek a v sobotu za farmářský tým ThunderDopingová kauza: A-Rod se odvolal a nastoupí už v pondělí, 12 hráčů suspendaci přijalo
(5. 8. 2013, 23:45:49, přečteno 2850×)

V pondělí byly uděleny tresty hráčům zapleteným do kauzy floridské kliniky Biogenesis of America. Nejdelší distanc vyfasoval Alex Rodriguez, ale paradoxně právě jeho díky odvolání uvidíme na hřišti už v pondělí, kdy se vrací z listiny zraněných! Dalších dvanáct hráčů dostalo „standardních“ 50 zápasů a všichni trest přijali.

Třetí metař Yankees Alex Rodriguez je 14násobný účastník All-Star Game a trojnásobný Nejužitečnější hráč Americké ligy (AL MVP). Nad jeho fantastickými statistikami (mimo jiné 647 HR, 1950 RBI) se však po propuknutí kauzy s užíváním nepovolených podpůrných látek (PED - performance-enhancing drugs) začaly vznášet pochybnosti nikoliv nepodobné těm, kvůli nimž jsou navždy zpochybněny všechny homerunové rekordy Barryho Bondse.

Slavný A-Rod nyní vyfasoval trest na 211 zápasů, kvůli němuž by přišel o zbytek letošní i celou následující sezónu. Mimořádná délka suspendace byla zdůvodněna tím, že se Rodriguez pokoušel mařit vyšetřování celého případu a likvidovat důkazy o svém provinění. 38letý vnitřní polař s tím ovšem nesouhlasí, a proto se rozhodl podat odvolání, o němž bude zřejmě rozhodnuto až koncem roku. Shodou okolností se A-Rod po už druhém rehabilitačním působení na farmě po dlouhodobém zranění právě dnes (v pondělí) vrací a za Yankees odehraje svoje první utkání v sezóně. Na hřišti White Sox bude dokonce rovnou pálit na klíčové pozici cleanup, tedy čtvrtý v lineupu.

Melky a Colon už mají „odsezeno“

Vnější polař Blue Jays Melky Cabrera a startovací nadhazovač Athletics Bartolo Colon byli za doping potrestáni už v minulosti a liga uznala, že další penalizace za totéž provinění u nich není na místě. Proto nyní oproti původním očekáváním potrestáni nebudou.

Tucet hráčů přijal standardní trest

Dvanáct baseballistů vyfasovalo - bohužel už lze říci, že obvyklý - trest v délce 50 zápasů za první prokázané užívání nedovolených podpůrných látek. Všichni tento distanc akceptují a začnou ho odpykávat hned od pondělí 5. srpna. Výsledkem pro ně tedy je, že přijdou přibližně o celý zbytek letošní základní části, ale pokud jejich týmy postoupí do playoff, budou se v něm moci vrátit.

Seznam hráčů suspendovaných na 50 zápasů:
Astros: LHP Sergio Escalona (na farmě)
Mariners: C/1B Jesus Montero (na farmě)
Mets: UTIL Jordany Valdespin, OF Cesar Puello (oba na farmě)
Padres: SS Everth Cabrera, RHP Fautino De Los Santos (na farmě)
Phillies: LHP Antonio Bastardo
Rangers: OF Nelson Cruz
Tigers: SS Jhonny Peralta
Yankees: C Francisco Cervelli, OF Fernando Martinez (na farmě)
Bez angažmá: LHP Jordan Norberto (volný hráč)


Průměrná známka: 1.11 (9 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (7) | Autor: Ranger | Kategorie: Aktuality | Detroit Tigers Houston Astros New York Mets New York Yankees Oakland Athletics Philadelphia Phillies San Diego Padres Seattle Mariners Texas Rangers Toronto Blue Jays | Sdílet

©2010-2024 - Redakce