Stephen StrasburgStrasburg prvýkrát na listine zranených
(30. 7. 2010, 09:24:04, přečteno 780×)

Pravoruký nováčik Stephen Strasburg si to včera namieril na pätnásťdňovú listinu zranených so zapálom v ramene, ktorým hádže. Je to preventívne opatrenie od Nationals, ktorí si svoj vysokocenený prospekt veľmi strážia. Je to prvý výlet na DL pre jednotku amatérskeho draftu 2009, ktorá podpísala rekordný kontrakt na 15.1 milióna dolárov.

“Ak bude zdravý iba na 90 percent, okamžite ho stiahneme” povedal manažér Washingtonu Jim Riggleman. “Musí byť v stopercentnom stave.”

Riggleman dodal, že Strasburg by za nich mal v tejto sezóne ešte hádzať v sobotu by mohol začať pracovať na návrate, keď začne s chytaním loptičky. Zaradenie na DL sa vzťahuje k dátumu 22. júl, kedy Strasburg nastúpil na posledný zápas. V utorok mal nastúpiť na desiaty štart, pred jeho začiatkom ho však stiahli, pretože cítil tuhnutie v pravom ramene pri zahrievaní v bullpen. V utorok sa podrobil magnetickej rezonancii, tá však neukázala žiadne komplikácie a rameno je čisté. Od utorka odpočíva a lieči sa.

Strasburg má 5-2 a 2.32 ERA, vystrajkoval 75 hráčov, pätnásťkrát daroval metu zdarma v 54.1 zmenách od svojho debutu ôsmeho júna, kedy vystrajkoval štrnástich hráčov pri výhre s Pittsburghom. Nationals povedali, že jeho sezónu ukončia, akonáhle dosiahne jeho celkový počet zmien z MLB a minors číslo 160, aj keby bol ešte iba august, alebo začiatok septembra. Zatiaľ je na čísle 110.

Riggleman sa bude musieť poobzerať po jeho náhrade na sobotňajší štart proti Philadelphii. Na začiatku augusta sa Washington vydá na cesty kvôli sériám v Arizone a Los Angeles, Strasburg by mal cestovať s tímom. Zaradením Strasburga na DL získali Nationals miesto pre ľaváka Scotta Olsena, ktorý bol mimo od mája pre zranenie ramena. Olsen štartoval vo včerajšom zápase proti Atlante Braves.


Průměrná známka: 2.00 (2 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: metallica | Kategorie: Aktuality | Sdílet

©2010-2024 - Redakce