Livan HernandezLivan Hernandez i nadále za Washington
(30. 8. 2010, 06:32:53, přečteno 969×)

Pětatřicetiletý vítěz Světové série z roku 1997 bude i v příští sezoně pokračovat za Washington Nationals. Tuto zprávu oznámilo vedení klubu. Hernandez zažívá jednu z nejlepších sezon za poslední roky a jeho setrvání v MLB tak není překvapením.

Krátce po oznámení rozsahu zranění Stephena Strasburga přišlo vedení Nationals se zprávou, že veterán Hernandez zůstává v týmu i pro rok 2011. Hráč, který vyhrál Světovou sérii v roce 1997 s Floridou Marlins a dvakrát se podíval do Utkání hvězd MLB, si vysloužil smlouvu v hodnotě více jak miliónu dolarů.

K Nationals se přidal již loni v srpnu a v letošní sezoně je s bilancí 9-9 v sedmadvaceti utkáních oporou Washingtonu. Jeho počet odházených utkání za klub je však ještě o něco vyšší, neboť Hernandez již za Nationals házel v letech 2003-2006 a pamatuje tak kanadský Montreal Expos, který se přestěhoval právě do Washingtonu v roce 2004.

Nationals již vědí, že se příští rok nemohou opřít o loni draftovaného Strasburga a potřebují si tak zajistit rotaci i pro příští sezonu. Z podpisu smlouvy má radost i generální manažer Mike Rizzo, který měl v poslední době hodně napilno. Nejdříve řešil ohromné problémy s domluvením se na smlouvě Bryce Harpera, poté se zjistilo právě zranění Strasburga. Nyní tak přišla alespoň malá náplast v podobě jistoty Hernandeze pro příští sezonu.

„Zaslouží si to. Je ve skvělé kondici, je základním kamenem a lídrem celé rotace. Myslím, že novou smlouvu si za dobu, kterou zde strávil s našimi mladými hráči, naprosto zaslouží. Víme, že bude schopný každých pět dnů házet a přidá další kvalitní starty.“

Hernandez byl loni po krátkém působení u Nationals beze smlouvy a velice složitě hledal další angažmá. Nakonec se dohodl s Washingtonem na smlouvě pro další rok a je rád, že letos stejný problém řešit nemusí. „Jsem opravdu šťastný za tento krok od vedení. Vždy jsem se sem chtěl vrátit a opět zde hrát.“

„Klub mi dal šanci zůstat a strávit zde další rok. Doufejme, že to bude více sezon než jen ta příští. Další rok zde bude perfektní, je to splněný sen. Tuto sezonu jsem ukázal, že mohu házet ještě hodně dlouho, chtěl bych tak poděkovat vedení, že mi dalo šanci zde zůstat a být nadále členem rotace,“ dodal k podpisu Livan Hernandez.

Hernandez zůstane navždy zapsán v historii týmu Nationals, protože právě on uskutečnil první nadhoz tohoto nově vzniklého klubu (ve Philladelphii). Také pak házel o deset dní později při domácím utkání a tedy návratu MLB do Washingtonu. Navíc se stal prvním hráčem Nationals, který byl vybrán do utkání hvězd.

Ve své kariéře má kladnou bilanci 165 výher a 160 proher, celkově házel 440 utkání a jeho ERA činí 4.39. Kromě Expos, Nationals a Marlins házel ještě za Twins, D-Backs, Rockies, Mets a Giants. Žádný jiný nadhazovač v současné MLB nemá odházeno minimálně 30 utkání ve více sezonách v řadě. V případě Hernandeze se jedná o dvanáct sezon po sobě a v případě, že odhází ještě tři zápasy letos, dosáhne třiceti startů i v roce 2010.


Průměrná známka: 1.56 (9 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Washington Nationals | Sdílet

©2010-2024 - Redakce