Tom GorzelannyNationals získali Gorzelannyho
(19. 1. 2011, 12:16:22, přečteno 1153×)

Washington Nationals pokračuje v posilování, nyní se pokusil zkompletovat silnou rotaci. Již dříve podepsal nový kontrakt Wang, několik měsíců před ním také Livan Hernandez a Stephen Strasburg je připravený na návrat v roce 2012. Pro příští rok však bude chybět, nahradit by jej mohl Tom Gorzelanny. Ten v loňské sezoně házel za Cubs, ale po příchodu Garzy se stal přebytečným.

Tom Gorzelanny započal svojí kariéru v týmu Pirates a jeho první dvě sezony byly velice vydařené, poté se však jeho výkony dramaticky zhoršily a v sezoně 2008 byla jeho ERA dokonce 6.66. I kvůli tomu o necelý rok později zakotvil u Cubs, kde odházel celou loňskou sezonu. V chicagském týmu se mu podařilo opět stabilizovat své výkony, pravidelně trefovat strikezonu a nepouštět tolik hráčů na mety. I díky tomu o něj projevil zájem Washington, čehož Cubs ihned využili, protože již dříve získali Garzu a Gorzelanny se tak stal nadbytečným.

Velkou radost z přestupu má generální manažer Nats Mike Rizzo, který v posledních dvou letech posunul washingtonský tým o několik tříd výše. „Mám z naší rotace velikou radost. Jordan Zimmerman je na cestě zpátky po operaci Tommyho Johna, brzy bude házet na takové úrovni, jakou od něj očekáváme.“

„Loni vyhrál Zimmerman jen jeden zápas, Marquis dva, Detwiler jeden a Maya žádný. Myslím, že tato rotace může být o hodně lepší, než jak se předvedla loni. Marquis bude brzy házet jako dříve, Maya pak potvrdí, proč nám jej skauti doporučili. Potřebujeme zlepšení, v otázce příští sezony jsem však optimistický,“ tvrdí Rizzo.

Na druhou stranu klub posílá tři talentované mladé hráče. Prvním z nich je vnější polař Michael Burgess, který byl devětačtyřicátým vybraným hráčem v draftu roku 2007, loni se dočkal účasti v utkání hvězd v jedné z nižších soutěží a měl by být připraven na MLB. Další dva noví hráči Cubs jsou nadhazovači - A.J. Morris a Graham Hicks. Oba dva byli vybráni ve čtvrtých kolech svých draftů a prozatím házeli jen v nižších ligách, bullpen Cubs by však posílit mohli. Pro Chicago je však hlavní, že se zbavilo povinnosti splnit platové požadavky Toma Gorzelannyho.


Průměrná známka: 1.00 (2 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Chicago Cubs Washington Nationals | Sdílet

©2010-2024 - Redakce